Gecontroleerde eerder gebruikte telefoons: dé uitkomst voor bedrijven!

22 Mei 2018 - 5 min read time
Gecontroleerde eerder gebruikte telefoons: dé uitkomst voor bedrijven!

Gecontroleerde eerder gebruikte telefoons: dé uitkomst voor bedrijven!

Het continu aanschaffen van nieuwe apparatuur is voor veel bedrijven een te dure uitgave. Voor sommige bedrijven is het zo’n extreme kostenpost, dat het de verdere expansie van het bedrijf zelfs kan beperken. Met als gevolg dat sommige bedrijven hun medewerkers aanmoedigen om hun eigen apparatuur mee te nemen naar kantoor.

In eerste instantie lijkt dit een gepaste oplossing, maar ook hier zitten een aantal haken en ogen aan. Als bedrijf zijnde bespaar je natuurlijk flink op de kosten, echter gaat dit niet gepaard zonder risico’s.


Waarom medewerkers niet hun eigen apparatuur moeten gebruiken

Wanneer medewerkers hun eigen apparatuur meenemen, heeft dit als risico dat er ‘onbekende’ apparaten worden verbonden met het bedrijfsnetwerk. Hierdoor kunnen privacygevoelige documenten (onbewust) mee worden genomen vanuit kantoor. Het risico op hacking en malware via openbare WiFi netwerken neemt hierdoor aanzienlijk toe.

Wat is malware?

Malware is een verzamelnaam voor schadelijke- en ongewenste software. Het doel van malware is om om privacygevoelige informatie te schenden en / of schade aan te richten op een device. Dit gebeurt door middel van virussen en ‘trojans’.

Als bedrijf wil je ten alle tijden voorkomen dat er (privacygevoelige) informatie naar buiten lekt. Stel dat een medewerker op vakantie gaat en gebruik maakt van een onbeveiligd openbaar netwerk. Dan kan via malware bedrijfsinformatie verkregen worden. Dit komt omdat de medewerker met het device eerder ingelogd heeft op het bedrijfsnetwerk. De malware kan via het device zijn weg terugvinden naar de bedrijfsinformatie.

Het is natuurlijk niet reëel om devices zomaar van de hand te doen, vanwege een ‘mogelijk’ risico. Dit gaat natuurlijk ten koste van de productiviteit en (interne) communicatie. Toch wil je het zekere voor het onzekere nemen. Jouw medewerkers moeten beschikken over devices, waarmee veilig én goed gecommuniceerd kan worden. Dit uiteraard zonder het bedrijfsnetwerk plat te leggen.

Géén risico met gecontroleerde refurbished devices

Jarenlang hebben gebruikte devices een vrij negatief imago gehad. Bedrijven kochten deze dan ook nauwelijks in. Voor kantoorgebruik is het extreem belangrijk om altijd up-to-date te blijven met de laatste technieken. Echter, met de grote veranderingen van een paar jaar geleden, bleek dit erg lastig voor veel bedrijven. Bleef je niet up-to-date? Dan veroorzaakte dit een hoop stress en problemen bij de IT afdeling.

Destijds was er ook het probleem dat oudere toestellen verborgen fouten konden hebben. Bij de ‘gemiddelde gebruiker’ bleef dit vrijwel altijd onopgemerkt. Voor bedrijven was dit natuurlijk niet het risico waard. Zij willen (net als consumenten) gewoon goede- en betrouwbare telefoons.

Destijds was er ook het probleem dat oudere toestellen verborgen fouten konden hebben, die bij de gemiddelde gebruiker onopgemerkt bleven. Voor bedrijven was dit natuurlijk niet het risico waard. Zij willen - net als consumenten - gewoon goede en betrouwbare telefoons.   

Opkomst tweedehands leveranciers

Gelukkig is de markt voor gebruikte mobiele telefoons in de afgelopen jaren significant verbeterd. De vraag naar eerder gebruikte toestellen neemt alsmaar toe en er verschijnen dan ook steeds meer refurbished leveranciers op de markt. Wel is het belangrijk om de kwaliteit van refurbished leveranciers te controleren, aangezien dit ook nogal eens kan verschillen. Dit zullen we verderop in dit artikel bespreken.

Waarom ‘oudere’ devices nu wél goed zijn voor bedrijven

De verschillen tussen oudere en de nieuwste toestellen zijn tegenwoordig een stuk kleiner dan voorheen. Zo is de iPhone 6S (toestel uit 2015) nog steeds geschikt voor iOS 11 en ook al klaar voor de toekomstige iOS 12.

Hierdoor is het geen probleem meer om een toestel te kopen van een eerdere generatie. Het maakt niet tot nauwelijks meer verschil, omdat de technische specificaties en software vrijwel gelijk blijven. Dit is bijvoorbeeld te zien bij de iPhone 7 en de iPhone 8.

Tweedehands steeds meer in trek

Uit onderzoek van Newzoo (2017) blijkt dat 63% van alle verkochte iPhones nog steeds in gebruik zijn. Ook neemt de vraag naar eerder gebruikte toestellen steeds meer toe.    

Daarnaast dragen wederverkopers van eerder gebruikte telefoons ook de verantwoordelijkheid om toestellen met een hoge mate van kwaliteit af te leveren. Dit gebeurt - bij vrijwel alle leveranciers - na een grondige technische controle op tientallen punten.

Zo worden telefoons bij Forza Refurbished gecontroleerd  

Het voordeel van ‘refurbished’ telefoons is dat deze voldoende aan een gestandaardiseerde voorwaarden, zo krijg je garantie, ben je zeker van het feit dat de toestellen (bij Forza) grondig getest zijn en eventuele defecte onderdelen vervangen zijn. Daarnaast worden de toestellen grondig gereinigd, zowel inhoudelijk met een schone software installatie als een fysieke reinigingsbeurt.

Wat zijn refurbished telefoons?

Refurbished telefoons zijn vrijwel altijd eerder gebruikte toestellen. Bij Forza Refurbished worden de telefoons direct na binnenkomst gecontroleerd door speciale robots op méér dan 50 technische aspecten. Eventuele defecte onderdelen vervangen onze technici door nieuwe onderdelen. Om er zeker van te zijn dat de toestellen 100% technisch in orde zijn, worden de toestellen nogmaals door onze robots gecontroleerd. Vervolgens worden de toestellen professioneel gereinigd, zowel aan de binnenkant met een schone iOS installatie, als een fysieke reinigingsbeurt.

Onze conclusie

Gebruikte telefoons lijken voor bedrijven dé uitkomst te bieden bij het beheren van een positieve cash flow. Medewerkers krijgen met een refurbished telefoon een kwalitatief uitstekende- én betrouwbare telefoon, tegen een gereduceerde prijs. Bedrijven lopen niet meer het risico op onbetrouwbare telefoons en kunnen tegelijkertijd honderden euro’s besparen door te kiezen voor refurbished.

← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?