iPhone 6 kopen? Alle specificaties van de iPhone 6 op een rij

19 Maart 2018 - 5 min read time
iPhone 6 kopen? Alle specificaties van de iPhone 6 op een rij

iPhone 6 kopen? Alle specificaties van de iPhone 6 op een rij

De iPhone 6 was in 2014 hét vlaggenschip van Apple. Het toestel is de opvolger van de populaire iPhone 5S en de iPhone 5C. Wat direct opvalt aan de iPhone 6 is dat het toestel aanzienlijk groter is geworden in vergelijking met de voorgaande 4-inch iPhones.

Apple heeft zowel de hard- als software van de iPhone 6 flink onder handen genomen. Het toestel is in vergelijking met zijn voorgangers een stuk sneller én dunner! Daarnaast beschikt de iPhone 6 ook over diverse nieuwe functionaliteiten zoals Apple Pay en NFC-technologie (Near Field Communication).

Ben je van plan om een iPhone 6 te kopen, maar wil je hier niet teveel geld aan uitgeven? Dan is een refurbished iPhone 6 echt iets voor jou! In dit artikel lees je alles over deze innovatieve iPhone van Apple.

Navigeer direct naar een onderwerp:

- Belangrijkste specificaties iPhone 6

- De camera’s

- Het design van de iPhone 6

- iPhone 6: kleuren en uitvoeringen

- De prijs van een iPhone 6

- Voor- en nadelen van de iPhone 6

Introductie van de iPhone 6

Als je de introductie van de iPhone 6 nog niet hebt gezien, bekijk dan eens de onderstaande video.

Belangrijkste specificaties van de iPhone 6

  • 4.7-inch retina display met een prachtige HD weergave
  • Compatible met de nieuwste iOS 11
  • Sneller en krachtiger dankzij de A8-processor
  • Verbeterde accuduur tot wel 10 uur
  • NFC (Near Field Communication) en Apple Pay (nog niet in Europa)
  • Groter en dunner design met afgeronde hoeken

De camera’s

De 8-megapixel camera van de iPhone 6 is flink verbeterd in vergelijking met zijn voorgangers. Naast een hoger aantal megapixels en een verbeterde sensor, is de camera van de iPhone 6 ook uitgerust met nieuwe functionaliteiten zoals een ‘true-tone’ flitser en ‘Focus Pixels’. Hierdoor kun je met de autofocus tot wel twee keer sneller foto’s maken, zonder er in kwaliteit op achteruit te gaan.

iPhone 6 panorama

Meer pixels, meer detail

Maak je graag panoramafoto's? Dan zul je ook veel plezier beleven aan de iPhone 6. Dankzij de verbeterde camera kun je panoramafoto’s maken met maar liefst 43-megapixels. Hierdoor heeft iedere foto nog meer detail.

Het enige minpunt aan de camera van de iPhone 6 is dat deze niet beschikt over optische beeldstabilisatie zoals de iPhone 6 Plus. Dit is namelijk een nieuwe technologie wat bewegende beelden nog beter voorkomt, waardoor de kwaliteit van je foto’s en video’s nog beter wordt. In de praktijk zullen de meeste mensen hier geen problemen mee ervaren. Je kunt namelijk nog steeds films en foto’s maken met een HD-kwaliteit zonder optische beeldstabilisatie.

iPhone 6 panorama

Camera aan de achterkant

Niet alleen is de camera aan de voorzijde verbetert, ook de camera aan de achterzijde is er flink op vooruit gegaan. Als je graag selfies maakt, dan gaat dit met de burstmodus een stuk sneller. Daarnaast kun je ook Facetimen en Skypen in een HD-kwaliteit en met het grote schermformaat kun je je gesprekspartner ook nog eens beter zien tijdens het videobellen.

Het design van de iPhone 6

De grootste verandering bij de iPhone 6 op het gebied van design is het schermformaat van 4.7-inch. Ook zijn de randen rondom het scherm verdunt waardoor je nóg meer beeldscherm tot je beschikking hebt. De afmetingen van de iPhone 6 zijn 138 x 67 x 6.9 millimeter met een licht gewicht van slechts 129 gram. Ondanks het grotere schermformaat, past de iPhone nog steeds gemakkelijk in de broekzak van een spijkerbroek.

iPhone 6: kleuren en uitvoeringen

De iPhone 6 is net als zijn voorganger, de iPhone 5S, leverbaar in de kleuren zilver, zwart en goud. Daarnaast is het toestel ook leverbaar in drie verschillende opslagformaten: 16GB-, 64GB of 128GB aan opslagruimte. Welke type opslagruimte het beste bij jou past, is uiteraard afhankelijk van wat voor soort gebruiker je bent.

Als je bijvoorbeeld veel foto’s en films maakt met je iPhone 6, dan kan 16GB aan opslag te weinig zijn. In plaats daarvan zou je beter voor een iPhone 6 met 64GB of 128GB aan opslag gaan. Denk je toch dat dit overbodig is? Dan ben je voordeliger uit met een iPhone 6 met 16GB aan opslagruimte.

Het design van de iPhone 6

De grootste verandering bij de iPhone 6 op het gebied van design is het schermformaat van 4.7-inch. Ook zijn de randen rondom het scherm verdunt waardoor je nóg meer beeldscherm tot je beschikking hebt.

De afmetingen van de iPhone 6 zijn 138 x 67 x 6.9 millimeter met een licht gewicht van slechts 129 gram. Ondanks het grotere schermformaat, past de iPhone nog steeds gemakkelijk in de broekzak van een spijkerbroek.

refurbished iPhone 6 design

De prijs van een iPhone 6

Toen de iPhone in 2014 voor het eerst op de markt verscheen, kostte het toestel gemiddeld zo'n € 699 voor het instapmodel. Inmiddels is een iPhone 6 bij Forza Refurbished al verkrijgbaar vanaf € 219. Daarmee ben je in het bezit van een refurbished iPhone 6 16GB zwart. Naast een relatief goedkope iPhone 6, zit je ook niet vast aan een duur één of tweejarig abonnement. Als je een losse iPhone 6 koopt en deze combineert met een sim-only, dan levert je dit ook geen negatieve BKR-registratie op.

Tevens ben je bij Forza Refurbished zeker van een refurbished iPhone 6 die 100% technisch in orde is. Dit komt omdat een refurbished iPhone van Forza Refurbished gecontroleerd is op meer dan 50-technische aspecten door speciale robots als technische vakmensen. Bovenop een scherpe prijs, ontvang je van ons ook standaard drie jaar garantie (sinds 1 juni 2023) op je aankoop. Hierdoor ben je verzekerd van een kwalitatief uitstekende refurbished iPhone 6.

Wil je meer weten over refurbished? Bekijk dan ook eens onze ‘Wat is refurbished?’ pagina.

Voor- en nadelen van de iPhone 6

Voordelen

  • Film in een full-HD (1080p) resolutie met 30 tot 60 FPS (Frames Per Second)
  • Uitgerust met een NFC-chip waarmee je (in de toekomst) contactloos kunt betalen
  • Compatible met iOS 11 waardoor je de komende jaren veel plezier ervaart van deze iPhone

Nadelen

  • De cameralens aan de achterzijde steekt iets uit
  • Geen optische beeldstabilisatie zoals bij de iPhone 6 Plus

Conclusie

De iPhone 6 is een van de meest innoverende toestellen van Apple. Ondanks dat de iPhone 6 in 2014 werd uitgebracht, kan een nieuw toestel nog steeds erg prijzig zijn. In plaats daarvan kun je beter kiezen voor een betaalbare refurbished iPhone 6.

← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?