€ 1.200 voor de nieuwste iPhone XS? Geef liever je geld uit aan een iPhone 7!

Glanzend goud, een nieuwe A12-processor, 256GB aan opslagruimte en een nóg groter scherm. De nieuwe X-serie van iPhone heeft het allemaal en is per direct beschikbaar. En dat voor ‘slechts’ 1.200 euro. Een koopje, nietwaar? Je moet er wat voor over hebben. Echter, voor een fractie van dat bedrag kun je toch echt beter een iPhone 7 aanschaffen.

Ondanks het feit dat de iPhone XR en XS (Max) er prachtig uitzien en beschikken over indrukwekkende specificaties, moet je je afvragen of je zo’n groot bedrag wilt betalen voor een telefoon. Is die 1.200 euro het wel écht waard? In deze blog lees je waar je dit bedrag beter aan kunt uitgeven, zoals bijvoorbeeld de iPhone 7.

Waar je beter je geld aan uit kunt geven dan een nieuwe iPhone XS

Zoals elke nieuwe productlijn van Apple is de nieuwe iPhone-serie nóg beter, nóg sneller en hebben de toestellen nóg meer functies dan de voorgaande modellen. Maar of je dit in de praktijk gaat merken is nog maar de vraag. Sterker nog, om de iPhone-beleving te krijgen hoef je echt niet het nieuwste van het nieuwste.

Dat geld kun je beter ergens anders in stoppen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een van de volgende dingen?

1. Een tweedehands auto

Je eerste auto kopen, een onvergetelijk moment. Nooit meer afhankelijk zijn van het openbaar vervoer of iemand anders auto. Dat klinkt toch wel erg aantrekkelijk. Voor het bedrag van een iPhone XS Max kun je al een redelijk toegankelijk autootje kopen op marktplaats of via een kennis of familielid.


tweedehands auto

Helaas komt er meer kijken bij de koop van een auto. Naast de aanschaf ben je erg veel geld kwijt aan eventuele reparatiekosten, onderhoud en belastingen. Niet een hele duurzame besteding van die 1.200 euro dus.

2. 55” OLED-tv

Het oog wil ook wat. Zet dus de oude tv bij het grofvuil want met een 55” OLED-tv kun je rekenen op een ongeëvenaard scherpe tv-beleving. Door het diepe kleurenbereik en grote formaat van een OLED-scherm krijgen films, series en games een nieuwe dimensie.

Wat minder aantrekkelijk is aan een 55”-toestel is dat het formaat niet in ieder huishouden past. Wees dus bereid om alle aandacht in de ruimte naar dit reusachtige scherm te laten gaan.

3. Op vakantie gaan

Men zegt dat er niets zo waardevol is als een mooie herinnering. Wat is een betere uitgave dan een onvergetelijke vakantiebeleving? Voor 1.200 euro kun je via de meeste reisorganisaties ruim een week in een all-inclusive zitten met je partner, een huisje huren in de Ardennen of met vrienden een lang weekend op stedentrip.

Helaas is de pret van een vakantie snel over en dan hebben we het nog niet gehad over de kosten die je op vakantie maakt.

4. iPad Mini (€ 100), iPhone 7 (€ 389), MacBook Pro 13” (€ 634)

Waarom 1.200 euro betalen voor één device als je er ook meerdere kunt kopen? Je staat er misschien niet direct bij stil, maar voor het bedrag van een iPhone XS kun je een refurbished iPad, iPhone én MacBook Pro aanschaffen. Een refurbished Apple-product is relatief laag in prijs, maar door de lange garantie, eventuele reparaties en laadaccessoires lever je vrijwel niets in op de kwaliteit van het toestel.


ipad mini en iphone

5 redenen om een iPhone 7 te verkiezen boven een iPhone XS

Misschien is het kopen van drie devices wel iets te veel van het goede. Wat je óók kunt doen is om niet te kiezen voor het nieuwste van het nieuwste, maar om te gaan voor de meest slimme aankoop. Wat dacht je van een deel van het geld uit te geven aan een iPhone 7 en de rest op je bankrekening te laten staan? Dat is niet alleen een voordelige, maar ook duurzame deal.

Dit is waarom je een refurbished iPhone 7 moet verkiezen boven een iPhone XS:

1. Lichtgewicht design

Bigger is better. Of toch niet? Voor veel smartphonegebruikers speelt de grootte van een toestel een belangrijke rol. De iPhone XS Max is écht een groot apparaat. de iPhone 7 daarentegen ligt gemakkelijk in de hand, maar is niet te klein voor de gemiddelde functies van een smartphone.

En is de iPhone 7 toch iets aan de kleine kant, dan is er nog de iPhone 7 Plus. Dit grote broertje heeft een aantal voordelen ten opzichte van de iPhone 7.

2. Prijs

Hoe je het ook wendt of keert, een iPhone is nooit goedkoop. Je betaalt tenslotte voor een premium smartphone van de hoogste kwaliteit. Maar dat wil niet zeggen dat je de hoofdprijs zou moeten betalen. Een model dat al wat ‘ouder’ is, is vaak sterk in prijs verlaagd ten opzichte van de originele nieuwprijs. Zo kost een nieuwe iPhone 7 iets meer dan 500 euro.

De prijs van een refurbished iPhone 7 ligt nóg lager. Voor nog geen 400 euro heb je bij Forza Refurbished al een iPhone 7 met twee jaar garantie én nieuwe laadaccessoires.


homeknop iphone

3. Vertrouwde homeknop

Met de komst van iPhone X in 2017 heeft Apple afscheid genomen van de homeknop, die nog wel te vinden is op de iPhone 7. In plaats daarvan kan het toestel ontgrendeld worden door gezichtsherkenning, een functie die tijd nodig heeft om gewend aan te raken. De gemiddelde iPhone gebruiker is namelijk gewend om met een fysieke knop de telefoon te ontgrendelen.

4. (Prima) foto’s

De camera van de iPhone 7 is zo slecht nog niet. Hoewel de iPhone XR, XS en XS Max een meer uitgebreide camera hebben, zit er geen verschil in het aantal megapixels. Zowel de iPhone 7-serie als de iPhone X-serie maken gebruik van een 12MP-lens. Het verschil zit in de toegevoegde camerafuncties en dubbele camera aan de achterzijde. Maar voor de aanwezigheid van een dubbele telelens kun je ook kiezen voor de iPhone 7 Plus.

5. Processor en software doet nog mee met de grote jongens

De snelheid van een toestel wordt bepaald door de processor. Bij de iPhone XR, XS en XS Max is dat een A12 processor waar de iPhone een A10 processor heeft. Een verschil dat niet tot nauwelijks op te merken is. Ook draaien beide apparaten op hetzelfde besturingssysteem, iOS 12. Voordat iPhone 7 niet meer de laatste updates kan draaien, zijn we al jaren verder.

Wist je trouwens dat de oudere toestellen van Apple sneller zijn geworden door de komst van iOS 12? Lees alles over de verbeteringen.

6. Essentiële apps

Uiteindelijk moet een smartphone zo goed mogelijk aansluiten bij jouw wensen. Je moet kunnen bellen, appen, foto’s maken en handige apps gebruiken. De nieuwste toestellen doen dit allemaal nét iets beter, maar uiteindelijk blijven de basisfuncties gelijk. De nieuwe snufjes van een smartphone zijn vaak toevoegingen die vrijwel nooit gebruikt gaan worden.

Neem nou een app als Homecourt. Deze Augmented Reality-applicatie maakt het mogelijk om live analyses te maken van schoten op een basket. Hoewel deze app uniek in haar soort is, zal het voor het grote publiek niet relevant zijn. Een betere speler worden is leuk, maar speel je überhaupt wel basketbal?

Langer plezier met Refurbished Apple-producten

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor een spiksplinternieuwe iPhone. Toch wegen deze niet op tegen de voordelen van een ouder model. Uiteindelijk bepaalt de prijs of we iets wel of niet kopen. Wie wil er nu niet een goedkoop toestel dat nog jaren meegaat? Om zo voordelig mogelijk uit te zijn, maar wel bij de tijd te blijven, kies je voor een refurbished iPhone 7. Refurbished Apple-producten zijn een slimme keuze, omdat de garantie op het toestel een jaar langer is dan die van Apple. Kortom, je hebt niets te verliezen!

Een iPhone 7 van Forza Refurbished

Ons advies is dus om je niet te laten verleiden door het nieuwste van het nieuwste, maar om een weloverwogen beslissing te maken die op de lange termijn het voordeligst is. Met een iPhone 7 van Forza Refurbished ben je er zeker van dat het toestel minstens twee jaar meegaat, wordt het toestel volledig gecontroleerd door robots én techniekers en ontvang je gratis nieuwe laadaccessoires. Met het geld dat je overhoudt kun je weer iets anders leuks voor kopen of doen.