Garantie en kwaliteit van Forza Refurbished Zakelijk

18 December 2018 - 5 min read time
Garantie en kwaliteit van Forza Refurbished Zakelijk

Telecombedrijven beweren vaak de ‘beste’ producten aan te bieden, maar hoe kun je als consument nog onderscheid maken tussen de verschillende aanbieders. En wat dacht je van zakelijke afnemers? Zeker bij grote orders wil je dat elk toestel van dezelfde kwaliteit is. Om kwaliteit te garanderen, in zowel de particuliere als zakelijke markt, maakt Forza Refurbished gebruik van hoogwaardige controleprocedures en voordelige garantievoorwaarden. Ontdek in dit artikel de garantie en kwaliteit van Forza Refurbished voor de zakelijke markt.

kwaliteit en garantie Forza Refurbished

In het voorgaande artikel kwam naar voren dat de aanschaf van refurbished voor bedrijven en organisaties interessant is door onder andere de netto-besparing op toestelkosten. Maar naast een eerlijke prijs is het de kwaliteit van een toestel die bepaalt of er wel of niet voor refurbished wordt gekozen. Onzekerheid rondom kwaliteit is voor veel ondernemers een reden om niet voor refurbished te kiezen. Hoog tijd om dat stigma de wereld uit te helpen.

Kiezen voor refurbished is kiezen voor duurzame kwaliteit

Waar refurbished 5 jaar geleden nog relatief onbekend was (zie onderstaande afbeelding), zijn er inmiddels verschillende partijen die gereviseerde apparaten aanbieden. In tegenstelling tot tweedehands weet je bij refurbished waar een device vandaan komt en of er (on)zichtbare gebreken zijn. Dit heeft alles te maken met de kwaliteitscontrole van refurbished toestellen.

Quality Control door robots

Garantie op een elektronisch apparaat is als een vangnet. Het hoort er te zijn, maar eigenlijk hoop je het nooit nodig te hebben. Daarom proberen we de kans op defecten zo klein mogelijk te houden bij al onze refurbished devices. Dit doen we met behulp van uitvoerige controles. Om die reden heeft Forza Refurbished een team van ervaren techniekers en speciale robots. Want een extra paar (robot)ogen, zorgt ervoor dat alleen de beste toestellen verkocht mogen worden.

Erben Wennemars Forza-robots

Tijdens een circa 4 minuten durende robotcontrole worden iPhones op meer dan 50 punten gecontroleerd volgens een vaste kwaliteitstandaard. Mocht er iets mis zijn met het toestel, dan wordt het defecte onderdeel gerepareerd door ervaren techniekers. Ná de reparatie wordt het toestel nogmaals gecontroleerd door de robot. Veelal komen toestellen niet direct door de keuring. Vaak moet de batterij worden vervangen. En soms lijkt een toestel namelijk goed te werken, maar zijn er nog verborgen gebreken. De robots zijn vele malen nauwkeuriger dan de mens en veel fouten worden dan alsnog ontdekt.

Toestellen voorzien van kwaliteitsgarantie

Stel dat er tóch mankementen zijn aan een toestel, dan zorgt Forza Refurbished voor een snel en effectief herstel, waarin het gemak van de klant centraal staat. Garantie is iets wat voor veel bedrijven het verschil kan maken bij het kiezen voor refurbished. Met Forza Refurbished zit je zeker goed qua productkwaliteit en garantie.

Drie jaar garantie (sinds 1 juni 2023) op ALLE toestellen

Of het nu een iPhone, iPad of MacBook is, het kan voorkomen dat een toestel niet (meer) naar behoren werkt. Alleen al daarom kies je voor de zekerheid en kwaliteit van Forza Refurbished. Anders dan bij Apple, waar slechts één jaar garantie wordt verstrekt, zijn onze toestellen altijd voorzien van drie jaar garantie (sinds 1 juni 2023). Deze garantie behelst de wettelijke fabrieksgarantie maar ook aanvullende garantie vanuit Forza.

Wat valt er binnen de drie jaar garantie (sinds 1 juni 2023) van Forza Refurbished?

Naast de wettelijke garanties, biedt Forza Refurbished extra garantie aan om de kwaliteit van haar toestellen te garanderen. Problemen met onderstaande zaken vallen in de tweejarige garantieperiode:

  •  Microfoon en/of luidspreker (m.u.v. stof- of vochtschade);
  •  Wifi en/of netwerkverbinding;
  •  Problemen met het moederbord;
  •  Touchscreen;
  •  Fysieke knoppen (m.u.v. Touch-ID);
  •  Accu/batterij.

Repairtijd van maximaal één overnachting

Lange reparatietijden, het kan leiden tot grote ergernissen van (zakelijke) klanten. Logisch ook, want in sommige gevallen zit je soms weken zonder toestel. Dat heeft te maken met het feit dat defecte toestellen niet direct worden gerepareerd in Nederland, maar in de fabriek waar het device wordt geproduceerd. Dat doen we bij Forza nét even anders. Door onze inhouse reparatieservice blijven gerepareerde toestellen nóóit langer dan één nacht bij ons liggen. De dag na ontvangst gaat het toestel dus weer retour. Binnen grotere organisaties, waarbij medewerkers op verschillende plaatsen werken, scheelt dit enorm veel kostbare tijd. En de verzendkosten, die nemen wij óók voor onze rekening.

computeronderdelen refurbished

Hoge klanttevredenheid Forza Refurbished

We werken hard om producten te leveren van hoge kwaliteit en tegen een eerlijke prijs. Maar hoe weet een zakelijke klant wat hij of zij in huis haalt op basis van beloftes en claims? Om een eerlijk beeld te geven van onze refurbished devices werken wij samen met The Feedback Company om klanttevredenheid onafhankelijk te meten. Klanten krijgen na aankoop de mogelijkheid om een beoordeling achter laten op basis van cijfers en de vraag, of hij of zij Forza Refurbished aanbeveelt aan anderen.

Van de bijna vierduizend klantrecensies, geeft 98% aan dat hij of zij Forza Refurbished zeker zou aanbevelen. Het eindcijfers van Forza Refurbished staat op het moment van schrijven op een 9.0 en daar zijn we trots op. Mede dankzij de hulp van deze objectieve reacties kunnen we met trots zeggen dat de kwaliteitsbeloftes die wij maken, worden nagekomen.


refurbished trend 2018

Refurbished voor zakelijk: duurzaam en scherp geprijsd

Refurbished biedt mogelijkheden voor de zakelijke markt. Zo bespaar je veel op kosten voor telecomproducten, zonder in te leveren op de voordelen van nieuw. Denk hierbij aan professionele reiniging, diepgaande controle en drie jaar garantie op het toestel (sinds 1 juni 2023). Het is dus niet gek dat meer en meer ondernemers de stap zetten richting refurbished.

Benieuwd of refurbished interessant is voor jouw onderneming? Sta je op het punt om een grote order te plaatsen, maar wil je op kosten besparen? Of twijfel je nog over de kwaliteit van refurbished en wil je kosteloos een Forza-device uitproberen? Wat je vraag ook is, de accountmanagers van Forza Refurbished helpen jou graag verder. Op werkdagen (tussen 8:30 en 22:00 uur) neem je eenvoudig contact op via het onderstaande nummer:

088 144 77 00

Forza salesteam

Forza Refurbished is de topspeler in de refurbished Apple-wereld. Wij leveren onder meer refurbished-devices voor: KPN, Telfort, Vanden Borre en Tele2.

← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?