De nieuwe iPad 2018, wel of niet upgraden?

30 April 2018 - 5 min read time
De nieuwe iPad 2018, wel of niet upgraden?

De iPad 2018 is de nieuwe budget iPad van Apple. Een jaar eerder bracht Apple zijn eerste budget iPad op de markt, de iPad 2017. Voor veel mensen een populaire iPad omdat de drempel tot het kopen van iPads een stuk lager werd. Ook voor mensen met een kleinere portemonnee werden nieuwe iPads toegankelijker. Uiteraard bleef Apple dit jaar niet stil staan en daarom werd er ook dit jaar een nieuwe iPad uitgebracht. Ditmaal een nieuwe budget iPad, de iPad 2018.


Wat is er nieuw aan de iPad 2018?

In principe is de iPad 2018 hetzelfde als de iPad 2017 op twee verschillen na. De iPad 2018 heeft een A10 Fusion-processor (net zoals de iPhone 7) én ondersteunt de Apple Pencil. Of het handig is om te upgraden naar de nieuwste tablet van Apple, ligt eraan of je nu een iPad hebt, welke en waar je het device voor wilt gaan gebruiken. Onderstaand lees je wanneer je beter wel of juist niet moet upgraden naar de iPad 2018.

Video review: is de iPad 2018 het geld waard?

Redenen om te upgraden naar de iPad 2018

1.   Het is de goedkoopste iPad met Apple Pencil ondersteuning

Waarschijnlijk de grootste reden om te upgraden naar de iPad 2018 is vanwege de ondersteuning van de Apple Pencil. De iPad 2018 is de eerste non-Pro iPad model die de Apple Pencil ondersteunt. Dit kan natuurlijk erg handig zijn, op voorwaarde dat dit past bij jouw gebruikersbehoeften.

De Apple Pencil is voornamelijk handig voor creatief gebruik, bijvoorbeeld voor het tekenen of schetsen van dingen. Ook kan de Apple Pencil erg handig zijn bij het gebruiken van apps als Procreate, Linea en iWork suite. Artiesten met een budget zullen de ondersteuning van de Apple Pencil waarschijnlijk erg kunnen waarderen.

Het nadeel is wel dat je de Apple Pencil er los bij dient te kopen en deze kost € 99. Maar, als je een betaalbare iPad zoekt die ondersteuning biedt voor een stylus, dan is de iPad 2018 wel iets voor jou. Je zou natuurlijk ook een refurbished iPad Pro kunnen overwegen.    

2.   Je hebt nu een iPad die ouder is dan de iPad Air 2

Als je gaat upgraden van een iPad die ouder is dan de iPad Air 2, dan zul je de iPad 2018 als een grote upgrade ervaren. Dit komt door de A10 Fusion processor, die zich ook bevindt in de iPhone 7. Daarnaast is multitasken op iPads voor de iPad Air 2 een lastiger. Daarnaast hebben deze iPads geen touch-ID (vingerafdrukscanner).

Redenen om niet te upgraden naar de iPad 2018

1.   De iPad 2018 is niet veel sneller dan de iPad 2017

In vergelijking met de iPad 2017, heeft de iPad 2018 een snellere A10 Fusion processor, waardoor programma’s iets sneller laden. Alhoewel dit terug is te zien in diverse ‘benchmarks’, zul je in de dagelijkse praktijk nauwelijks verschil merken qua snelheid tussen de iPad 2018, de iPad 2017 en de iPad Air 2.

De iPad 2018 heeft nog steeds 2GB aan werkgeheugen. Voor multitaskers die twee of meerdere programma’s naast elkaar in één scherm willen draaien, is 2GB veelal te weinig.  Dan kun je beter kiezen voor een iPad Pro, deze heeft namelijk 4GB aan werkgeheugen.

2.   Weinig vernieuwend 

De iPad 2018 is op de verbeterde processor en Apple pencil ondersteuning na, weinig veranderd in vergelijking met de iPad 2017. Je kunt geen toetsenbord aansluiten op de laptop via een ‘smart connector’, het werkgeheugen is hetzelfde en het beeldscherm is minder dan dat van de iPad Air 2. De iPad 2018 heeft namelijk geen ‘anti reflectie coating’ waardoor het beeldscherm minder goed leesbaar is bij daglicht.  

Conclusie

Om de vraag van dit artikel concreet te beantwoorden: de iPad 2018 is het waard om naar te upgraden, indien je een goedkope iPad wil met Apple Pencil. De vraag is dan ook of je deze daadwerkelijk veel gaat gebruiken. Ook kan de tablet een upgrade zijn als je nu een oudere tablet hebt dan de iPad Air 2.

In overige gevallen raden we het niet aan om te upgraden naar de iPad 2018. In plaats daarvan zou je beter naar een refurbished iPad kunnen kijken. Je bespaart tot wel 60% in vergelijking met de originele nieuwprijs en krijgt bovendien drie jaar garantie (sinds 1 juni 2023) op je aankoop. 

← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?