Apple Pay komt eindelijk naar Nederland

Het heeft even geduurd, want Apple Pay werd in 2014 al in Amerika geïntroduceerd. Maar het ziet er naar uit dat de betaaldienst nu eindelijk ook naar Nederland komt. Apple heeft namelijk de Nederlandstalige variant van haar Apple Pay pagina online gezet. Binnenkort kun je dus online, in winkels en via apps betalen met je Apple devices.

Apple Pay

Exclusieve rechten ING

Terwijl ING officieel het nieuws eerder deze maand naar buiten bracht, hielden andere banken hun lippen stijf op elkaar. Dit bevestigt het vermoeden dat ING vooralsnog de enige Nederlandse bank is die de betaaldienst van Apple zal gaan ondersteunen. Naar verwachting zullen meerdere banken later de betaaldienst eveneens gaan ondersteunen.

Wat kun je met Apple Pay?

Apple Pay maakt het mogelijk om eenvoudig en bovendien veilig te betalen met je Apple devices. Dit kun je bijvoorbeeld doen vanaf je MacBook Pro met Touch ID, maar ook door je Apple iPhone tegen een pinautomaat aan te houden. Apple Pay is wat ons betreft een ideale betaaldienst. Want zeg nou eerlijk, tegenwoordig vergeten we van alles en nog wat als we de deur uitstappen, maar onze telefoon is daar niet één van. Een taxi of pizza betalen met je telefoon? Nog even en het is de normaalste zaak van de wereld!

Video: Zo werkt Apple Pay in de praktijk

Ben je benieuwd hoe Apple Pay in de praktijk werkt? Bekijk dan de onderstaande video. Let op, dit is hoe de betaaldienst in Amerika werkt, dus er zullen in Nederland wellicht sprake zijn van kleine afwijkingen.