iPhone 7 kopen? Dat kan ook goedkoop!

17 September 2018 - 5 min read time
iPhone 7 kopen? Dat kan ook goedkoop!

De iPhone 7 is tegelijkertijd met zijn grote broer -de iPhone 7 Plus- door Apple geïntroduceerd in het najaar van 2016. De iPhone 7 is - in verhouding tot zijn voorganger - niet veel veranderd op het gebied van design. Het toestel is voornamelijk inhoudelijk verbeterd door Apple. Ondanks dat het toestel ‘alweer’ uit 2016 komt, is het kopen van een nieuwe iPhone 7 als los toestel nog steeds erg prijzig. Daarnaast is het sinds de invoering van de nieuwe telecomwet ook minder interessant geworden om het toestel te combineren met een abonnement.

In dit blogartikel leggen we je uit hoe het kopen van een iPhone 7, toch op een financieel aantrekkelijke wijze kan.

In welke uitvoeringen is de iPhone 7 verkrijgbaar?

De iPhone 7 werd door Apple uitgebracht in maar liefst vijf verschillende kleuren. Daarnaast werd er ook speciale iPhone 7 Red-editie uitgebracht. Naast de kleurvariaties, kun je ook kiezen uit een iPhone 7 met 32GB of 128GB aan opslagruimte.

iPhone 7 kleuren

Wat zijn de voor- en nadelen van de iPhone 7?

Voordelen Nadelen
Sterk verbeterde camera prestaties Geen hoofdtelefoonaansluiting
Razendsnel door de A10 Fusion-processor Het design is nauwelijks veranderd t.o.v. de iPhone 6(S)
Verbeterde batterijduur (tot 2 uur meer dan de iPhone 6S)
Spatwaterdicht design (IP67-gecertificeerd)

Wat betaal je voor een iPhone 7?

Een nieuwe iPhone 7 kost vandaag de dag nog steeds € 640,45* bij Apple. Veel mensen hebben niet zoveel geld voor een telefoon over. Je zou natuurlijk kunnen overwegen om te kiezen voor een tweedehands iPhone 7. Hier kleeft wel één groot nadeel aan: je weet namelijk nooit exact wat je koopt bij een tweedehands product van een particulier. Het toestel kan er aan de buitenkant fantastisch uit zien, terwijl het inhoudelijk beschadigd is.

*Prijs vastgesteld op 28-8-2018

Het alternatief voor nieuw

In vergelijking met de originele nieuwprijs, kun je met een refurbished iPhone tot wel 60% goedkoper uit zijn. Refurbished toestellen worden uitstekend gecontroleerd en geleverd met garantie. Juist bij Forza Refurbished ben je verzekerd van een betrouwbare aankoop, onze iPhones worden namelijk gecontroleerd door robots. Verderop in dit artikel lees je meer over refurbished toestellen.

Kan ik beter een iPhone 7 met abonnement nemen of als los toestel kopen?

Je kunt er voor kiezen om een iPhone 7 in combinatie met een abonnement te nemen of als los toestel aan te schaffen. Beide methoden hebben ieder zo hun voor- en nadelen.

iPhone 7 met een abonnement

Hét voordeel van een iPhone 7 in combinatie met een abonnement is dat je niet in één keer een groot bedrag hoeft te betalen. Bijkomend nadeel is wel dat je vaak vast zit aan een duur telefoonabonnement. Dit is zeker een nadeel voor starters op de huizenmarkt, gezien het feit dat je gekort wordt op je te lenen hypotheekbedrag.

iPhone 7 als los toestel kopen

Hét voordeel van het kopen van een iPhone 7 als los toestel is dat je niet vastzit aan een duur telefoonabonnement. Het nadeel van het los kopen van een telefoon, is dat je in één keer meer geld kwijt bent. Helemaal wanneer je kiest voor een nieuw toestel. Gelukkig biedt een refurbished iPhone 7 hier de uitkomst.

Wat is een refurbished iPhone 7?

In vrijwel alle gevallen is er met een refurbished iPhone sprake van een gebruikte iPhone. Toch is dit niet altijd het geval. Een refurbished iPhone 7 kan bijvoorbeeld tentoongesteld zijn op een beurs, afkomstig zijn vanuit voorraad overschotten van een leverancier of het betreft een 14 dagen retour. In dat laatste geval heeft de koper besloten om gebruik te maken van zijn herroepingsrecht. In al deze gevallen is het toestel dus niet of nauwelijks gebruikt.

In tegenstelling tot een tweedehands iPhone 7 van een particulier, is een refurbished iPhone 7 (van Forza Refurbished) gecontroleerd, indien nodig gerepareerd én professioneel gereinigd. Bij aankoop krijg je ook drie jaar garantie (sinds 1 juni 2023), hetgeen je niet bij een particuliere aankoop krijgt.

Welke voordelen heeft een refurbished iPhone 7?

Refurbished heeft meerdere voordelen, onderstaand hebben de belangrijkste voordelen voor je gesommeerd van Forza Refurbished:

  • Tot wel 60% goedkoper dan de originele nieuwprijs;
  • iPhones op méér dan 50 punten gecontroleerd door speciale robots;
  • Bij aankoop ontvang je drie jaar garantie (sinds 1 juni 2023);
  • Keuze uit drie verschillende product condities (A-, B- en C-grade), waarmee je nóg meer in de portemonnee bespaart;
  • Niet tevreden over je aankoop? Retourneer gratis tot 14 dagen na aankoop.
← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?