Mogelijk nieuwe iOS 13 (conceptafbeeldingen)

iOS 12 is recent uitgebracht en heeft geresulteerd in een flink aantal verbeteringen. Inmiddels zijn er al nieuwe conceptafbeeldingen opgedoken van het opvolgende iOS 13. Ondanks deze speculaties zal het nog wel even duren voordat iOS 13 officieel beschikbaar is.

Grote veranderingen?

De kans dat er dit jaar een iOS 13 update voor je iPhone of iPad klaarstaat is groot. Mede hierdoor zijn onze verwachtingen voor iOS 13 in ieder geval bijzonder hoog. De huidige iOS 12 maakte Apple-devices al een stuk stabieler en sneller. Hetgeen dat voornamelijk merkbaar was bij ‘oudere' Apple devices.

Eerste Impressies van iOS 13

De onderstaande afbeeldingen zijn gemaakt door ontwerper Léo Vallet. Zijn werk is gebaseerd op eerder geruchten van iOS 13.

iPad met muis

Magic Mouse en Keyboard

Op basis van deze afbeeldingen ziet het ernaar uit dat Apple’s Magic Mouse en Magic Keyboard eindelijk koppelbaar zullen worden met iPhones en iPads. Dit gaat waarschijnlijk op dezelfde wijze werken als bij Apple’s Airpods.

Nieuw bedieningspaneel

Hetgeen dat ook opvalt is het redesign van het bedieningspaneel. Het bedieningspaneel is het scherm dat openklapt wanner je van onder naar boven op je scherm swipet. Met iOS 12 werd het bedieningspaneel al een stuk overzichtelijker, maar iOS 13 doet hier mogelijk nog een schepje bovenop. Ook wordt de volumecontrole waarschijnlijk een stuk overzichtelijker.

Het nieuwe bedieningspaneel in iOS 13

Volume controle in iOS 13

Dark Mode ook voor iPhones en iPads

Sinds MacOS Mojave is er eindelijk een donkere modus beschikbaar. Op basis Vallet’s designs van iOS 13 lijkt het ook goed mogelijk dat iPhones en iPads uitgerust worden met een donkere modus.

iOS 13 compatible devices

Op basis van het design van Léo Vallet zouden de onderstaande Apple-devices geschikt zijn voor de nieuwe iOS 13. Houd er rekening mee dat dit uiteindelijk nog kan veranderen en er (nog) geen bevestiging is vanuit Apple zelf.