Hoe ziet een refurbished iPhone eruit?

26 Februari 2019 - 5 min read time
Hoe ziet een refurbished iPhone eruit?

Omdat refurbished iPhones vrijwel altijd eerder gebruikte toestellen zijn, kunnen de uiterlijke kenmerken per telefoon verschillen. Het ene toestel ziet er zo goed als nieuw uit, terwijl het andere toestel gebruikerssporen kan hebben. Hierdoor ziet geen enkele refurbished iPhone er precies hetzelfde uit. Om duidelijk onderscheid te kunnen maken tussen de verschillende uiterlijke kenmerken, werken we bij Forza Refurbished met een drietal verschillende productcondities.

Het voordeel van meerdere productcondities

Het probleem omtrent elektronisch afval neemt significant toe. Electronic Waste, ook wel ‘e-waste' genoemd, blijkt de snelst groeiende vervuiling op onze planeet te zijn. Naar schatting blijkt er in totaliteit ongeveer een waarde van $ 62.5 miljard aan e-waste te circuleren op de aardbodem. Dit is een serieus probleem voor het voorbestaan van onze planeet.

Wat betekenen de gradaties op technisch vlak?

Wij werken alleen met productcondities om verschillen o.b.v. uiterlijke kenmerken duidelijk te maken. Inhoudelijk zijn al onze iPhones 100% technisch in orde. Het maakt op technisch vlak dus geen verschil of je kiest voor een A-, B- of C-grade iPhone, allen werken 100%. De enige verschillen zijn de uiterlijke kenmerken en de factor prijs. Daarnaast ben je met onze drie jaar garantie (sinds 1 juni 2023) ook verzekerd van een kwalitatief betrouwbare aankoop.

1. Zo goed als nieuw

De eerste en beste gradatie zijn toestellen die beoordeeld worden met een ‘A-grade'. Deze gradatie wordt gegeven aan toestellen die er zo goed als nieuw uitzien. Onze A-grade toestellen hebben géén tot een minimale gebruikerssporen. Hierbij moet je denken aan een klein plekje op bijvoorbeeld de behuizing van het toestel.

zo goed als nieuw

2. Licht gebruikt

Onze tweede gradatie zijn toestellen met een ‘B-grade'. Dit zijn telefoons die licht gebruikt zijn en een paar lichte gebruikerssporen hebben. Het voordeel van B-grade iPhones is dat je meer geld bespaart ten opzichte van A-grade iPhones. Dit komt logischerwijs omdat deze toestellen meerdere gebruikerssporen hebben. Net als A-grade toestellen, functioneren B-grades ook 100%.

licht gebruikt

3. Zichtbaar gebruikt

Tenslotte bestaat ons assortiment iPhones uit toestellen die ‘zichtbaar gebruikt' zijn. Dit zijn onze C-grade iPhones. Deze toestellen hebben meerdere (diepere) gebruikerssporen. Omdat toestellen met deze classificatie meerdere gebruikerssporen hebben t.o.v. de andere gradaties, bespaar je ook het meeste geld met een C-grade iPhone. Bovendien zie je nauwelijks iets van die gebruikerssporen indien je kiest voor een duurzame screenprotector en beschermhoes. Deze combinatie is bij ons al te koop voor minder dan € 15.

zichtbaar gebruikt  

← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?