IPHONE 8 PRIJS: NIEUW OF REFURBISHED?

Je wilt een iPhone 8 kopen, maar twijfelt tussen een nieuw toestel en een refurbished iPhone 8. Heel begrijpelijk, het prijsverschil is namelijk aanzienlijk groot. In dit blogartikel leggen we je graag uit wat een refurbished iPhone 8 is en waarom deze toestellen steeds populairder worden. Ook bieden we je advies bij het vinden van het juiste toestel, met een scherpe prijs.

Wat betaal je voor de iPhone 8?

Waarschijnlijk ben je er al achter gekomen dat je voor een nieuwe iPhone 8 een behoorlijk ruim budget nodig hebt. Een nieuwe iPhone 8 kost bij Apple € 810,45. (prijs vastgesteld op 29 mei, 2018). Veel mensen vinden dit teveel geld om uit te geven aan een telefoon.

Gelukkig is er nog een betaalbaarder alternatief: een refurbished iPhone 8. Bij Forza Refurbished koop je (op peildatum) al een refurbished iPhone 8 (C-grade) vanaf € 589, een iPhone 8 B-grade is verkrijgbaar vanaf € 619. Een significant prijsverschil van meer dan € 200!

iPhone 8 met abonnement

Naast het los kopen van een iPhone 8, kun je er natuurlijk ook voor kiezen om een iPhone 8 in combinatie met een abonnement te nemen. Het voordeel van een abonnement? Je bent niet in één keer veel geld kwijt. Uiteraard is dit wel afhankelijk van het bedrag dat je kiest om aan te betalen. Eén groot nadeel van een telefoonabonnement is dat je een negatieve BKR registratie kunt krijgen en op langer termijn een hogere prijs voor het toestel betaald.

Wanneer krijg je een BKR registratie?

Als je voor het toestel meer dan € 250 betaald in de abonnementskosten, dan krijg je een BKR registratie. Het gevolg hiervan is dat je gekort wordt op het maximaal te lenen hypotheekbedrag. Stel je hebt een telefoonabonnement van € 35 per maand, dan kun je gemiddeld genomen tot wel € 10.000 minder aan hypotheek krijgen.

Aangezien je tegenwoordig ook de kosten koper van een nieuwe woning al niet meer mee kunt financieren in je hypotheekbedrag, pakt het kopen van een nieuw mobieltje voor veel mensen extra nadelig uit. Gelukkig is er nog een alternatief en dat is het los kopen van een iPhone 8.

Waarom een iPhone 8 als los toestel kopen?

Het kopen van een iPhone 8 als los toestel in combinatie met een sim only abonnement heeft een aantal voordelen. Je bent een stuk flexibeler en krijgt ook géén negatieve BKR registratie, zeker niet indien je kiest voor een refurbished iPhone 8.

  • Je zit niet lang vast aan een duur telefoonabonnement;
  • Je krijgt geen (negatieve) BKR registratie;
  • Je wilt één van de nieuwste smartphones, maar niet de hoofdprijs betalen;
  • Het toestel is na aanschaf écht van jou (niet altijd bij telefoonabonnementen).

Welke iPhone 8 past bij jou?

We kiezen van de iPhone 8 die bij jou past is voor veel mensen geen makkelijk keuze. Wat heb je namelijk nodig qua opslagruimte en welke kleur kun je nou het beste kiezen? Je leest het hieronder.

iPhone 8 kleuren

De meeste mensen beginnen bij het kiezen van een kleur. De iPhone 8 verkrijgbaar in vier verschillende kleuren: Space Grey, Gold, Silver en Red. Ben je van plan om het toestel relatief kort te gaan gebruiken, bijvoorbeeld maximaal één jaar? Dan raden we je aan om voor een ‘gangbaardere’ kleur te kiezen. In dit geval kun je misschien het beste kiezen voor de iPhone 8 Space Grey of Silver kiezen.

Opslagruimte iPhone 8

Na het kiezen van een mooie iPhone 8 kleur, is de volgende stap om te kiezen voor de juiste opslagruimte. De iPhone 8 is verkrijgbaar met 64GB en 256GB aan opslagruimte*. De meeste mensen zullen genoeg hebben aan 64GB opslagruimte. Mocht je meer opslagruimte willen, dan kun je natuurlijk altijd extra iCloud-opslagruimte bijkopen, of voor een iPhone 8 met 256GB kiezen.

*Bij Forza Refurbished is bij het publiceren van dit blog alleen het 64GB model van de iPhone 8 verkrijgbaar.

Onze conclusie

Wil je niet de hoofdprijs betalen voor de iPhone 8? Kies dan voor een refurbished exemplaar. Naast een scherpe prijs, lever je ook nog eens een duurzame bijdrage aan het milieu. Bij aankoop krijg je twee jaar garantie (óók op de accu) en gratis nieuwe accessoires meegeleverd. Tevens is een refurbished iPhone 8 van Forza Refurbished grondig gecontroleerd door technici én speciale robots!