Iedereen kent er wel een aantal: handige tips en tricks voor het optimale gebruik van je iPhone. Zo kun je bijvoorbeeld sneller foto’s maken, met een beweging tekst wissen, maar ook je telefoon twee keer zo snel opladen. Echter is lang niet iedereen op de hoogte van deze handige trucjes. Daarom hebben wij de leukste en handigste tips en tricks voor jou op een rijtje gezet. Zo kun je optimaal genieten van jouw iPhone!

Snel foto’s maken

Wil je snel iets vastleggen door een foto te maken? Open dan de camera vanuit je lockscreen. Rechtsonderin het scherm van je lockscreen zie je een cameraatje. Door je vinger hierop te leggen en omhoog te slepen kun je snel een foto maken.

Ook het maken van foto’s kan gemakkelijker. Zo kun je bijvoorbeeld ook een foto maken door op de ‘+’-knop te drukken. Dit kun je tevens doen met de koptelefoon van Apple. Zo maak je eenvoudig stabiele foto’s.

Meerdere foto’s maken

Wil je meerdere foto’s tegelijk maken? Houd de sluiterknop ingedrukt om snel meerdere foto’s achter elkaar te maken. Dit is vooral handig wanneer je iets wilt vastleggen dat snel beweegt. Zo weet je zeker dat er een goede foto tussen zit!

Snel tekst wissen

Wil je snel je getypte tekst wissen? Met deze handige tip is het zo gedaan! Door je telefoon te schudden kun je gemakkelijk en snel tekst wissen. Wil je de tekst toch weer terug, schud dan nog eens met je telefoon om je oude tekst weer tevoorschijn te halen.

Vliegtuigmodus

De vliegtuigmodus is niet alleen handig voor in het vliegtuig. Wanneer je jouw iPhone snel wilt opladen hoef je alleen maar de vliegtuigmodus van je iPhone in te schakelen. Zo laadt je iPhone twee keer zo snel op.

Laat je e-mails voorlezen?

Alle iPhones vanaf de iPhone 4S beschikken over Siri, de virtuele assistent voor de iPhone. Sinds iOS 8.3 is Siri ook in het Nederlands beschikbaar. Een handige tip voor het gebruik van Siri is het laten voorlezen van je e-mail. Door simpelweg de zinnen ‘Lees mijn e-mail’ of ‘Lees mijn laatste e-mail’ te zeggen zal Siri jouw mailtjes voorlezen. Handig als je bijvoorbeeld in de auto zit.

Waterpas

Tot slot een handig trucje die weinig mensen kennen: de waterpas. Ga naar je kompas op je iPhone en veeg met je vinger naar links. Hier vind je een waterpas. Handig om te kijken of iets recht staat of hangt.