Onderzoek waarom mensen niet upgraden naar de iPhone 8 of de iPhone X

08 Oktober 2018 - 5 min read time
Onderzoek waarom mensen niet upgraden naar de iPhone 8 of de iPhone X

De verkoop van de iPhone 8 en de iPhone X verliep vorig jaar minder goed dan verwacht. Analisten Piper Jaffray en Michael Olson van Barron’s onderzochten de belangrijkste oorzaken waarom consumenten niet zouden overstappen op een nieuwe iPhone 8 of iPhone X.

Een nieuwe iPhone X is (nog steeds) te duur

Een van de redenen waarom de respondenten van het onderzoek de overstap niet willen maken, is de prijs. Nieuwe iPhones zijn te duur. Op dit moment betaal je voor een nieuwe iPhone 8, met 64GB aan opslagruimte, een kleine €700. De iPhone X heeft een nieuwprijs die ligt rond de €1.000 voor het 64GB-model en €1.149 voor het 256GB-model.

Het bedrag is voor velen een reden om een gloednieuw toestel links te laten liggen.

Mijn huidige iPhone werkt prima

Een andere factor om niet over te stappen, is de tevredenheid van het huidige toestel van de respondenten. Van de ruim 1.500 deelnemers gaf 44% aan tevreden te zijn met hun huidige iPhone, zo blijkt uit het onderzoek van Jaffray & Olson. Een belangrijke oorzaak hiervan, is dat Apple de prestaties van de accu’s van de wat oudere iPhones enigszins heeft teruggeschroefd, zodat de iPhone wat langer mee gaat. Nadeel hiervan is dan wel weer dat je iPhone trager wordt.

Apple heeft recentelijk de prestaties van de oudere modellen op de schop genomen. Ontdek wat er veranderd is met de komst van iOS 12.

iPhone 8 versus iPhone 7

Wat zijn de belangrijkste verschillen en overeenkomsten tussen de iPhone 7 en de iPhone 8? We hebben de belangrijkste productdetails voor je op een rij gezet.

  iPhone 7 iPhone 8
Schermresolutie 4,7 inch Retina HD 4,7 inch Retina HD
Processor A10 Fusion-chip A11 Bionic-chip
Werkgeheugen 2GB 2GB
Cameraresolutie achterkant 12 megapixel 12 megapixel
Cameraresolutie voorkant 7 megapixel 7 megapixel
Draadloos opladen Nee Ja
Waterdicht Ja Ja
Interne opslag 32GB en 128GB 64GB en 256GB


De iPhone 7 is verkrijgbaar in zes verschillende kleuren: goud, zilver, zwart, gitzwart en roségoud. De iPhone 8 daarentegen is verkrijgbaar in spacegrijs, zilver en grijs. Door de glazen behuizing van iPhone 8 heeft dit toestel een meer luxe uitstraling. De bestaande kleuren krijgen hierdoor namelijk een geheel nieuwe dimensie.

Hét grootste verschil tussen deze iPhones is het draadloos opladen en de processor. De chip in de iPhone 8 is krachtiger, slimmer en sneller dan die van de iPhone 7.Daarnaast heeft de iPhone 8 ook een verbeterde camera en is het toestel geschikt voor Augmented Reality en draadloos opladen.


 

Een refurbished iPhone 7 voor minder dan € 500! 

 


iPhone X

Ben je van plan een iPhone X te kopen, dan kies je wel degelijk voor een upgrade. Wat gelijk opvalt is het formaat van de iPhone. Waar de iPhone 7 en de iPhone 8 een 4.7 inch scherm hebben, heeft de iPhone X een scherm van 5.8 inch. Wat ook direct opvalt is dat er geen ruimte meer is voor de thuisknop (home button), deze is geïntegreerd in het scherm.

Ook is het scherm van de iPhone X een stuk scherper. Het is de eerste iPhone welke is uitgerust met een OLED scherm, dit scherm geeft de kleuren een stuk mooier weer dan de lcd schermen waarmee de iPhone 7 en 8 zijn uitgerust.

Conclusie

Wat betreft de processor is de iPhone X een kleine upgrade ten opzichte van zijn voorganger. De Apple A11 Bionic-processor zorgt ervoor dat de iPhone X iets sneller is dan de iPhone 7, die beschikt over een A-10 Fusion processor.

Tot slot heeft de iPhone X een verbeterde front-camera, hetgeen de kwaliteit van je selfies dus vergroot. Ook kun je meer selfies opslaan op je nieuwe iPhone X, aangezien deze een opslaggeheugen heeft van 64GB, dit is een verdubbeling ten opzichte van de iPhone 7 (plus).

Waar de iPhone 7 en de iPhone 8 relatief weinig verschillen van elkaar, heeft de iPhone X dus wél een hoop verbeteringen ten opzichte van zijn voorgangers. De prijs van een iPhone X ligt logischerwijs ook hoger. Ga dus voor jezelf na wat voor functies een iPhone moet hebben en besluit zo welk model jouw nieuwe toestel wordt. Dat kan een nieuw toestel zijn, of een refurbished iPhone.

Wil je meer weten over refurbished? Bezoek dan onze Wat is refurbished-pagina.

← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?