Forza Refurbished voor zakelijk gebruik

05 December 2018 - 5 min read time

Of het nu gaat om een telefoon van de zaak, een werklaptop of een tablet voor onverwachte Skype-calls: de zakelijke gebruiker wil een toestel dat werkt, zonder in te leveren op kwaliteit. In dit artikel leggen we je uit wat wordt verstaan onder refurbished-producten en wat Forza Refurbished voor jouw onderneming kan betekenen.

Ondernemen is investeren. Maar onnodig veel geld spenderen doet niemand graag. Refurbished biedt mogelijkheden voor ondernemers om slim te besparen op duurzame Apple-devices. Ontdek de mogelijkheden van Forza Refurbished voor zakelijk gebruik.

wat is refurbished?

Wat is refurbished?

Refurbished vertaalt zich uit het Engels als ‘gereviseerd’ en staat voor het controleren, renoveren en schoonmaken van een product. Hoewel er ook veel aanbieders zijn van refurbished meubel- en kledingstukken, wordt in de meeste gevallen gesproken over elektronische refurbished-producten. Forza Refurbished is gespecialiseerd in Apple-producten en biedt refurbished iPhones, iPads en MacBooks aan.

Refurbished wordt vaak geassocieerd met tweedehands. Toestellen die, in tegenstelling tot nieuw, een eerdere eigenaar hebben gehad en waar niets bekend is over de kwaliteit van het toestel. Er is echter een wezenlijk verschil tussen een ‘tweedehands device’ en een refurbished device. Wij van Forza Refurbished weten namelijk wél waar onze toestellen vandaag komen.

Hoe Forza Refurbished aan haar Apple-toestellen komt

Een geretourneerd Apple-device, zoals een iPhone, iPad of MacBook, mag niet meer als nieuw worden verkocht. Deze worden geretourneerd, maar hebben in veel van de gevallen een kwaliteit als nieuw. Het grote verschil met tweedehands, is dat het bij tweedehands gissen is naar de herkomst van een apparaat.
De toestellen van Forza zijn retour gekomen vanwege diverse redenen. Zo kan er bijvoorbeeld sprake geweest zijn van één van de volgende punten:

Beurzen en evenementen

Het laten invullen van een formulier op een iPad, een video tonen op een MacBook of mobiele applicatie uitproberen op een iPhone: Apple is multi-inzetbaar. Op beurzen en evenementen wordt er regelmatig gebruik gemaakt van Apple-devices. De toestellen die na een beurs of event worden ingeleverd, hebben vaak weinig gebruikssporen en werken nog volledig naar behoren.

Retourneren binnen herroepingstermijn

Koop je een Apple-device in de winkel of online, dan heb je recht op een 14 dagen herroepingstermijn, ook wanneer bijvoorbeeld de kleur niet bevalt. Een overhaaste bestelling die is teruggestuurd kan niet als nieuw verkocht worden, maar wel als refurbished. Zo kan het zijn dat het toestel slechts één keer is aangezet om vervolgens al teruggestuurd te worden.

Technische defecten

Niet goed? Geld terug. Het toestel wordt teruggestuurd naar Apple om vervolgens gerepareerd te worden. Omdat ook deze niet als nieuw verkocht wordt, biedt Forza Refurbished deze toestellen als refurbished.

Inruilprogramma

Tot slot wordt er steeds vaker gebruikt gemaakt van de zogenoemde ‘recycle-deal’. Hier levert een consument een toestel in, dat nog prima functioneert, om zo korting te krijgen op een volgend toestel. Het ‘oude’ device komt vervolgens bij Forza Refurbished terecht waar het toestel het refurbished proces ingaat.

Het refurbished proces

Zodra een toestel binnenkomt begint het refurbished proces van Forza Refurbished. Om kwaliteit te garanderen worden de toestellen gecontroleerd door robots en ervaren techniekers.

Het controleproces van Forza Refurbished ziet er als volgt uit.

Controle

 

1. Controleren

Bij binnenkomst worden alle devices grondig geïnspecteerd door onze technici en software (iPhones).

Renoveren

 

2. Renoveren

Eventuele defecte onderdelen worden vervangen voor nieuwe onderdelen, zoals een batterij.

Hercontroleren

 

3. Hercontroleren

Om er zeker van te zijn dat het probleem is verholpen, wordt het device nogmaals gecontroleerd.

Reinigen

 

4. Reinigen

Nadat het device 100% technisch in orde is verklaart, krijgt deze een professionele reinigingsbeurt.

Graderen

 

5. Graderen

Het device wordt gegradeerd (waardebepaling) aan de hand van cosmetische productcondities

Verkoopklaar

 

6. Verkoopklaar

Het device is inmiddels weer ‘zo goed als nieuw’ en mag verkocht worden met het Keurmerk Refurbished.

In de onderstaande video leggen we uit hoe het controleproces van Forza Refurbished wordt uitgevoerd:

Refurbished is geen risico

Met standaard drie jaar garantie (sinds 1 juni 2023), neemt Forza Refurbished het risico weg dat het toestel niet naar behoren zal werken. Gebeurd er wél iets mee, dan ben je er zeker van dat het toestel (kosteloos) wordt gerepareerd of dat er vervangend toestel voor in de plaats komt. Dit kan al binnen een paar dagen geregeld zijn, zonder dat je weken op een hersteld toestel hoeft te wachten.

Zakelijk kiest voor Forza Refurbished

Refurbished is dus alles behalve tweedehands rommel. De zakelijke gebruikers bespaart al snel honderden euro’s op refurbished Apple-devices van Forza Refurbished. De diepgaande controles door mens en robot garanderen dat onze Apple-toestellen werken als nieuw. Wil je besparen, maar niet inleveren op kwaliteit? Ga het gesprek aan met één van onze accountmanagers. Zij helpen graag bij het maken van de juiste beslissing.


Forza salesteam

Forza Refurbished is een van de topspelers in de wereld van refurbished Apple. Wij leveren onder meer refurbished-devices voor: KPN, Telfort, VandeBorre en Tele2.

← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?