Deze iPhone kost minder dan 150 euro én is geschikt voor de nieuwste iOS 12!

05 Juli 2018 - 5 min read time
Deze iPhone kost minder dan 150 euro én is geschikt voor de nieuwste iOS 12!

Er zijn al flink wat reviews verschenen over de functionaliteiten van de nieuwe iOS 12. Eén van de meest belovende functionaliteiten, is de snelheidsverbetering bij oudere iPhones. Volgens Apple zouden apps tot wel 40% sneller opstarten dan op iOS 11. Maar dat is niet het enige, ook het toetsenbord zou tot 50% sneller werken en de camera tot wel 70% sneller opstarten.

Waarom zou je nog honderden euro’s extra betalen, als je voor minder dan € 150 een iPhone kan kopen die geschikt is voor de nieuwste iOS en ook nog eens snel is? In dit blog lees je meer over de iPhone 5S en waarom deze iPhone wellicht dé keuze is voor jou!

iOS 12 op de iPhone 5S

Activiteit

Sneller in iOS 12

Mail app opstarten 0,25 seconden
Safari opstarten 3,5 seconden
Maps opstarten Even snel
Camera vanaf beginscherm openen 0,5 seconden
Laadtijd toetsenbord in berichten app 1 seconde
Verschijnen deelmenu in Safari 1 seconde
Vragen beantwoord door Siri 0,5 seconden

* Resultaten zijn op basis van de bètaversie van iOS 12

Release iPhone 5S

Toen de iPhone 5S gereleased werd op 25 oktober 2013, had Apple te maken met flinke voorraad tekorten. Het toestel was destijds zo populair, dat Apple nauwelijks in de vraag kon voorzien. Het heeft dan ook enkele weken geduurd, voordat het toestel goed leverbaar was. In 2013 betaalde je voor de populaire iPhone 5S gemiddeld zo’n € 699. Inmiddels is het toestel al te koop bij Forza Refurbished vanaf € 149.  

Waarom de iPhone 5S dé telefoon is voor jou

De iPhone 5S is de opvolger van de iPhone 5. Het toestel werd tegelijkertijd gelanceerd met de goedkopere iPhone 5C. Eén van de grootste verbeteringen aan de iPhone 5S, is dat de telefoon is uitgerust met een 64-bits processor. Hierdoor is het toestel óók geschikt voor de nieuwste iOS 12, hetgeen een volledig 64-bits besturingssysteem is. Daarnaast is het toestel ook nog eens uitgerust met een aantal nieuwe functionaliteiten.

1. Zéér betaalbaar

Toen de iPhone 5S uitkwam, betaalde je voor het toestel gemiddeld zo’n € 699. Inmiddels koop je al een refurbished iPhone 5S vanaf € 149 bij Forza. In vergelijking met de originele nieuwprijs, bespaar je dus vele honderden euro’s. Bijkomend voordeel is dat je ook geen negatieve BKR-registratie krijgt bij het kopen van een refurbished iPhone 5S.

2. Touch ID

De iPhone 5S was de eerste iPhone die uitgerust werd met Apple’s populaire ‘Touch ID’. Met deze vingerafdrukscanner kun je eenvoudig apps downloaden of bijvoorbeeld betalingen verrichten in de App Store. Uiteraard kun je er ook eenvoudig je telefoon mee ontgrendelen. Geen zorgen, de home-knop is gemaakt van saffier, waardoor hij goed bestand is tegen krassen en dergelijke beschadigingen. Bij normaal gebruik beschadigd de vingerafdrukscanner dus niet zomaar.

3. Bewegingscoprocessor

De iPhone 5S heeft niet alleen een krachtige 64-bits A7-processor, maar is door Apple ook uitgerust met een ‘M7 Motion Coprocessor’. De Motion-processor - de naam zegt het al - is een bewegingscoprocessor. Deze processor houdt continue je bewegingen bij, maar ook je locatie. Hierdoor weet je toestel precies waar je bent, wanneer en bijvoorbeeld hoe snel je je beweegt. Dit is bijvoorbeeld handig voor de sportievelingen onder ons. Een app als ‘FitBit’ gebruikt dit soort functionaliteiten.. Geen zorgen, de batterij van de iPhone 5S wordt niet sneller leeggetrokken door de M7-processor.

4. Camera voor veelzijdig gebruik

De iPhone 5S is uitgerust met een sterk verbeterde 8-megapixel camera. Eén van de voornaamste verbeteringen is de cameralens, het bereik van de lens is maar liefst 15% groter. Dit komt omdat de 5S camera gebruik maakt van grotere pixels, waardoor je nog betere foto’s en video’s kunt maken. Met de verbeterde camera kun je panorama- of HDR-foto’s maken. Daarnaast is ook de optimale focus van de camera verbeterd, waardoor de camera sneller scherp wordt gesteld en ‘stabielere’ foto’s kunt maken.

Onze conclusie

Wil je gebruik maken van de meest gebruikte (basis) functionaliteiten van iPhones? Dan hoef je natuurlijk niet de absolute hoofdprijs te betalen voor het nieuwste model. Voor slechts € 149 koop je een iPhone die geschikt is voor de nieuwste iOS 12, uitgerust is met Touch ID én een compact formaat heeft.

Waarom de iPhone 5S bij Forza Refurbished kopen?

  • Een refurbished iPhone 5S is tot wel 80% goedkoper dan de originele nieuwprijs;
  • Je krijgt drie jaar garantie op je aankoop (sinds 1 juni 2023);
  • Gratis nieuwe accessoires meegeleverd;
  • Grondig gecontroleerd door speciale robots en technici;
  • Nóg betaalbaarder door onze verschillende productcondities (A-, B- en C-grade);
  • Toch niet tevreden over je aankoop? Retourneer gratis binnen 14 dagen.
← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?