iOS 10 installeren, hoe doe ik dat?

10 November 2017 - 5 min read time

Op 7 juli 2016 is de publieke bèta versie van iOS 10 uitgekomen. Dit geeft jou de mogelijkheid om het besturingssysteem alvast te testen, voordat de officiële versie uit is. Echter kun je de bèta versie van iOS 10 niet zo gemakkelijk op je iPhone, iPad of iPod touch downloaden. Daarom vertellen wij je in dit artikel hoe je iOS 10 kunt installeren op jouw iPhone of iPad. Zo kun je alvast een voorproefje nemen op de nieuwste versie van het besturingssysteem.

iOS 10 installeren

Normaal krijg je een melding wanneer er een nieuw besturingssysteem van Apple beschikbaar is. Echter is dat met de bèta versies niet het geval. De bèta versie van iOS 10 zul je dan ook op een andere manier moeten downloaden. Het installeren van iOS 10-bèta is echter wel op eigen risico. Deze testversies zitten namelijk vaak nog vol met bugs. Sla dus voor de zekerheid belangrijke gegevens en documenten op!

Hieronder vertellen wij je stap voor stap hoe je de nieuwste versie van iOS kunt installeren:
1. Ga met je iPhone of iPad naar beta.apple.com en klik op ‘Sign up’;
2. Log in met je Apple ID en klik op ‘Sign in’. Accepteer de voorwaarden van Apple om verder te kunnen;
3. Schrijf je iPhone, iPad of iPod Touch in. Klik op het tabje ‘iOS’. Scroll naar beneden en klik op ‘Download Profile’;
4. De Instellingen worden geopend. Klik op ‘Installeer’ en voor de juiste toegangscode in;
5. Klik opnieuw op ‘Installeer’ en daarna op ‘Opnieuw opstarten’. Dit kan even duren;
6. Wanneer het device opnieuw is opgestart, ga dan naar ‘Instellingen’, naar ‘Algemeen’, naar ‘Software-update’ en kies voor ‘Download en installeer’ om de iOS 10-bèta te installeren;
7. Accepteer opnieuw de voorwaarden om door te gaan. Hierna wordt de bèta versie van iOS 10 automatisch gedownload. Wanneer de download is voltooid, kun je de update installeren.

What’s new?

Wanneer je iOS 10 hebt geïnstalleerd, is er eigenlijk niets wat direct opvalt. Echter is dit wel het geval wanneer je aan de slag gaat met je iPhone, iPad of iPod touch. Zo vervaagt het scherm op de achtergrond wanneer je een mapje opent. Ook de notificaties, die je bijvoorbeeld krijgt wanneer iemand je een berichtje stuurt, hebben een flinke make-over gehad. Zo zijn het in iOS 10 grotere, lichtere vlakken dan eerst.

Wij zijn erg te spreken over iOS 10 en kijken dan ook erg uit naar de officiële release! Het nieuwe besturingssysteem is een stuk overzichtelijker dan eerst. Hierdoor is je iPhone, iPad of iPod touch direct een stuk makkelijker in gebruik.

← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?