Philips Hue app ondersteunt vanaf nu Zones

Philips heeft zijn Philips Hue-app

uitgebreid met de nieuwe feature ‘Zones'. Met Zones is het mogelijk om lampen in groepen op te delen. Zo kun je de lampen in je woonkamer indelen in aparte groepen voor bijvoorbeeld de keuken, eettafel of voor het zitgedeelte bij de bank. Voorheen was het alleen mogelijk om lampen aan kamers toe te voegen. Vervolgens kon je dan per kamer - of individueel per lamp - alles bedienen (licht sterke aanpassen, volledig in- of uitschakelen). Nu kun je ook meerdere lampen in dezelfde kamer gelijktijdig aanpassen, waardoor het licht van alleen een losstaande Zone veranderd. Zo kan het licht in de keuken gedimd worden, maar bij de eettafel blijven branden.

Philips Hue app

Video: Philiphs Hue introduceert Zones

Hoe kun je gebruik maken van Zones?

Om gebruik te kunnen maken van Zones zul je natuurlijk wel de smartlampen van Philips Hue in huis moeten hebben. Vervolgens installeer je de Philips Hue-app en verbind je de lampen met je iPhone of iPad met de app. Tip: Vind je de Philips Hue-app toch maar niks? Dan kun je ook gebruik maken van Apple’s Woning-app.

Volg de onderstaande stappen om Zones in te stellen via de Philips Hue-app:

  • Ga naar ‘Instellingen';
  • Klik in het menu op ‘Kamers en zones';
  • Klik vervolgens op ‘Nieuwe maken’ en ‘Zone maken (bèta)';
  • Selecteer de lampen die je in een zone wilt plaatsen en geef deze een herkenbare naam en icoon voor jezelf;
  • Ga naar het tabblad ‘Woning' voor een overzicht van alle zones in jouw huis.

Het kan zijn dat bepaalde features in Zones nog niet werken. Denk hierbij aan het instellen van routines of het combineren van Zones met andere smart-devices, zoals de Google Home speaker of Apple’s HomePod. Dit komt omdat de feature Zones zich nog in de bèta-versie bevindt.

Het mooie aan de Zones-feature is dat je elk gedeelte van je huis een aparte kleurweergaven kunt geven. Mocht je dit niks vinden, dan kun je natuurlijk ook alles gelijk houden of alleen de sterkte aanpassen.