iPhone XS: alles wat je moet weten

De iPhone XS is de opvolger van de iPhone X. Wanneer Apple in het verleden een ‘S-model' uitbracht, dan is deze qua uiterlijk meestal onveranderd gebleven. Het verschil zit hem veelal in snellere technische specificaties, zoals een betere processor. In dit blog lees je alles wat je moet weten over de nieuwe functies van de iPhone XS.

De belangrijkste (nieuwe) eigenschappen van de iPhone XS

  • Prachtig 5.8-inch OLED-display;
  • Nog sneller ontgrendelen met je gezicht door middel van Face ID;
  • Mogelijkheid om de telefoon draadloos (of bekabeld) op te laden;
  • Ondersteuning voor dual sim (nog niet in Nederland);
  • Nieuwe krachtige A12-processor;
  • Verbeterde camera’s met Smart HDR;
  • Leverbaar in drie kleuren (nieuw is de gouden variant);
  • Ook leverbaar in een nog grotere 6.5-inch versie (iPhone XS Max).

1. Design van de iPhone XS

Qua uiterlijk is de iPhone XS alleen direct te onderscheiden van de iPhone X door de nieuwe kleur goud. De échte iPhone-fan kan het tevens ook opmerken aan de onderzijde van de iPhone XS. De microfoon ingang (links onder) heeft nu drie ‘openingen' in plaats van zes bij de iPhone X. Wij vermoeden dat dit te maken heeft met de waterbestendigheid van de XS, deze is namelijk van IP68-gecertificeerd.

Wij waren vrij onder de indruk van deze cijfers, maar als we eerlijk zijn dan denken we dat de gemiddelde gebruiker geen verschil zal merken tussen een accuduur van 10, 11 of 12 uur. Echter zullen de meeste mensen niet zolang hun toestel achter elkaar gebruiken.

3. Dual sim ondersteuning

De iPhone XS en de XS Max zijn de eerste iPhones die dual sim ondersteunen. Dit betekent dat je twee simkaarten gelijktijdig kunt gebruiken, bijvoorbeeld één voor privé en de ander voor zakelijk gebruik. Echter gaat het hierbij wel om een virtuele dual simkaart. Het voordeel hiervan is dat je niet steeds een simkaart hoeft te verwisselen. De XS (Max) met een dubbel simkaartslot verscheen alleen in China, in de rest van de wereld – op Nederland na – kun je gebruik maken van een combinatie van een fysieke simkaart en een eSim. Wanneer dual sim naar Nederland komt is op het moment van schrijven nog niet bekend.

4. Camera met Smart HDR

Ondanks het feit dat de iPhone X al een fantastische camera had, is Apple de XS (Max) van een nóg betere camera voorzien. De toestellen zijn verbeterd met Smart HDR. Na het maken van een foto past deze nieuwe techniek de kleuren automatisch aan, waardoor je nog mooiere foto’s maakt.

Wanneer je een foto maakt met de camera van de iPhone XS (Max), dan worden in werkelijkheid meerdere foto’s gelijktijdig geschoten. Dit is hetzelfde principe als Apple’s Live Photo’s techniek. Hetgeen dat nieuw is, is dat met Smart HDR de beste elementen uit de foto’s worden samengevoegd waardoor er echt nóg mooiere beelden ontstaan.

Het voordeel van deze nieuwe functie is dat je geen extra apps nodig hebt om nog mooiere effecten te maken. Dit soort functionaliteiten zitten standaard verwerkt in de fotocamera-app.

5. Verbeterde ‘Portrait mode'

De Portrait mode is één van de meest populaire functionaliteiten van de iPhone X. Bij de iPhone XS (Max) heeft de functionaliteit een nieuwe scherptediepte-effect, deze kun je handmatig instellen. Je kunt de voorgrond van een foto extra goed laten opvallen, door de achtergrond meer te blurren.

In de onderstaande video krijg je een betere impressie van de nieuwe Portraid mode met de iPhone XS (Max).

Conclusie: verbeterde versie van de beste iPhone tot nu toe

Als je het ons vraagt, dan is de iPhone XS een verbetering van de iPhone X, het vorige vlaggenschip van Apple. Het is een smartphone waar je nog lang mee vooruit kunt.

Ben je niet van plan ben om de hoofdprijs voor een nieuw toestel? Maar wil je wel een telefoon dat (nagenoeg) dezelfde functionaliteiten heeft? Door te kiezen voor refurbished bespaar je al snel honderden euro’s op je aankoop. Bovendien krijg je ook twee jaar garantie en ben je met het Keurmerk Refurbished 100% zeker van een betrouwbare aankoop. Oja, bij aankoop krijg je óók nog eens gratis nieuwe laadaccessoires meegeleverd.