iPhone 8 / X als nieuw toestel of toch een refurbished iPhone 7 (Plus)?

28 Mei 2018 - 5 min read time
iPhone 8 / X als nieuw toestel of toch een refurbished iPhone 7 (Plus)?

Steeds minder mensen kiezen vandaag de dag voor een nieuwe smartphone en eerder voor een opgeknapte refurbished iPhone als los toestel. Dit komt onder meer vanwege het feit dat nieuwe smartphones - zowel iPhones als Samsungs - steeds duurder worden: iPhone 8 (€ 809) - Samsung Galaxy Note 8 (€ 999) - iPhone X (€ 1159). Cijfers van onderzoeksbureau IDC tonen aan dat de wereldwijde vraag naar gebruikte toestellen, jaarlijks met ongeveer 22% toeneemt. In dit artikel leggen we je uit hoe dit komt.


Abonnementen steeds minder in trek

Naast het los kopen van een nieuwe iPhone of Samsung, wordt het afsluiten van een (duur) telefoonabonnement ook steeds minder aantrekkelijk. Dit komt voornamelijk door de veranderende telecomwet van 2017. Wanneer een telefoon bij abonnement meer dan € 250 kost, krijg je een (negatieve) BKR-registratie. Dit zorgt er bijvoorbeeld voor dat je gekort wordt op ruimte die je hebt bij een hypotheekverstrekking.

Dé oplossing voor dit probleem? Een refurbished iPhone als los toestel kopen en deze combineren met een sim-only abonnement. Een refurbished iPhone 7 is bij Forza Refurbished al verkrijgbaar vanaf € 469 (B-grade). Voor € 499 ben je de trotse eigenaar van een iPhone 7 met A-grade. Dit scheelt aanzienlijk in vergelijking met de nieuwprijs van circa € 600.

Allereerst: wat is een refurbished iPhone?

Een refurbished iPhone is grondig gecontroleerd, waarnodig gerenoveerd én professioneel gereinigd. Letterlijk vanuit het Engels vertaald betekent refurbished ‘gereviseerd’. Een refurbished iPhone is - in de meeste gevallen - een eerder gebruikt toestel. Omdat onze toestellen zowel door robots als door technische vakmensen worden gecontroleerd, ben je verzekerd van de meest betrouwbare refurbished iPhone kwaliteit.

Controle

 

1. Controleren

Bij binnenkomst worden alle devices grondig geïnspecteerd door onze technici en software (iPhones).

Renoveren

 

2. Renoveren

Eventuele defecte onderdelen worden vervangen voor nieuwe onderdelen, zoals een batterij.

Hercontroleren

 

3. Hercontroleren

Om er zeker van te zijn dat het probleem is verholpen, wordt het device nogmaals gecontroleerd.

Reinigen

 

4. Reinigen

Nadat het device 100% technisch in orde is verklaart, krijgt deze een professionele reinigingsbeurt.

Graderen

 

5. Graderen

Het device wordt gegradeerd (waardebepaling) aan de hand van cosmetische productcondities

Verkoopklaar

 

6. Verkoopklaar

Het device is inmiddels weer ‘zo goed als nieuw’ en mag verkocht worden met het Keurmerk Refurbished.

Refurbished iPhones gecontroleerd door robots

In de onderstaande video laat Erben Wennemars - ambassadeur van Forza Refurbished - je zien hoe onze robot precies werkt en wat daar de voordelen van zijn.


Waar komt een refurbished iPhone 7 (Plus) vandaan?

Zoals eerder gezegd zijn refurbished iPhones meestal eerder gebruikte toestellen. Echter dit verschilt per toestel. Om dit verschil goed aan te kunnen tonen, maken we bij Forza Refurbished gebruik van drie soorten product condities (Remarketed, A grade en B-grade). Het grote voordeel hiervan is, is dat er voor ieder budget een bijpassende refurbished iPhone beschikbaar is.

Een refurbished iPhone 7 (Plus) is vaak afkomstig vanuit retourzendingen. Dit kan omwille van diverse redenen. Er kan bijvoorbeeld sprake zijn geweest van een voorraad overschot, een technisch mankement of vanwege een inruilprogramma. Daarnaast kan een refurbished iPhone 7 ook gepresenteerd zijn op een beurs. Dit soort toestellen zijn dus eigenlijk ‘als nieuw’, maar mogen niet maar als ‘nieuw’ worden verkocht omdat de doos is open gemaakt. Bij Forza Refurbished worden deze toestellen grondig gecontroleerd voordat deze worden verkocht.

Is een refurbished iPhone 7 (Plus) wel betrouwbaar?

Ons antwoord - kort én krachtig - volmondig: ‘JA’! Echter, er zijn wél een verschillen in de kwaliteit bij de diverse refurbished aanbieders. Er zijn maar heel weinig leveranciers van refurbished iPhones die (kunnen) beschikken over speciale robots die de kwaliteit van de toestellen garanderen.

Bij Forza Refurbished wordt een refurbished iPhone 7 en een -iPhone 7 Plus op een objectieve wijze door robots gecontroleerd. De robots controleren de iPhones op basis van méér dan 50-technische aspecten. Indien de robots een defect constateren, dan gaan onze technici direct met de iPhone aan de slag. Eventuele defecte onderdelen worden vervangen door nieuwe onderdelen. Daarnaast krijg je van ons ook nog een drie jaar garantie (sinds 1 juni 2023). Hierdoor ben je verzekerd van een betrouwbare aankoop.

iPhone 6S, iPhone 7 en de iPhone 8: de verschillen

Wellicht een van de voornaamste redenen - naast de prijs - om toch voor een refurbished iPhone te kiezen is vanwege de ‘vernieuwingen’. Het verschil tussen een nieuwe iPhone en eerdere iPhone generaties wordt steeds kleiner. De verbeteringen tussen de iPhone 6S, iPhone 7 en de iPhone 8 zijn niet bepaald bijzonder groot te noemen. De toestellen beschikken over nagenoeg dezelfde functionaliteiten, maar kosten aanzienlijk meer. Vaak gaat het om kleine verbeteringen zoals een iets snellere processor of om een verbeterde camera.

Veel geld, weinig innovaties

Of je in de praktijk ook daadwerkelijk verschil gaat merken tussen een iPhone 7 of een iPhone 8? Wij denken in ieder geval van niet. Het is naar onze mening zonde van je geld om honderden euro’s extra te betalen voor dergelijke kleine ‘verbeteringen’. In plaats daarvan kun je beter je geld besparen en kiezen voor een refurbished iPhone en deze combineren met een sim-only.

Conclusie

Wil je een andere smartphone, maar niet belachelijk veel geld betalen voor een nieuwe iPhone 8, iPhone 8 Plus of een iPhone X? Kies dan voor een betaalbare refurbished iPhone 7 of een refurbished iPhone 8. Bij ons is een iPhone 7 al verkrijgbaar vanaf € 419!

Wat je ontvangt bij aankoop

Bij aankoop van een refurbished iPhone 7 (Plus) ontvang je standaard drie jaar garantie (sinds 1 juni 2023), gratis nieuwe laad accessoires (lightning kabel en adapter) én de nieuwe iOS 11!

← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?