Kalibreer de batterij van je iPhone om er langer mee te doen

Een batterij van een iPhone kan zich soms wel eens vreemd gedragen. Zo kan het voorkomen dat de batterij van je iPhone sneller leeg raakt dan gebruikelijk. Ook is het mogelijk dat dat de batterij ‘vreemd gedrag' vertoont. Zo kan het batterijpercentage bijvoorbeeld blijven hangen op 20%, terwijl de batterij in werkelijkheid helemaal vol is. Tevens kan het gebeuren dat je toestel wordt uitgeschakeld, terwijl het batterijpercentage van je toestel nog op 20% staat. In dit soort gevallen werkt de meter van je batterij niet goed. Dit is vrij eenvoudig op te lossen door de batterij van je iPhone te ‘kalibreren'.

iPhone kalibreren

Waarom een batterij kalibreren?

Ongeacht welk apparaat je koopt, de batterij zal er na verloop van tijd op achteruit gaan. Zo zal de batterij sneller leeg raken en duurt het ook langer voordat deze weer volledig is opgeladen. Uiteraard is de batterijduur ook afhankelijk van de gebruikersintensiteit. Door de batterij van je iPhone (minimaal) eens per maand te ‘kalibreren', kun je ervoor zorgen dat de prestaties van de batterij langer goed blijven. Ook wordt de batterijstatus aanzienlijk nauwkeuriger dankzij het kalibreren.

Het is goed voor de batterij van je iDevice (iPhone, iPad of iPod) om deze volledig leeg te laten lopen en vervolgens weer volledig op te laden. Het constant opladen van je iPhone – zonder dat deze volledig leeg is – zorgt ervoor dat de batterij ‘lui' wordt, waardoor deze het minder lang volhoudt en slechter zal gaan opladen. Door je toestel te kalibreren ververs en balanceer je de batterij als het ware.

Hoe kan ik de batterij van mijn iPhone kalibreren?

Het kalibreren van je iPhone-batterij werkt vrij eenvoudig, volg hiervoor de onderstaande stappen:

  • Verbind je iPhone met een originele Apple oplader en kabel;
  • Voer een harde reset uit door gelijktijdig de aan/uit knop en de homeknop in te drukken totdat het Apple-logo verschijnt;
  • Je iPhone zal de batterij nu gaan kalibreren.

Het is belangrijk dat je de iPhone tot 100% laat opladen. Waarschijnlijk zul je tijdens dit proces merken dat het een geruime tijd duurt voordat de batterij van de 95% naar de 100% is opgeladen. Geen zorgen, dit is een goed teken want dit betekent dat de iPhone in de kalibreer-modus staat.

Indien je toestel helemaal is opgeladen, laat deze dan nog 60-90 minuten hangen aan het netstroom voor een optimaal effect. Hierna kun je je iPhone verwijderen van het netstroom.

Wat gebeurt er als je de iPhone kalibreert?

De cellen van de batterijen worden ontladen en geladen door je iDevice (iPhone, iPad of iPod). Tijdens het kalibreren worden de cellen volledig opgeladen totdat ze de spanning van 4,20 Volt hebben bereikt. Hierdoor worden de cellen van de batterij volledig geladen.