2020: hét moment om een refurbished iPhone 8 te kopen

2020: hét moment om een refurbished iPhone 8 te kopen

Op 22 september 2017 bracht Apple de iPhone 8 op de markt. Dit toestel is de laatste iPhone zonder inkeping aan de bovenkant, die ook wel ‘notch’ wordt genoemd. Het is dus ook meteen de laatste editie met het bekende design dat Apple vele jaren heeft aangehouden. Ondanks dat de iPhone 8 niet het nieuwste design heeft, doet dit toestel door zijn krachtige hardware in 2020 en 2021 wél uitstekend dienst. En met een scherpe prijs is 2020 hét moment om jouw refurbished iPhone 8 te kopen. Waarom de (refurbished) iPhone 8 anno 2020 een fantastische smartphone is, lees je in dit blogartikel.

voordelen refurbished iPhone 8 t.o.v. nieuw

Krachtige processor

Je vraagt je vast af: is een toestel uit 2017 nog snel genoeg in 2020? Hier kunnen we kort over zijn, want het antwoord is ‘ja’! Zowel de iPhone 8 als de grotere 8 Plus zijn uitgerust met de krachtige A11 Bionic processor. Deze processor (het hart van de iPhone) beschikt over zes kernen. Vier kernen voeren lichtere taken uit en twee kernen nemen het zware werk op zich. Door deze verdeling is de processor heel energiezuinig en efficiënt. Zo gaat de iPhone 8 ook in 2020 en 2021 bij normaal gebruik eenvoudig een dag mee en is het toestel zelfs 25 procent sneller dan zijn voorganger, de iPhone 7.

Draadloos opladen

Vanaf de iPhone 8 heeft Apple zijn toestellen van een glazen achterkant voorzien. Dit ziet er niet alleen fraai uit, maar het zorgt er ook voor dat het toestel draadloos opladen ondersteunt. Draadloos opladen is eenvoudiger dan bekabeld opladen, en het voorkomt slijtage aan de USB-poort die zich aan de onderzijde van het toestel bevindt.

Gewoon goede foto's

De iPhone 8 beschikt over een 12-megapixel camera aan de achterkant en een 7-megapixel camera aan de voorkant. Natuurlijk zijn er vandaag de dag ook toestellen die over meer megapixels beschikken, maar een camera met veel megapixels maakt niet per se betere foto's dan een camera met minder megapixels. Daarbij beschikt de iPhone XR uit september 2018 óók gewoon over een 12- en 7-megapixel camera!

De iPhone 8 beschikt over corrigerende software die alles rondom de camera regelt. Zo worden mensen, licht en bewegingen van dichtbij én veraf vastgelegd, nog voordat je op de knop drukt om een foto te maken. Welk moment je ook op beeld wilt hebben; met de iPhone 8 leg je het moeiteloos vast. Met het toestel kun je ook video’s maken in 4K. De resolutie van deze beelden is vier keer zo hoog dan Full HD beelden. De beelden zijn dus enorm scherp en mooi om naar te kijken.

Wil je meer lezen over de camera? Lees dan ons uitgebreide blogartikel, waarin we specifiek ingaan op de camera’s van de iPhone 8 en de grotere 8 Plus, die twee 12-megapixel camera's aan de achterkant heeft. De ene camera heeft een telelens en de ander een breedbeeld lens. Gecombineerd maak je hiermee de scherpste foto's, ook wanneer je inzoomt.

Stof- en waterbestendig

Het toestel beschikt over een IP67-certificering. Dit houdt in dat het toestel stof- en waterbestendig is, maar niet volledig waterdicht. Bel je iemand in de regen of valt er een glas drinken over het toestel, dan is dat voor de iPhone 8 geen probleem. In theorie zou hij zelfs een half uur tot maximaal 1 meter diep onder water volhouden, maar deze norm is onder ideale omstandigheden getest. Wij raden aan vloeistoffen zoveel mogelijk te vermijden. Koop je een refurbished iPhone 8 bij Forza, dan bieden wij geen garantie op waterschade. Onderdelen in het toestel zijn namelijk grondig gecontroleerd en indien nodig vervangen. Door het openen van het toestel, verwijderen en herplaatsen van onderdelen kan de waterdichtheid niet meer worden gegarandeerd.

iPhone 8 technische specificaties

Specificaties

iPhone 8

Beeldscherm 4.7 inch (1334 x 750 pixels)
Processor A11 Bionic
Camera’s 12-megapixel, 7-megapixel
Opslag 64GB en 256GB
Kleuren spacegrijs, zilver, goud en rood (limited)
Headphone jack Nee
Draadloos opladen Ja
True Tone display Ja
Nieuwprijs Apple* € 539
Forza Refurbished* € 319
Verschil € 220

*Vanaf prijzen (prijzen vastgesteld op 20-01-2020)

iOS 13 ondersteuning

In september 2019 is iOS 13 gelanceerd. iOS is het besturingssysteem van Apple, die ook geïnstalleerd kan worden op de iPhone 8. Als je bij Forza een refurbished iPhone 8 koopt, zit de laatste versie van iOS er standaard op. Eén van de belangrijkste functies in iOS 13 is dat app-updates 60 procent kleiner zijn gemaakt. Hierdoor kun je apps twee keer zo snel opstarten en voelt alles, ook op een ouder toestel, lekker vlot aan. Ook zijn diverse verbeteringen in de camerafuncties doorgevoerd, zodat je nóg betere foto’s kunt maken. Kortom: iOS 13 verbetert je Apple device en dat komt de iPhone 8 weer ten goede!

Refurbished iPhone 8 kopen vanaf €319!

Een nadeel van alle Apple-apparaten is de prijs. Doordat de toestellen 5 jaar ondersteund worden en van hoge kwaliteit zijn, dalen deze nauwelijks in prijs. Precies hier maakt Forza het verschil. Waar in februari 2020 een nieuwe iPhone 8 (64GB) bij Apple €539 kost, kun je bij Forza diezelfde iPhone 8 als los refurbished toestel kopen vanaf €319. Afhankelijk van de productconditie, die bepaald wordt op basis van het uiterlijk van het toestel, kun je zo al snel €220 of meer besparen. Ruil je daarbij je huidige iPhone of iPad in? Dan kan de besparing nog hoger oplopen.

Refurbished iPhone 8 als los toestel kopen bij Forza

2020 is hét jaar om jouw refurbished iPhone 8 te kopen. Met een toestel dat functioneert als nieuw, nog gemakkelijk meerdere jaren uitstekend mee kan en scherp is geprijsd, is het wel erg aantrekkelijk om nú je slag te slaan. Heb je hulp nodig bij je aankoop of heb je nog vragen over de refurbished iPhone 8? Dan kun je altijd contact met de servicedesk opnemen.