Is de iPhone 7 in 2021 nog bruikbaar?

Is de iPhone 7 in 2021 nog bruikbaar?

Laatste update: 07-07-2021

De iPhone 7 is uitgebracht in september 2016. Het toestel is dus al een tijdje op de markt en in de tussentijd heeft Apple niet stilgezeten. De meest recente toestellen zijn inmiddels de iPhone SE 2020 en de iPhone 12. De grote vraag is dan ook: is de iPhone 7 nog bruikbaar in 2021 en de moeite waard om te kopen? Je leest het hier!


iPhone 7, voor wie geschikt?

De iPhone 7 refurbished is een middenklasse iPhone voor alledaags basisgebruik. Denk hierbij aan social media gebruiken, spelletjes spelen, Whatsappen en internetten. De iPhone 7 is eenvoudig in gebruik want het toestel bevat weinig moeilijke en onnodige poespas. Ook is dit toestel inmiddels voordelig in aanschaf. Zoek je een middenklasse smartphone voor basisgebruik voor +/- 2,5 jaar, hecht je geen waarde aan het nieuwste van het nieuwste en speelt de aanschafprijs een grote rol? Dan is de iPhone 7 geschikt om te kopen! Wil je meer weten over de iPhone 7?

Alles over de iPhone 7

Draait op iOS 14, laatste software-update in 2022

Het gebruik van een iPhone valt of staat met de software-ondersteuning, want een iPhone die niet meer ondersteund wordt, kun je niet meer volledig en veilig gebruiken. Het goede nieuws: de iPhone 7 refurbished draait op iOS 14, de meest recente software-versie, en is in september 2021 te updaten naar iOS 15! Dit zou de laatste software-update moeten zijn, want Apple ondersteunt iPhones gemiddeld 5 jaar. Onlangs kondigde Apple aan om alles wat nu op iOS 14 draait, te updaten naar iOS 15. Dat is goed nieuws voor oude iPhones (iPhone 6S, iPhone SE), die dit jaar eigenlijk buiten de boot zouden vallen. Er vanuitgaande dat Apple deze lijn doortrekt, kun je de iPhone 7 ook in september 2022 nog een keer updaten en vanaf dan nog een jaar extra gebruiken. Met dit toestel kun je dus nog (op moment van schrijven) gewoon bijna 2,5 jaar vooruit. Extra goed nieuws dus!

Krachtige A10-chip, over snelheid niets te klagen

De chips die Apple in iPhones stopt zijn erg snel. De A10-chip van de iPhone 7 is ruim vier jaar oud, maar kan nog steeds goed mee in deze tijd. In combinatie met 2GB werkgeheugen starten apps snel op, kun je probleemloos series op je toestel streamen en kun je zelfs populaire mobiele games als Fortnite spelen. Wel vergen dit soort zware taken wat meer van de relatief kleine batterij. Bij intensiever gebruik zal je dus waarschijnlijk tussentijds moeten bijladen.

Eenvoudig goede camera met leuke basisfuncties

De iPhone 7 heeft één camera aan de achterkant. Hiermee maak je 12-megapixel foto's en 4K Ultra HD-video's. De camera heeft nog behoorlijk wat camerafuncties, waardoor je veel diversiteit in je beeldmateriaal kunt aanbrengen. Populaire functies als Portretmodus, Nachtmodus en ver inzoomen ontbreken op dit toestel. Hiervoor heb je een recentere iPhone nodig met twee of drie camera’s aan de achterkant. Maak je niet vaak foto’s maar wil je zo nu en dan wel een mooie foto of video kunnen maken bij daglicht? Dan volstaat de camera van de iPhone 7 prima.

Conclusie

De iPhone 7 is al wat ouder, maar is nog steeds snel genoeg voor dagelijks gebruik. Wel zal je merken dat de batterij wat meer moeite heeft met zware taken als mobiele games. De camera is niet bijzonder, maar volstaat voor basisgebruik prima. Zoek je een iPhone voor circa 2,5 jaar gebruik, is het nieuwste van het nieuwste niet belangrijk voor jou en speelt prijs een belangrijke rol? Dan is de iPhone 7 een uitstekende keuze. Het toestel wordt in september 2022 voor de laatste keer geüpdatet, dus je kunt hem tot september 2023 volledig veilig gebruiken.

Koop de iPhone 7 refurbished bij Forza

Heb je interesse in de iPhone 7? Refurbished haal je het toestel extra voordelig in huis, mét 2 jaar garantie en gratis laadaccessoires! Ook voegen we een gratis hoes en screenprotector toe aan je bestelling indien je kiest voor de uiterlijke productconditie licht gebruikt of zichtbaar gebruikt. Zo is je iPhone 7 meteen goed beschermd en ziet hij eruit als bijna nieuw. Op werkdagen en zondag vóór 22:30 uur besteld? Morgen gratis in huis!

Bekijk refurbished iPhone 7

ondersteuning iphone 7
← Vorige Volgende →