Een vernieuwde Bestanden-app voor de iPad


Lange tijd was het niet mogelijk om alles uit je iPad te halen. Dat kwam omdat de iPhone en de iPad op hetzelfde besturingssysteem iOS draaiden. Door de komst van een eigen besturingssysteem is de manier waarop je met een iPad kunt werken aanzienlijk verbeterd. Eén van de grote veranderingen is een vernieuwde Bestanden-app. Het is eindelijk mogelijk om bestanden goed te beheren én om externe apparaten eenvoudig te koppelen. Maar er is meer, en dat vertellen we je in dit blogartikel.

Vernieuwde Bestanden-app iPad

Waarom een eigen besturingssysteem?

iOS is volledig afgestemd op de iPhone, maar ook de iPad werkte hiermee en dat liet nogal te wensen over. Het nieuwe besturingssysteem iPadOS bevat veel nieuwe functies die niet mogelijk zijn op de iPhone, en dus de manier waarop je met een iPad werkt verbetert. Een veelgehoorde klacht is dat het lastig is om bestanden te beheren. Apple heeft dat met de komst van iPadOS de Bestanden-app dan ook grondig aangepakt.

Lokale opslag gebruiken

Voorheen was het praktisch niet mogelijk om bestanden lokaal op te slaan. Er was wel opslag aanwezig, maar dit werd alleen door apps gebruikt. De vernieuwde Bestanden-app zorgt ervoor dat je zelf lokale mappen kunt maken en indelen zoals jij dat wilt. Zo kun je zelf bestanden opslaan in ‘Mijn Documenten’ of ‘Mijn Downloads’. Vanaf Safari kun je bestanden downloaden en in deze mappen opslaan. De opslag wordt niet in iCloud gezet maar is alleen beschikbaar op jouw iPad. Dit maakt een iPad kopen met meer opslagruimte ineens een stuk aantrekkelijker.

Een extern apparaat koppelen

extern apparaat koppelen aan iPad

Nog altijd veel mensen gebruiken een externe harde schijf, een USB-stick, een SD-kaart of een server voor het opslaan van bestanden. Je kon deze externe apparaten al wel aan de iPad koppelen, maar je kon ze niet beheren. Dankzij iPadOS kan dat wel. Je kunt mappen, bestanden en details hiervan zien. Je kunt ze, net als op een MacBook of PC, heen en weer slepen én beheren.

Mappen delen met iCloud

Dankzij iPadOS zijn diensten als Dropbox en Google Drive niet meer nodig. Je kunt mappen delen met iCloud en zelf bepalen wie de mappen kunnen beheren. Zo kunnen personen met een Apple-device een stuk eenvoudiger samenwerken aan diverse gedeelde mappen en bestanden. Dit is ook goed mogelijk als iemand geen Apple-device heeft, want een iCloud-account is al voldoende. Je kunt hierop óók vanaf een Android- of Windows-apparaat inloggen.

Zoekfunctie met tags

Mappen en bestanden kun je eenvoudig vinden met de vernieuwde zoekfunctie. Dit is voor zowel de lokale- als de externe opslag te gebruiken. Zo vind je altijd snel het bestand dat je nodig hebt en kun je direct aan de slag.

Ondersteunt jouw iPad iPadOS?

De vernieuwde Bestanden-app vind je terug in Apple’s nieuwe besturingssysteem iPadOS. Je kunt niet elke iPad naar dit besturingssysteem updaten. Dat komt omdat de vele nieuwe functies van de software om veel rekenkracht vragen van de hardware. Sommige iPads kunnen dat simpelweg niet aan. In ons blogartikel ondersteunt jouw iPad iPadOS kun je zien welke iPads te updaten zijn naar dit besturingssysteem.

Maak ook gebruik van de vernieuwingen in de Bestanden-app

Wil je ook gebruik maken van deze én andere voordelen van de vernieuwde Bestanden-app? Voer dan de laatste software-update uit. Kun je jouw iPad niet de benodigde update geven? Dan is een refurbished iPad kopen zeker het overwegen waard. Onderstaande iPads zijn scherp geprijsd en klaar om de vernieuwde Bestanden-app in gebruik te nemen.