Refurbished iPhone, een verstandige keuze!


Denk je aan Apple, dan denk je al snel aan kwaliteit. Of je nu een iPad, MacBook of iPhone koopt; de hoge kwaliteit zorgt ervoor dat je een lange tijd met een device vooruit kunt. Het nadeel van Apple is de prijs, want alle devices zijn waardevast en blijven dus duur in aanschaf. Dit is één van de redenen waarom een refurbished iPhone een verstandige keuze is. Bij Forza heb je al een Refurbished iPhone vanaf €139! Dit zijn prijzen die je misschien niet snel verwacht als je denkt aan Apple. In dit artikel lees je meer over wat refurbished precies inhoudt en waarom deze toestellen van Forza een slimme investering zijn.

Wat is een refurbished iPhone?

Refurbished betekent letterlijk vertaald ‘gereviseerd’. Bij reviseren worden onderdelen nauwkeurig gecontroleerd en indien nodig in nieuwstaat teruggebracht. Hoe we dit bij Forza precies doen, lees en zie je verder in dit artikel. Een refurbished iPhone werkt altijd voor de volle 100%. Verwar de term refurbished niet met tweedehands, want het zijn termen die helaas vaak door elkaar worden gebruikt. Onterecht, want bij tweedehands heb je geen kwaliteitsgarantie en je weet dus eigenlijk nooit wat je nu precies koopt. Bij een refurbished iPhone van Forza weet je dat wél.

iPhone

Refurbished iPhones zijn financieel aantrekkelijk

Apple biedt zelf niet alle modellen meer aan, maar focust zich op de laatste nieuwe modellen. Ieder jaar komen er zo’n twee á drie nieuwe iPhones bij. En dat terwijl veel van de eerder uitgebrachte smartphones nog ontzettend goed werken en populair zijn. Daarbij blijken innovaties bij nieuwe modellen minder groot. Vaak gaat het vooral om een nóg snellere processor en betere camera. Veel mensen zijn gewend om het laatste model in combinatie met een prijzig abonnement te nemen, maar is dat eigenlijk wel nodig?

Als je kiest voor een refurbished iPhone van Forza, ontvang je een simlockvrij los toestel met gratis laadaccessoires. Dit betekent dat je zelf een (sim only) abonnement bij een provider naar keuze kunt afsluiten. Hierdoor betaal je niet alleen minder bij de aanschaf van het toestel, maar ook je maandelijkse kosten gaan omlaag. Een nieuw toestel in combinatie met een abonnement wordt vaak voor het grootste gedeelte afbetaald in de maandelijkse abonnementskosten. Deze kosten vallen weg wanneer je een refurbished iPhone los aanschaft. Ook loop je zo geen risico op een BKR-registratie. Omdat de smartphone bij een provider wordt afbetaald in het abonnement, wordt dit gezien als een lening. Het laatste wat je natuurlijk wilt is dat je minder hypotheek kunt krijgen doordat er iets is misgegaan met je telefoonabonnement. Een refurbished iPhone is daarom financieel gezien een verstandige keuze op de korte, maar zeker ook op de lange termijn.

Een refurbished iPhone biedt extra zekerheid

Bij Forza ontvang je standaard twee jaar garantie op je aankoop. Hier hoef je dus geen extra verzekeringscontract voor af te sluiten. Wat hieraan bijzonder is, is dat je op een nieuwe Apple maar slechts één jaar garantie krijgt. Wil je jouw kostbare nieuwe smartphone toch verzekeren voor een langere periode? Dan ben je hier al snel een tientje per maand voor kwijt. Bij Forza is dat niet het geval en profiteer je van twee jaar zekerheid. Nóg een reden waarom het kopen van een refurbished iPhone een verstandige keuze is.

Hoe wordt een iPhone precies refurbished?

Een refurbished iPhone van Forza wordt op een professionele manier gecontroleerd en hersteld. We gebruiken hiervoor een speciale robot die het toestel op meer dan 50 punten controleert. De robot is nauwkeurig en betrouwbaar waardoor alle functionaliteiten volledig worden getest. Dit zijn punten die je niet aan de buitenkant van een apparaat kunt zien en door mensen nauwelijks of niet vast te stellen zijn. Met onze robots onderscheiden we ons dan ook sterk van de rest van de refurbished aanbieders in de markt.

Naast de robots beschikken we natuurlijk ook over een ervaren technische afdeling. Mankementen die door de robot zijn vastgesteld, worden door de technieker hersteld. Zij zorgen ervoor dat nieuwe onderdelen op de juiste manier worden geplaatst. Heeft de batterij een capaciteit van minder dan 85%? Dan wordt ook deze voor een nieuwe batterij vervangen. Kortom: een refurbished iPhone van Forza is van binnen als nieuw.

Uitstekende service & repair na je aankoop

Onze technische afdeling zorgt niet alleen dat een iPhone refurbished wordt. Ze staan ook voor je klaar als er na de aankoop onverhoopt iets mis gaat. Garantie tot aan de deur is bij ons dus uit den boze. Binnen de garantieperiode van twee jaar kun je altijd eenvoudig een beroep doen op onze service & repair-afdeling. Wij streven er naar om een reparatie binnen 3 werkdagen af te ronden. Meestal heb je jouw toestel dus nog ruim binnen een week weer volledig werkend terug in je bezit. Daarbij betaal je dus ook geen extra kosten.

Kijk mee achter de schermen bij Forza

We hebben regelmatig media over de vloer die graag een exclusief kijkje nemen achter de schermen. Daarbij krijgen we vrijwel altijd te horen dat men niet had verwacht dat het proces van een refurbished iPhone er zo professioneel uit zou zien. Die beelden delen we graag met jou, want beelden zeggen meer dan woorden. Daarom hebben we een video gemaakt waarin je ziet hoe onze toestellen binnen komen, langs de robot en technici gaan en hoe onze afdelingen eruit zien. Veel kijkplezier!


Hoe herken je een betrouwbare refurbished leverancier?

Je hebt nu gezien hoe we te werk gaan. Het is vandaag de dag helaas niet zo dat iedere refurbished aanbieder dezelfde grondige aanpak hanteert of middelen heeft. Hoe weet je welke aanbieders van refurbished iPhones een verstandige keuze zijn? Om het kaf van het koren te scheiden is er een onafhankelijk Keurmerk Refurbished in het leven geroepen. Door de grote verscheidenheid aan aanbieders die allemaal dezelfde term ‘refurbished’ gebruiken, was het keurmerk van groot belang.

Aanbieders die in het bezit zijn van het Keurmerk Refurbished worden financieel gecontroleerd door EDR Credit Services (onderdeel van DAS) en op kwaliteit gecontroleerd door TÜV (Technischer Überwachungsverein). Koop je bij aanbieders die dit specifieke keurmerk bezitten, dan ben je ervan verzekerd dat je jouw aankoop doet bij een financieel gezonde en kwalitatief hoogstaande aanbieder.

Aanbieders met het Keurmerk Refurbished: