iPhone nat geworden? Voorkom waterschade met deze tips!

Is je iPhone nat geworden, dan is de kans groot dat deze waterschade heeft opgelopen. Zo horen we vaak verhalen van mensen die hun telefoon in een regenplas hebben laten vallen of per ongeluk in de wasmachine hebben gedaan. Maar de meest voorkomende oorzaak van waterschade aan een iPhone is toch wel door een duik in het toilet.

Het is logisch dat veel mensen gelijk in paniek raken, maar iedere seconde telt op zo’n moment. Door snel in actie te komen kun je waterschade aan je iPhone mogelijk beperken. Wij vertellen je in dit artikel wat je moet doen wanneer je iPhone nat is geworden.

Hoe erg is de waterschade?

Het hangt er natuurlijk wel een beetje vanaf hoe erg de waterschade is. Heeft je iPhone op de bodem van het zwembad gelegen, dan is de kans helaas erg klein dat je er zelf nog iets aan kunt doen. Je kunt dan beter een specialist raadplegen. Maar is je iPhone slechts een klein beetje nat geworden, door de regen bijvoorbeeld, dan is de kans op slagen een stuk groter.

Zet de iPhone uit

Wanneer je iPhone nat is geworden is het belangrijk om deze gelijk uit te schakelen. Zo voorkom je kortsluiten en verdere schade. Zet je iPhone niet meer aan voordat deze gerepareerd is. Doe je dit toch, dan is de kans erg groot dat de waterschade alleen maar toeneemt. Laad je iPhone ook niet voordat deze gemaakt is.

Snel handelen

Door snel te handelen kun je de waterschade aan je iPhone beperken. Haal je iPhone direct uit een eventuele beschermhoes en haal de simkaart uit je iPhone. Door je iPhone ondersteboven te houden en er voorzichtig mee te schudden kun je eventueel wat vocht verwijderen. Droog je iPhone vervolgens af.

Lukt dit niet?

Lukt het niet om je iPhone te repareren dan kun je er nog voor kiezen om deze te laten maken door een specialist. De kosten hiervan kunnen erg variëren. Dit hangt onder andere af van de onderdelen die vervangen moeten worden. Helaas kunnen de kosten van zo’n reparatie best ver oplopen. Dit is natuurlijk zonde van je geld.

Je kunt er voor kiezen om een nieuwe iPhone aan te schaffen. Echter ben je dan al snel erg veel geld kwijt. Kies in plaats daarvan voor een refurbished iPhone. Hier kun je flink wat geld mee besparen en je bent ook nog eens duurzaam bezig!