iPhone pas na 4 jaar vervangen

21 Februari 2019 - 5 min read time
iPhone pas na 4 jaar vervangen

iPhone pas na 4 jaar vervangen

Zoals het er nu uitziet zal in 2019 16% van de iPhone-gebruikers upgraden naar een nieuwer toestel. De verkoop van nieuwe devices stagneert. Tegelijkertijd blijft ons smartphonegebruik gelijk. Dé voornaamste reden voor deze stagnatie: de levensduur van smartphones. Volgens Toni Sacconaghi, analist van Bernstein Research, worden iPhones vandaag de dag pas na vier jaar (of zelfs nog later) vervangen. Apple’s verkoopcijfers gaan het dus naar verwachting zwaar krijgen, maar wat betekent dat voor refurbished?


wanneer iphone vervangen?


Het onderzoek van de analist wijst op een daling van 19% in de jaarlijkse verkoopcijfers van Apple. Dat is een behoorlijk verschil met 2015, waar zeker één derde van de huidige iPhone-gebruikers koos voor een upgrade. Inmiddels zal er minder vaak gekozen worden voor nieuw. Maar als er minder nieuw gekocht wordt, waar kiezen deze mensen dan wél voor?

Apple-gebruiker kiest vaker voor refurbished

Wanneer een toestel verouderd, wordt er gekeken naar een vervanger. Logisch, je moet probleemloos kunnen bellen, appen of apps gebruiken. Kwaliteit weegt dan ook zwaar mee bij het kiezen voor een andere smartphone. Nu zou je kunnen beweren dat nieuw altijd beter is en dat de nieuwste iPhone ook het langst meegaat. Een misvatting, blijkt uit onderzoek van Sacconaghi.

Wanneer het verschil in specificaties dusdanig hoog is, wordt besloten om een ‘oud’ toestel in te leveren/verkopen en te kiezen voor een upgrade. Vaak met als voornaamste reden het verschil in technische specificaties. Tegenwoordig is dat verschil nauwelijks merkbaar en zijn het vooral leuke ‘foefjes’ die alleen de ware Apple-fan over de streep trekt. Logischerwijs wordt er steeds vaker gekozen voor refurbished.

Nieuw is niet meer van deze tijd

Het onderzoek van de analist toont aan dat ongeveer 32% van de groep smartphonegebruikers nu een tweedehands toestel in gebruik heeft. Refurbished heeft hierin een aanzienlijk aandeel. Veel van de Apple-smartphones die momenteel in gebruik zijn, komen namelijk niet direct uit de Apple-fabriek. Toestellen die een vorige eigenaar hebben gehad en nu een nieuw leven krijgen, worden steeds populairder. Refurbished is niet voor niets dé trend van 2018.


problemen Apple verkoopcijfers


Problemen voor Apple

Niet iedereen is blij met duurzamer telefoongebruik. Doordat de vraag afneemt naar nieuwe iPhones, heeft dit negatieve gevolgen voor de verkoopcijfers van Apple. Toestellen blijven langer in gebruik en mensen zijn dus langer voorzien van werkende hard- en software. Daarnaast zijn gebruikers die al een iPhone hebben minder snel geneigd om een extra dienst of abonnement af te nemen bij het techbedrijf. Uit het onderzoek blijkt dat de aanvullende diensten van Apple zullen stijgen met slechts 15%, hetgeen 5% lager is dan de voorgaande jaren.

Upgraden, wachten of refurbished?

De vraag is dus wat de slimste keuze is op het gebied van smartphones. Is de prijs van een iPhone inderdaad dé reden dat minder mensen kiezen voor nieuw? Of gooit Apple haar eigen ruiten in door producten te maken die té lang meegaan? Er zal altijd een grote groep zijn die kiest voor nieuw, omdat ze de nieuwste technologie moeten hebben. Wil jij hierbij horen, dan moet je bereid zijn om (onnodig) veel geld te betalen voor Apple-apparatuur.

Wat ons betreft is dé oplossing eenvoudig. Met refurbished van Forza Refurbished weet je zeker dat je een goede koop doet, in tegenstelling tot tweedehands. Toestellen die bij ons binnenkomen worden éérst grondig gecontroleerd op ruim 50 punten door robots en techniekers. Vervolgens worden, waar nodig, reparaties uitgevoerd en elk device krijgt een professionele reinigingsbeurt. Indien er dan tóch een mankement zou zijn, dan heb je altijd drie jaar garantie (sinds 1 juni 2023). Kortom, refurbished van Forza is een slimme en uiterst betrouwbare deal voor iedereen.

← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?