De nieuwe iPhone SE maakt sinds de onthulling op 21 maart 2016 veel tongen los. Met de iPhone SE brengt Apple een nieuw toestel op de markt, welke kleiner en goedkoper is. Maar ondanks het kleinere formaat en de lagere prijs doet de iPhone SE niet onder voor de grotere iPhones.

Apple haalde dit trucje een aantal jaar geleden ook al uit met de lancering van de goedkopere iPhone 5C. Echter viel deze niet zo in de smaak bij het publiek. Misschien zul je nu denken: “Die iPhone SE is vast net zo’n flop als de iPhone 5C”. Echter doet Apple het dit keer totaal anders. De iPhone SE beschikt namelijk over dezelfde snelle A9-processor en dezelfde 12 megapixelcamera als de populaire iPhone 6S.

Klein maar fijn

Je zult je nu waarschijnlijk afvragen waar je dan op in gaat leveren. Eigenlijk is dat voornamelijk het formaat. De iPhone SE heeft namelijk een schermdiagonaal van 4 inch. Vergeleken met de iPhone 6S (4,7 inch) en de 6S Plus (5,5 inch) lever je hier dus flink op in.

Ondanks dat het een kleiner toestel brengt dit ook weer een aantal voordelen met zich mee. Zo ligt de iPhone SE gemakkelijk in de hand, kun je hem makkelijker met één gebruiken en past het toestel beter in je broekzak.

Erg veel power

Ondanks het kleine formaat heeft de iPhone SE verrassend veel kracht. Zo bevat de SE, net als de 6S, een A9-chip. Dankzij de krachtige A9-processor kun je ook met de iPhone SE meerder applicaties laten draaien, zware games spelen en 4K video’s opnemen met de 12 megapixel camera. Hier zie je op je eigen iPhone natuurlijk weinig van terug, omdat de resolutie van het beeldscherm te laag is.

Specificaties iPhone SE

Sinds de iPhone 5S is de iPhone SE de eerste telefoon met een scherm van 4 inch. Het design van de SE is verder nagenoeg hetzelfde als de iPhone 5S. Een aantal van de belangrijkste features van de iPhone SE op een rijtje:
• Compact design van metaal en glas
• 4 inch-scherm met Retina-resolutie
• 12 megapixel-camera met Live Foto en 4K video’s
• iOS 9.3 en A9-processor en M9-coprocessor

Uitvoering en prijzen

De iPhone is, zoals altijd, verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Zo is de iPhone SE beschikbaar in de kleuren spacegrijs, zilver, goud en roségoud. Op het gebied van geheugen kun je kiezen tussen een 16GB-model en een 64GB-model.

Het 16GB-model van de iPhone SE kost in Nederland 489 euro. Dat is maar liefst 260 euro goedkoper dan de iPhone 6S! Voor het 64GB-model betaal je 589 euro.

De refurbished iPhone SE is nog niet te verkrijgen. Het laatste refurbished model iPhone die wij beschikbaar hebben is de refurbished iPhone 6. Maar de officiele voorganger van de SE is de Refurbished iPhone 5c, deze is bij ons beschikbaar en daar bespaar je al snel tot 60% op!