Laadt je iPhone niet meer op? Dit kun je doen!

22 Juli 2020 - 5 min read time
Laadt je iPhone niet meer op? Dit kun je doen!

Laatste update: 03-02-2022

Laadt je iPhone niet meer op? Dat komt helaas vaker voor, maar vaak is het vrij eenvoudig te verhelpen. Er zijn een aantal oorzaken en mogelijke oplossingen waardoor je tóch nog je iPhone kunt opladen. Je vindt ze hier.


Gebruik een andere kabel of adapter

iPhone laadt niet op door oplaadaccessoires

Als je iPhone niet meer oplaadt, is de oorzaak vaak een kapotte kabel of adapter. De lightning-kabels zijn niet heel stevig, dus wellicht zit er een kink in de kabel of is het uiteinde beschadigd. Probeer verschillende stopcontacten uit en test je kabel ook in verschillende USB-poorten. Zo kun je snel achterhalen of het probleem in de kabel of de adapter zit. Heb je een niet-originele, goedkope oplader gekocht? Dan kan het zomaar zijn dat jouw iPhone de oplaadaccessoires niet ondersteunt. Deze zijn hoogstwaarschijnlijk niet MFI-gecertificeerd en dus niet afgestemd op het toestel. Dat kan problemen geven.

iPhone laadt niet op door vuil in lightning-poort

iPhone laadt niet op door vuil in lightning-poort

Gebeurt er nog niets? Wellicht laadt de iPhone niet op door teveel stof in de lightning-poort. Dit kan een connectieprobleem veroorzaken. Maak in dat geval de ingang schoon met een plastic- of houten tandenstoker of satéprikker. Hierbij is het belangrijk om zachtjes de viezigheid en pluisjes eruit te schrapen. Duw en por niet, want dat kan de poort onherstelbaar beschadigen. Gebruik bij voorkeur ook géén metalen voorwerpen als een paperclip of een naald.

Gebruik je draadloze oplader

iPhone X draadloos opladen

Vanaf de iPhone 8 (2017) zijn Apple iPhones geschikt voor draadloos opladen. Laadt je iPhone niet op via de lightning-poort? Dan kun je het device op je draadloze laadstation leggen. Je weet dan ook meteen of het probleem bij de batterij ligt, of dat toch de lightning-poort of je accessoires de boosdoener zijn. Deze oplossing werkt helaas niet voor een iPhone 7 en ouder.

iPhone resetten, oplossing bij veel problemen

iPhone resetten

Laadt je iPhone nog steeds niet op? Wellicht is een softwarefout de oorzaak. In dit geval kun je de iPhone resetten. Hierbij druk je knoppen gecombineerd of in een bepaalde volghorde in totdat het Apple-logo in beeld verschijnt. Hierdoor wordt je iPhone geforceerd opnieuw opgestart. Goed om te weten is dat hierbij géén gegevens verloren gaan. Je leest hier in het kort hoe je jouw iPhone kunt resetten:

  • iPhone SE 2016 en ouder: aan/uitknop + thuisknop
  • iPhone 7: aan/uitknop + volume min-knop
  • iPhone 8 en nieuwer: (1) druk kort op de volume plus-knop, (2) druk kort op de volume min-knop, (3) druk de aan/uitknop in

Batterij kalibreren

Na verloop van tijd zal de batterijkwaliteit achteruit gaan. Het kan zomaar zijn dat de batterij snel leeg gaat of dat de iPhone bij 30% capaciteit ineens uitvalt. Ook kan het zijn dat het accupercentage niet meer goed wordt weergegeven, waardoor het lijkt alsof je iPhone niet oplaadt. In deze gevallen kun je de accu kalibreren. Wat je hiervoor moet doen:

  • Sluit je iPhone met de lightning-kabel aan op het stopcontact;
  • Voer de harde reset uit;
  • Laad de iPhone volledig op en laat hem daarna nog 1,5 uur aan de lader liggen. Verwijder de lader tussentijds niet.

iPhone laadt niet meer op

Laadt je iPhone nog steeds niet op? Dan zijn we bang dat je accu aan vervanging toe is. Heb je een iPhone van Forza? Binnen onze garantieperiode verhelpen we dergelijke technische problemen kosteloos. Neem hiervoor even contact op met onze klantenservice. Komt je iPhone niet van Forza? Dan kun je terecht bij een Apple Store of een GSM Repair. Is je iPhone al behoorlijk oud en koop je liever een nieuwe in plaats van te investeren in de batterij? Bij Forza heb je al een refurbished iPhone vanaf €119. Technisch even goed als nieuw en mét gratis nieuwe oplader en 3 jaar garantie (sinds 1 juni 2023). Zondag t/m vrijdag voor 22:30 uur besteld? Morgen thuisbezorgd!

tips & tricks opladen batterij
← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?