Tips voor thuiswerken

13 Juli 2020 - 5 min read time
Tips voor thuiswerken

Tips voor thuiswerken


Thuiswerken is modern en steeds meer mensen hebben de mogelijkheid om één of enkele dagen thuis te mogen werken. Dat heeft zo zijn voordelen. Je kunt lekker je eigen tijd indelen, goede koffie drinken en je collega’s met een ochtendhumeur vermijden. Maar al snel kom je tot de conclusie dat thuiswerken ook zo zijn uitdagingen kent. Want hoe zorg je ervoor dat je niet te snel wordt afgeleid en verantwoord met je thuiswerksituatie omgaat? Met deze tips helpen we je op weg om slim én productief vanuit thuis te werken.

Thuiswerken met Apple-devices

In het kort: hoe kun je het thuiswerken het best inrichten?

  • Houd zoveel mogelijk je normale werkritme en routines vast voor een optimale dagindeling.
  • Zorg dat je een ergonomische werkplek inricht waarbij werk en privé zoveel mogelijk zijn gescheiden.
  • Benut je devices zo optimaal mogelijk. Laptops, tablets en smartphones maken thuiswerken steeds eenvoudiger.
  • Blijf goed overleggen met je collega’s. Communiceer zelfs wat meer om misverstanden te voorkomen.
  • Heb je kinderen? Maak dan een duidelijke planning zodat iedereen weet waar hij of zij aan toe is.

Zorg voor een optimale dagindeling

Als je thuis mag werken is het verleidelijk om lekker een uurtje (of twee) te blijven liggen. Doe dit niet, want hier krijgt je lichaam al heel snel een vakantiegevoel van. Voor je productiviteit en energieniveau kun je het beste gewoon rond dezelfde tijd uit bed stappen. Ons lichaam houdt nu eenmaal van routine, dus doorbreek die routine niet als je thuis werkt. Houd vervolgens de dagindeling aan die je op het werk ook gewend bent. Wat je ook doet; gedurende de dag neemt je concentratie af. Je doet er daarom verstandig aan om in je eerste werkuren de belangrijkste dingen eerst te doen. Plan je creatieve en intensieve taken in de ochtend in, zodat je later op de dag tijd overhoudt voor taken die je op de automatische piloot kunt doen.

Houd werk en privé zoveel mogelijk gescheiden

Het is lastig om niet met privédingen bezig te zijn als je thuis aan het werk bent. Richt daarom een zo ergonomisch mogelijke werkplek in, het liefst in een andere ruimte dan de woonkamer. Zo kun je jezelf beter concentreren op het werk dat gedaan moet worden. Het juiste device helpt hier je hier enorm bij. Heb je kinderen? Maak dan een duidelijke planning zodat iedereen weet waar hij of zij aan toe is. Ook het juiste device kan je goed helpen bij het zoet houden van de kinderen;)

Zorg dat je beschikt over het juiste device

Je wilt thuis nét zo vlot kunnen werken als op het werk, dus zorg ervoor dat je beschikt over de juiste devices. Een refurbished iPad of een refurbished MacBook kunnen je werkzaamheden, maar ook momenten van ontspanning tussendoor en daarna, een stuk aangenamer maken. We lichten een aantal devices uit die het thuiswerken een stuk leuker en productiever maken.

iPads voor thuiswerken

Thuiswerken op iPad

iPad 2019: de perfecte tablet voor werk of studie

De iPad 2019 refurbished is een razendsnelle tablet waarmee multitasken een fluitje van een cent is. Dat komt door het 10.2 inch (25.50 cm) grote beeldscherm met een resolutie van 2160 x 1620 pixels, waardoor alles wat je doet soepel en snel verloopt. De refurbished iPad 2019 werkt feilloos samen met het Smart Keyboard en Apple Pencil. Door deze accessoires tover je de tablet in een handomdraai om in een laptop. Dankzij de ingebouwde 4G-cellular kun je de iPad 2019 zowel via Wifi als via een netwerk met het internet verbinden. Ben je klaar met werken? Dan is het tijd om maximaal te ontspannen. Dankzij de krachtige A10-processor speel je namelijk moeiteloos die favoriete zware grafische games.

iPad Mini 3: ideaal om de kinderen mee zoet te houden

Beschik je al over alle apparatuur om goed thuis te kunnen werken, maar leiden de kinderen je continu af? Schotel ze een iPad Mini 3 refurbished voor en ze zijn uren zoet. Deze tablet heeft een beeldschermformaat van 7.9 inch (19.75 cm) en is dus ideaal voor thuis op de bank. De tablet is snel genoeg om films in hoge kwaliteit te bekijken en mobiele games te spelen, en de batterij gaat tot wel 10 uur mee. Van de kinderen zal je dus niet snel last hebben!

iPad Air 2: gebruiksvriendelijk voor privé- en zakelijk gebruik

De iPad Air 2 refurbished is ideaal als je op zoek bent naar een snelle tablet voor licht zakelijk gebruik. Of je nu bestanden moet lezen, een presentatie moet voorbereiden of een online teammeeting in moet; de refurbished iPad Air 2 voert alles waar jij om vraagt feilloos uit. En dankzij het beeldschermformaat van 9.7 inch (24.25 cm) kun je alles heel duidelijk zien. De iPad Air 2 is één van de lichtste Apple iPads. De kinderen kunnen er dus ook eenvoudig van gebruikmaken, of je houdt hem natuurlijk lekker zelf voor het spelen van een zware grafische game.

MacBooks voor thuiswerken

Thuiswerken op MacBook

MacBook Air: ideaal voor allround basistaken

Werk je liever op een vaste laptop? De refurbished MacBook Air is de kleinste en voordeligste MacBook van Apple. Met een formaat van 11 inch (27.50 cm) is hij groot genoeg om er comfortabel mee te kunnen werken, en compact genoeg om hem overal te kunnen gebruiken en op te kunnen bergen. De aluminium behuizing ziet er niet alleen mooi uit, maar is ook nog eens extra stevig. Hij kan dus wel tegen een stootje. Voor allround basistaken ben je goed af met de refurbished MacBook Air 11 en kun je comfortabel thuiswerken. Heb je toch liever een maatje groter? De refurbished MacBook Air is ook verkrijgbaar in 13 inch.

MacBook Pro: power op het moment dat jij erom vraagt

De refurbished MacBook Pro is dé laptop voor het zware werk. Hij is razendsnel in dagelijks gebruik én professioneel gebruik. Dat komt door de krachtige processoren die programma’s als InDesign, Photoshop en Premiere Pro indrukwekkend snel laten werken. Hierdoor kun je moeiteloos foto’s en video’s bewerken en grafische ontwerpen maken. Met een batterijduur van 10 uur kom je probleemloos een werkdag door en dankzij een beeldschermformaat van 15 inch (37.50 cm) werk je uiterst precies en comfortabel. Heb je deze krachtige laptop liever iets lichter en kleiner? De refurbished MacBook pro is ook verkrijgbaar in 13 inch.

Tip: videobel-app voor iPhone, iPad en MacBook

Waar je ook werkt, teammeetings zijn belangrijk om de organisatie strak te houden en doelgericht te kunnen werken. Gelukkig zijn er een aantal handige gratis iOS-apps waarmee je kunt chatten, bellen en videobellen met je collega’s. Zo is FaceTime aanwezig op ieder iOS-apparaat. Als je dus snel iets met een collega moet overleggen, kun je hem of haar eenvoudig even videobellen. Moet je met meerdere collega’s een meeting in? Dan zijn Skype en Microsoft Teams ideale programma’s. Je kunt zelfs beeldschermen met elkaar delen en zo live met je collega meekijken. Wel zo handig! Ook Google Hangouts werkt met dit principe. Het is bereikbaar via je Google / Gmail-account en dus ook beschikbaar via je iPhone, iPad en MacBook.

← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?