Gerucht: Apple brengt in 2020 een nieuwe 4.7-inch iPhone uit

Het gerucht gaat dat Apple een beter alternatief aan het ontwikkelen is voor het middensegment smartphones. Volgens een betrouwbare bron komt de techgigant over een jaar (maart 2020) met een verbeterde versie van de iPhone 8, met betere specificaties én een lagere prijs.

iphone-2020

Nieuwe budget iPhone in 2020?

De doorgaans betrouwbare Chinese bron Economic Daily News treedt met dit nieuws naar buiten. Volgens de bron is Apple bezig met het ontwikkelen van een betere smartphone voor het middensegment. Vorig jaar deden er vele geruchten over de iPhone SE 2 - die de opvolger zou worden van de populaire iPhone SE - maar deze is uiteindelijk nooit verschenen.

Volgens de geruchten zou het ditmaal gaan om een verbeterde én budgetvriendelijkere iPhone met een 4.7-inch display -net zoals de iPhone 8 - maar dan met krachtiger specificaties. Het toestel zou uitgerust worden met 128GB opslagruimte en een nieuwe A13-processor. Net als zijn voorgangers krijgt de vermoedelijke opvolger ook een enkele cameralens aan de achterzijde van het toestel en waarschijnlijk weer een Touch ID-sensor in plaats van Face ID. De nieuwste iPhones (iPhone XR en XS) hebben geen Touch ID meer, maar Face ID.

Wat gaat de nieuwe 4.7-inch iPhone kosten?

In tegenstelling tot Apple’s ‘budget' iPhone -de iPhone XR- is het de bedoeling dat deze telefoon wél echt een budget prijs krijgt. Naar verwachting gaat de iPhone rond de $ 650 kosten, omgerekend is dit zo’n € 577. Nog steeds veel geld voor een telefoon, maar gelukkig een stuk beter betaalbaar dan de bijna € 900 die de iPhone XR kostte toen dit device uit kwam. Wil je niet wachten op een nieuwe ‘budget vriendelijke' iPhone van Apple? Dan kun je natuurlijk ook al profiteren van een altijd scherp geprijsde refurbished iPhone.

Waarom Apple met een nieuwe budget iPhone komt

Apple probeert al een geruime tijd om voet aan de grond te krijgen in Aziatische landen. De budget iPhones moeten ervoor gaan zorgen dat Apple marktaandeel verovert in opkomende landen als India en China. Met als doel het verbeteren van de tegenvallende verkoopcijfers van de meest recente iPhone. Apple’s budget iPhones moeten in Azië de strijd aan met Chinese merken als Oppo, Xiaomi en Huawei.