Is de iPhone 7 in 2021 nog bruikbaar?

Is de iPhone 7 in 2021 nog bruikbaar?

Laatste update: 08-04-2021

De iPhone 7 is uitgebracht in september 2016. Het toestel is dus al een tijdje uit en in de tussentijd heeft Apple niet stilgezeten. De meest recente toestellen zijn inmiddels de iPhone SE 2020 en de iPhone 12. De grote vraag is dan ook: is de iPhone 7 refurbished nog bruikbaar in 2021 en de moeite waard om te kopen? Je leest het hier!


iPhone 7, voor wie geschikt?

De iPhone 7 refurbished is een middenklasse iPhone voor alledaags basisgebruik. Denk hierbij aan social media, spelletjes spelen, Whatsappen en de internetbrowser gebruiken. De iPhone 7 is eenvoudig in gebruik, bevat weinig poespas én is voordelig in aanschaf. Zoek je een middenklasse toestel voor basisgebruik voor +/- 1,5 jaar, hecht je geen waarde aan het nieuwste van het nieuwste en speelt de aanschafprijs een grote rol? Dan is de iPhone 7 geschikt om te kopen! Wil je meer weten over de iPhone 7?

Alles over de iPhone 7

Draait op iOS 14, software-ondersteuning tot en met 2022

Het gebruik van een iPhone valt of staat met de software-ondersteuning, want een iPhone die niet meer ondersteund wordt, kun je niet meer volledig en veilig gebruiken. Het goede nieuws: de iPhone 7 refurbished draait op iOS 14, de meest recente software-versie, en is in september 2021 te updaten naar iOS 15! Dit betekent dat je vanaf dat moment nog één jaar, tot en met september 2022 dus, de meest recente functies kunt gebruiken. Daarna valt de iPhone 7 vermoedelijk uit de software-ondersteuning en wordt het tijd voor een upgrade. Wil je hier meer over weten?

Blog iPhone-ondersteuning

Krachtige A10-chip, over snelheid niets te klagen

De chips die Apple in iPhones stopt zijn erg snel. De A10-chip van de iPhone 7 is ruim vier jaar oud, maar kan nog steeds goed mee in deze tijd. In combinatie met 2GB werkgeheugen starten apps snel op, kun je probleemloos series op je toestel streamen en kun je zelfs populaire mobiele games als Fortnite spelen. Wel vergen dit soort zware taken wat meer van de relatief kleine batterij. Bij intensiever gebruik zal je waarschijnlijk tussentijds moeten bijladen.

Eenvoudig goede camera, zonder uitgebreide functies

De iPhone 7 heeft één camera aan de achterkant. Hiermee maak je 4K Ultra HD-video’s en 12-megapixel foto’s. De camera heeft nog behoorlijk wat camerafuncties, maar populaire functies als Portretmodus, Nachtmodus en ver inzoomen ontbreken op dit toestel. Hiervoor heb je een recentere iPhone nodig met twee of drie camera’s aan de achterkant. Maak je niet vaak foto’s maar wil je zo nu en dan wel een mooie foto of video kunnen maken bij daglicht? Dan volstaat de camera van de iPhone 7 prima.

Conclusie

De iPhone 7 is al wat ouder, maar is nog steeds snel genoeg voor dagelijks gebruik. Wel zal je merken dat de batterij wat meer moeite heeft met zware taken als mobiele games. De camera is niet bijzonder, maar volstaat voor basisgebruik prima. Zoek je een iPhone voor circa 1,5 jaar gebruik, is het nieuwste van het nieuwste niet belangrijk voor jou en speelt prijs een belangrijke rol? Dan is de iPhone 7 een uitstekende keuze. Het toestel wordt in september 2021 voor de laatste keer geüpdatet, dus je kunt hem tot en met september 2022 volledig veilig gebruiken.

Koop de iPhone 7 refurbished bij Forza

Heb je interesse in de iPhone 7? Refurbished haal je het toestel extra voordeliger in huis, mét 2 jaar garantie en gratis laadaccessoires! Op werkdagen en zondag vóór 22:30 uur besteld? Morgen in huis!

Bekijk refurbished iPhone 7

iphone 7 iphone
← Vorige Volgende →