Hoe gebruik je de iPhone X?

De functionaliteiten die je gewend bent bij voorgaande iPhone modellen, werken bij de iPhone X net iets anders. Dit komt onder meer omdat de iPhone X een volledig beeldscherm heeft en de vingerafdrukscanner (Touch ID) is vervangen door Face ID. In dit blog lees je hoe je de iPhone X het beste kunt gebruiken.

iPhone X silver

Inhoudsopgave


1. Basis functionaliteiten van de iPhone X

Zoals je gewend bent van de iPhones bevinden zich aan de linkerzijde de volume knoppen. Aan de rechterzijde bevindt zich de oude- en vertrouwde zijknop, ofwel de ontgrendelknop. Wél is het gebruiken van deze knoppen enigszins veranderd.

In- en uitschakelen

Als je de iPhone X wilt inschakelen hoef je simpelweg alleen de zijknop ingedrukt te houden totdat het Apple logo in beeld verschijnt. Als je de iPhone X uit wilt schakelen, dan houd je ook de zijknop ingedrukt gelijktijdig met de onderste volumeknop. Vervolgens verschijnt de schuifknop in beeld en kun je het toestel uitschakelen.

Sluimerstand / stand-by

Als je de sluimerstand van je iPhone in wilt schakelen, ook wel ‘stand-by’ modus, druk je eenmaal op de zijknop. Als je vervolgens je toestel uit de sluimerstand wilt halen, kun je het toestel ontgrendelen met Face ID of door je PINcode in te voeren.

Siri gebruiken

Je kunt Siri gebruiken door ‘Hé, Siri’ te roepen of door de zijknop ingedrukt te houden en de bovenste volume knop gelijktijdig in te drukken.

Apps installeren

Als je een app hebt gedownload uit de App Store, druk je tweemaal op de zijknop om de app vervolgens te installeren.

iPhone X zijknoppen

2. Beeldscherm gebruiken

iPhone X beginscherm

Terug gaan naar het beginscherm

Als je vanuit een app of bijvoorbeeld browser terug wilt keren naar het beginscherm, veeg je vanaf de onderkant van het scherm omhoog.

iPhone X wisselen tussen schermen
iPhone X widgets
iPhone X zoeken

Wisselen tussen schermen

Als je snel wilt schakelen tussen meerdere beeldschermen veeg je vanaf de onderkant van het beeldscherm omhoog en pauzeer je. Als je momenteel al een app gebruikt en je wilt naar een andere app gaan, veeg dan aan de onderzijde van het beeldscherm naar rechts.

Overzicht van je widgets

Als je in één oogopslag al je ‘Widgets’ (Siri suggesties, het weer, berichten, contacten etc.) wilt zien, dan veeg je vanaf het beginscherm of toegangsscherm naar rechts.

Zoekfunctie

Snel iets opzoeken? Veeg dan omlaag vanaf het midden van het scherm. Hiermee vind je snel iets op de iPhone zelf of op het internet.

Bedieningspaneel openen

In het bedieningspaneel kun je o.a. de helderheid van je beeldscherm instellen, Bluetooth in- of uitschakelen en meer. Veeg omlaag vanaf de rechterbovenhoek in het beeldscherm.

iPhone X bedieningspaneel

Tot slot

Wil je nou alles weten over de iPhone X? Lees dan ook eens ons blog: ‘ Waarom je de iPhone X wilt hebben’. Als je op zoek bent naar een betaalbare iPhone X, dan zou je ook een refurbished iPhone X kunnen overwegen.