Hoe moet ik mijn iPhone resetten?

Het resetten van je iPhone is makkelijker dan je denkt. Je hebt het misschien wel eens meegemaakt: je iPhone loopt vast en reageert nergens meer op. Zelfs wanneer je de iPhone probeert uit te schakelen lukt dit niet. Gelukkig is er een mogelijkheid om je iPhone op een eenvoudige manier te resetten. Wij vertellen je in dit artikel graag hoe je jouw iPhone kunt resetten.

Opnieuw opstarten

Wanneer je iPhone vast is gelopen kun je eerst proberen om je iPhone opnieuw op te starten. Om dit te doen houd je simpelweg de powerknop een aantal seconden ingedrukt totdat er in beeld verschijnt dat je het toestel uit kunt zetten. Je kunt dan het pijltje naar rechts ‘swipen’. Je iPhone schakelt zich dan uit. Hierna kun je de iPhone weer aanzetten.

Harde reset

Heeft het opnieuw opstarten van je iPhone niet geholpen, dan kun je altijd nog een harde reset uitvoeren. Het voordeel van de harde reset is dat je geen data verliest. Om de harde reset uit te voeren moet je de powerknop en de homeknop tegelijk ingedrukt houden. Doe dit totdat je het logo van Apple in beeld ziet verschijnen. De iPhone zal vanzelf afsluiten en ook weer opnieuw opstarten. Dit duurt zo’n 10 tot 20 seconden. Wanneer je iPhone weer helemaal is opgestart zul je de pincode en eventueel toegangscode in moet vullen.

Fabrieksinstellingen

Wil je jouw iPhone helemaal opnieuw instellen? Dat is ook mogelijk. Dit doe je door de fabrieksinstellingen te herstellen. Misschien heb je het al wel eens voorbij zien komen. Ga naar Instellingen en klik op Algemeen. Wanneer je naar beneden scrolt zie je ‘Stel opnieuw in’. Klik hierop en kies voor ‘Wis alle inhoud en instellingen’. Hierna zul je deze keuze nog moeten bevestigen. Daarna zullen alle fabrieksinstellingen worden hersteld. Dit kan eventjes duren.

Wat wel belangrijk is bij het herstellen van de fabrieksinstellingen van je iPhone is dat je voldoende batterij hebt. Je iPhone moet minimaal 50 procent opgeladen zijn om de fabrieksinstellingen opnieuw in te kunnen stellen.

Nieuwe telefoon

Komt het regelmatig voor dat je iPhone vastloopt en dat je deze moet resetten? En ben je daar wel klaar mee? Dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om een nieuwe iPhone te kopen. Kies bijvoorbeeld voor een refurbished iPhone van Forza Refurbished. Zo heb je wel een nieuwe iPhone, maar ben je niet te veel geld kwijt. Daarnaast is een refurbished iPhone ook nog eens erg duurzaam en dus goed voor het milieu.