‘222,6 mln refurbished smartphones verkocht in 2020’

13 November 2017 - 5 min read time
‘222,6 mln refurbished smartphones verkocht in 2020’

Onlangs meldden we dat Apple nieuw steeds minder verkoopt door de opkomst van de markt voor refurbished artikelen. Dit wordt nogmaals bevestigd door Marktonderzoeksbureau IDC. In 2015 had de markt voor refurbished smartphones nog een omvang van ‘slechts’ 81,3 miljoen devices. IDC verwacht tussen 2015 en 2020 een jaarlijkse gemiddelde groei van 22,3 procent naar uiteindelijk 222,6 miljoen stuks. De mondiale omzet zal met een gemiddelde verkoopprijs van 136 dollar uitkomen op zo’n 30 miljard dollar.

Afgelopen jaren sterk gegroeid

De refurbished markt is de afgelopen jaren al sterk gegroeid. Steeds meer mensen kiezen dan ook bewust voor een refurbished smartphone en besparen hierdoor veel geld. Naar aanleiding van de resultaten uit een ander onderzoek, uitgevoerd door Deloitte, wordt verwacht dat 10 procent van de in 2016 verkochte smartphones van 500 dollar of meer minimaal drie eigenaren zal hebben gehad, voordat deze definitief is afgeschreven.

Refurbished smartphones steeds populairder

De afgelopen jaren is er al sprake geweest van een snelle groei in afzet van gereviseerde smartphones. Dit komt mede doordat er steeds meer terugkoop- en andere programma’s zijn opgezet door onder andere retailketens, producenten en operators. Door de sterk groeiende vraag naar tweedehands smartphones zouden bedrijven in de VS zelfs al te maken hebben met beperkingen in het aanbod.

Waarom kiezen voor refurbished?

Het is niet voor niets dat steeds meer mensen kiezen voor een refurbished smartphone. Een groot voordeel van deze devices is onder meer dat de groep consumenten een stuk groter wordt. Ook voor consumenten die wat minder geld te besteden hebben is het op deze manier mogelijk om bijvoorbeeld toch een moderne smartphone aan te schaffen.

Daarnaast is een refurbished smartphone een duurzame aankoop. Bij de productie van een nieuwe smartphone komen er veel broeikasgassen vrij en ontstaat er gevaarlijk afval. Met de aankoop van een refurbished device is dit niet nodig!

← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?