iPadOS bij iPad

Hoelang ondersteunt Apple je iPad?


Veel mensen beschikken niet over de nieuwste iPad. Dat is niet zo gek, want vanwege de hoge kwaliteit en de lange software ondersteuning gaat een iPad lang mee. Maar hoelang ondersteunt Apple je iPad eigenlijk? En kun je jouw iPad straks updaten naar de nieuwe software-versie iPadOS 14? Je leest het in dit blogartikel.

iPadOS 14: kan jouw iPad dit nieuwe besturingssysteem aan?

Lange tijd draaiden zowel iPhones als iPads op hetzelfde besturingssysteem iOS. Op de iPad liet dit qua functionaliteiten en gebruiksgemak nogal wat te wensen over. Het bleek duidelijk noodzakelijk dat iPhones en iPads softwarematig gescheiden moesten worden. Daarom heeft Apple in september 2019 iPadOS 13 – de opvolger van iOS 12 - gelanceerd. Apple heeft reeds iPadOS 14 aangekondigd en eind september wordt dit voor iedereen beschikbaar gemaakt.

Je kunt niet elke iPad updaten naar dit nieuwe besturingssysteem. Dat komt omdat de nieuwe functionaliteiten veel rekenkracht van de hardware vereisen. Niet elke iPad heeft hier voldoende kracht voor, waardoor zij de nieuwe software-updates niet meer aankunnen. Hoelang en met welke software ondersteunt Apple je iPad? Bekijk het in onderstaand overzicht! Weet je niet welke iPad je hebt? Bekijk hier welke iPad je hebt.

Hoelang ondersteunt Apple je iPad met iOS en iPadOS

Updaten niet mogelijk. Wat nu?

Even voor de duidelijkheid; niet elke iPad kun je dus updaten naar iPadOS. Concreet gaat het om onderstaande iPads die door Apple met het nieuwe besturingssysteem worden ondersteund. Geen paniek als je de software-update niet kunt uitvoeren op jouw iPad, want Apple blijft regelmatig beveiligingsupdates uitvoeren. Zo kun je toch 100% veilig gebruik blijven maken van jouw Apple-device.

Wat kun je met iPadOS 14?

iPadOS 13 bevat veel functies die op iOS niet mogelijk zijn en dit verbetert de manier waarop je met een iPad kunt werken aanzienlijk. Zo heb je dankzij de vernieuwde Bestanden-app veel meer controle over je bestanden, kun je nét zo uitgebreid internetten als op een desktop en kun je twee apps naast elkaar zetten en ze gelijktijdig gebruiken. iPadOS 14 heeft er praktische vernieuwingen bijgekregen.

Split View en Muziek-app iPadOS 14

Dit en meer in iPadOS 14

In iPadOS 14 zijn apps opnieuw ontworpen zodat ze op de iPad veel beter tot hun recht komen. Zo wordt de Foto-app voorzien van een zijdebalk die vergelijkbaar is met die van een desktop. Ook de Muziek-app gaat op de schop. De muziekspeler wordt full-screen en toont songteksten aan de rechterkant. Verder kun je Apple Pencil nóg veelzijdiger gaan gebruiken. De meest handige nieuwe functie is Scribble. Deze handschriftherkenning zet geschreven tekst om in getypte tekst. Dat is erg handig als je tekstvakken moet invullen.

De nieuwste iPadOS voor een lage prijs

Kun je jouw iPad niet meer updaten naar iPadOS, maar wil je wél van dit nieuwe besturingssysteem gebruikmaken? Verkoop je oude iPad aan Forza, ontvang een mooi tegoed en koop er een refurbished iPad voor terug. Met de keuze voor refurbished, ons inruilprogramma en verschillende productcondities kun je tot 60% goedkoper uit zijn ten opzichte van een nieuwe iPad. Weet je niet welke iPad het beste bij jou past? We vertellen er meer over op onze iPad kopen-pagina.