Garantie? Bij Forza Refurbished géén gedoe!

Of je nu een nieuwe-, tweedehands- of refurbished device koopt, één ding is zeker: je hebt recht op een deugdelijk product. Helaas kan een product (of een onderdeel) na aankoop kapot gaan. Uiteraard is dit voor jou heel vervelend, maar bij Forza Refurbished ben je vervolgens wél verzekerd van een passende oplossing. Bij ons is garantie namelijk géén gedoe!

Goede garantie, geen zorgen

Forza Refurbished steunt het initiatief van de consumentenbond en wij vinden dan ook dat garantie geen gedoe zou moeten zijn. Wij vinden het belangrijk dat jij optimaal kunt genieten van jouw refurbished iPhone, iPad of MacBook. Daarom zijn we graag transparant over onze garantievoorwaarden.

Om de hoogwaardige kwaliteit van onze refurbished producten aan je te bewijzen, ontvang je standaard twee jaar garantie op je aankoop. En dat ook nog eens op de accu’s van onze refurbished Apple devices!

Wat is de ‘Geen Gedoe Garantie’ van de Consumentenbond?

Garantie kan nogal eens als ‘gedoe’ worden gezien. Bij sommige bedrijven wordt je als consument zijnde van het kastje naar de muur gestuurd, zonder dat daarbij aan een passende oplossing wordt gewerkt. Dit is bij Forza Refurbished NIET het geval. Onze Servicedesk helpt jou bij vragen of problemen graag verder.

In samenwerking met Thuiswinkel.org startten de consumentenbond de campagne ‘Geen Gedoe Garantie’. Honderden bedrijven hebben zich inmiddels aangesloten bij deze campagne, Forza Refurbished steunt ook het initiatief van de consumentenbond en Thuiswinkel.org.

Door de campagne GGG (Geen Gedoe Garantie) te steunen, laten bedrijven zien dat garantieafhandelingen bij hun geen gedoe is. Dit gebeurt op basis van een zestal beloften, welke ook bij Forza Refurbished worden nagekomen:

  • Wij houden ons aan de garantiewetgeving.
  • Wij informeren consumenten glashelder en duidelijk over hun rechten.
  • Wij handelen klachten en problemen zo snel mogelijk en naar behoren af, met zo min mogelijk gedoe voor de consument.
  • Wij zijn als verkoper het eerste aanspreekpunt bij problemen met het product. Als wij zelf garantie aanbieden, maken wij begrijpelijk duidelijk op welke punten deze verder gaat dan de wet.
  • Als de consument (ook) fabrieksgarantie heeft, leggen we uit dat de consument mag kiezen om daarvan gebruik te maken of de klacht door ons te laten afhandelen. Als wij voorstellen om de fabrikant in te schakelen, kiest de consument of hij daarmee akkoord gaat.
  • Ook nadat de garantieperiode verlopen is, nemen wij onze wettelijke verantwoordelijkheid als de consument bij ons aanklopt met een ondeugdelijk product.

Bij Forza Refurbished staat klanttevredenheid centraal. Wij vinden het belangrijk om een goede klantenservice te verlenen, niet alleen voor aanschaf van een product, maar zeker óók na aanschaf van een product!

Garantie volgens de Europese richtlijnen

Op alle producten van Forza Refurbished heb je recht op twee jaar garantie en dat bovendien ook nog eens op de accu’s van onze Apple devices. Onze garantievoorwaarden zijn conform de Europese richtlijnen. Wettelijke garantie houdt in dat een product datgene is - of moet doen - wat jij er als koper in alle redelijkheid van mag verwachten.

Het product moet bij levering in goede staat verkeren en - bij normaal gebruik - ook in ieder geval 12 maanden naar behoren functioneren. Als een apparaat niet compleet, beschadigd óf defect is bij ontvangst of niet naar behoren werkt, neem dan contact op met onze Servicedesk. Wij helpen jou altijd met het vinden van een passende oplossing.

Wat valt binnen de garantie van Forza Refurbished?

●     Microfoon / luidspreker (met uitzondering van stof- of vochtschade);

●     WiFi en problemen met netwerkverbinding;

●     Problemen met het moederbord;

●     Touchscreen (wanneer deze gedeeltelijk of helemaal niet meer functioneert);

●     Knoppen op het device, met uitzondering van de touch-ID functionaliteit;

●     Accu/batterij (bij snel leeglopen of warm worden).

Wat valt niet binnen de garantie van Forza Refurbished?

Onder bepaalde voorwaarden kun je geen aanspraak doen op de tweejarige garantie. Schade als gevolg van val-, stoot- of vochtschade valt niet binnen de garantie. De reparatiekosten van een ander defect kunnen hierdoor niet binnen de garantie vallen. Ook wanneer er illegale software op het device wordt geïnstalleerd, kun je geen aanspraak maken op onze garantie.

Ook wanneer je je device laat repareren of onderdelen laat vervangen bij een externe partij, vervalt de tweejarige garantie bij Forza Refurbished. Voor meer informatie kun je onze garantievoorwaarden pagina raadplegen.