Welke iPad kun je het beste kopen?

15 December 2017 - 5 min read time
Welke iPad kun je het beste kopen?

Omdat er elk jaar weer een nieuwe iPad uitkomt, kan het kiezen van de juiste iPad erg lastig zijn. Je wilt natuurlijk een iPad kopen die perfect aansluit bij jouw gebruikersbehoeften. In 2010 bracht Apple zijn eerste tablet uit. Destijds was er maar keuze uit één tablet. De enige overige keuze die je destijds had betrof de opslagruimte. Vandaag de dag is dat compleet anders.

In dit artikel helpen we je met het vinden van een (refurbished) iPad die het beste bij jou past.


De 4 soorten iPads

Laten we beginnen met het onderscheiden van de vier soorten iPads die je vindt bij Forza Refurbished. Onderstaand een overzicht van de vier soorten iPad modellen die (momenteel) bij ons verkrijgbaar zijn.

iPad Mini iPad Mini 1 iPad Mini 2
iPad iPad 3 iPad 4
iPad Air iPad Air 1 iPad Air 2
iPad Pro iPad Pro 9.7" iPad Pro 12.9"

SOORTEN EN FORMATEN

De grote en krachtige iPad Pro’s kwamen in 2015 uit. Inmiddels bestaat het iPad assortiment van Apple uit de schermformaten 12.9”, 10,5”, 9.7” en de compacte 7.9”. Om te bepalen welk type iPad het beste bij je past, moet je weten waar je het device voor wil gaan gebruiken. Ieder schermformaat en type iPad heeft namelijk zo zijn voor- en nadelen.

iPad in vier kleuren

WELKE IPAD PAST BIJ MIJ?

Om te kunnen bepalen welk iPad het beste bij je past, moet je weten waar je de iPad grotendeels voor gaat gebruiken. Ben je zeer creatief en teken je graag? Dan wil je een groot schermformaat. Als je ook nog eens video’s wil gaan bewerken, heb je een iPad met serieuze ‘power’ nodig. Teken je meer voor de lol en bekijk je voornamelijk alleen films op de iPad? Dan heb je niet de meest krachtige iPad nodig.

In onderstaand overzicht hebben we een globale weergave gemaakt van we drie ‘soorten’ iPad gebruikers. Aan de hand daarvan kun je zelf bepalen binnen welke categorie je valt:

Gebruik Omschrijving iPad
Zeer actief tot professioneel Je hebt de behoefte om professioneel video’s te bewerken, (grafisch) te tekenen, misschien wel te programmeren en zeer veel foto’s of video’s op je iPad te bewaren. iPad Air 2 - iPad Pro 9.7” - iPad Pro 12.9”
Normaal tot veel Je bent een regelmatige gebruiker en gaat de iPad enkele uren per dag / in de week gebruiken. iPad Mini 1 / 2 - iPad 3 / 4 - iPad Air / Air 2 - iPad Pro 9.7”
Weinig tot normaal Je gaat de iPad af en toe eens gebruiken voor het bekijken van films, een foto of voor het lezen van de krant. iPad Mini 1 / 2 - iPad 3 / 4 - iPad Air

iPad kleuren, opslagruimte en Wifi / 4G 

Daarnaast heb je ook nog de keuze uit verschillende opslagruimten, kleuren en een iPad die alleen geschikt is voor Wifi of bijvoorbeeld ook voor 3G/4G verbindingen. Als je kiest voor een refurbished iPad, krijg je ook nog te maken met verschillende gradaties. Bij ons kun je kiezen voor een iPad met een A-grade of een B-grade product conditie.

Refurbished iPads

Een groot nadeel van het kopen van nieuwe iPads is dat je onnodig veel geld betaalt.De prijs van een nieuwe iPad Pro kan maar liefst oplopen tot wel € 1.199. Als je toch graag een iPad wil kopen, maar niet teveel geld uit wil geven, kies dan voor refurbished. Hieronder lees je meer over refurbished iPads en de voordelen.

Wat is een refurbished iPad?

Een refurbished iPad is - net als een tweedehands iPad - een eerder gebruikt device. Toch is er een groot verschil tussen beiden. Onze refurbished iPads zijn namelijk grondig gecontroleerd, eventueel gerepareerd én professioneel gereinigd. Eventuele defecte onderdelen hebben wij vervangen door nieuwe onderdelen.

Voordelen van een refurbished iPad

  • Tot wel 60% goedkoper in vergelijking met de nieuwprijs;
  • Duurzame oplossing / goed voor onze aarde;
  • Oudere iPads zijn nog verkrijgbaar;
  • Voor elk budget een iPad door de diverse product condities;
  • Standaard drie jaar garantie (sinds 1 juni 2023) (Forza Refurbished).

Wat krijg je bij aankoop van een refurbished iPad?

Een refurbished iPad wordt geleverd met drie jaar garantie (sinds 1 juni 2023), gratis nieuwe laad accessoires (lightning kabel en adapter) én een schone iOS-installatie.

← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?