Komt er dan eindelijk een goedkope én compacte iPhone?

Jarenlang ontwikkelde Apple relatief kleine telefoons met een 4.0-inch beeldscherm. Sinds de introductie van de iPhone 6 is Apple – op de iPhone SE na – alleen nog maar grotere toestellen gaan produceren. Opvolgende toestellen hebben minimaal een 4.7-inch beeldscherm. Niet dat hier iets mis mee is, want veel mensen verwelkomden juist de grotere beeldschermen, maar een groot deel van de Apple-fans hadden ook gehoopt op een nieuwe 4-inch iPhone, zoals de iPhone SE 2.

Kleine iPhone

Betrouwbare bronnen melden nieuw gerucht

Volgens betrouwbare bronnen die verantwoordelijk zijn voor de productieketen van Apple, lijkt het erop dat Apple volgend jaar alsnog een compacte iPhone introduceert. Hiermee zou Apple eindelijk gehoor geven aan de vraag vanuit de markt. Helaas is er nog steeds geen duidelijkheid over een nieuwe 4.0-inch smartphone.

Wél zou Apple momenteel bezig zijn met het ontwikkelen van een budgetvriendelijke opvolger van de iPhone 8. Apple zou hiervoor het design van de iPhone 8 opnieuw gebruiken, maar dan voorzien van nieuwe en nog betere onderdelen. Net zoals zij eerder hebben gedaan met de iPhone SE. Dit toestel had het uiterlijk van de iPhone 5S, maar de hardware van de iPhone 6S.

Apple wil middensegment toetreden

Apple’s beweegredenen voor het ontwikkelen van budgetvriendelijke toestellen, zou te maken hebben met de ambitie om toe te treden tot het middensegment van de smartphone markt. Apple probeerde dit eerder te doen met de iPhone XR, maar die bleek echter een flop. Een vanaf prijs van € 859 is nou niet bepaald ‘budget vriendelijk' te noemen.

Volgens de geruchten wil Apple het opnieuw proberen met een toestel dat is gebaseerd op basis van de iPhone 8. Door het design te hergebruiken, zou het bedrijf met lagere kosten op grotere schaal kunnen produceren. Hierdoor bestaat een reële mogelijkheid dat Apple haar ambitie met betrekking tot het middensegment van de smartphone wereld, alsnog gaat realiseren. Dit uiteraard zonder kannibalisatie van het marktaandeel van de high-end smartphones van Apple.

Top toestel, topprijzen

De iPhone 8 werd door Apple in 2017 gelanceerd. Het toestel is inmiddels alweer twee jaar ‘oud', maar bij Apple nog steeds verkrijgbaar tegen een nieuwprijs. De iPhone 8 met 32GB aan opslagruimte kost bij Apple nog steeds €689. En dan te bedenken dat dit Apple’s op één na goedkoopste telefoon is. Ook bijna € 700 is nog niet bepaald budget vriendelijk.

Helaas zullen we nog even moeten wachten op een meer betaalbarre opvolger van de iPhone 8 of de iPhone SE. Wil je niet tot volgend jaar wachten en nu al profiteren van een scherpe prijs? Dan kun je natuurlijk ook een refurbished iPhone van Forza overwegen. Zo is de iPhone SE bij ons al verkrijgbaar vanaf € 149. Indien je iets meer budget hebt, dan kun je ook een refurbished iPhone 8 overwegen, al verkrijgbaar vanaf € 439.

Voordelen van refurbished iPhones

  • Kwaliteit gewaarborgd door Keurmerk Refurbished;
  • iPhones gecontroleerd door speciale robots;
  • Geleverd met twee jaar garantie;
  • Gratis verzending en retourneren;
  • Duurzaam voor het milieu.