Wederom minder dure smartphones verkocht

De nieuwste toptoestellen worden steeds minder vaak verkocht, blijkt uit cijfers van marktonderzoeker IDC. Al zes kwartalen op rij dalen de verkoopcijfers van nieuwe smartphones. Die daling vindt bovendien voornamelijk plaats in het dure high end segment. In het eerste kwartaal van 2018 werden er 55 miljoen toestellen verkocht, maar een jaar later is dit aantal verder teruggelopen naar 53,5 miljoen.

Goedkopere alternatieve in op mars

Opvallend is dat consumenten de topmodellen van de grote telefoonmerken steeds vaker links laten liggen. De consument besluit steeds langer te doen met zijn toestel. En mocht er dan toch een toestel aan vervanging toe zijn, dan oriënteert de consument zich steeds vaker op de beter betaalbare alternatieven. De vraag naar refurbished toestellen neemt dan ook steeds vaker toe, helemaal sinds de introductie van het Keurmerk Refurbished.

‘Budget' iPhone van Apple?

Tegelijkertijd met de release van de iPhone XS en de grotere XS Max introduceerde Apple ook een zogenaamde budget-versie (iPhone XR). Ondanks dat Apple de iPhone XR als ‘budget’ variant bestempelt, denkt de gemiddelde consument hier heel anders over. Veel mensen waren verheugd op het moment dat Apple een zogenaamde budget variant aangekondigde, maar de prijs van maar liefst € 859 schrok vervolgens de meeste potentiële kopers af.

Helemaal van Apple, behalve de prijs

Ben je van plan om toch één van de nieuwste iPhones te kopen, zoals bijvoorbeeld de iPhone X of de iPhone 8? Je kunt ervoor kiezen om de hoofdprijs te betalen of om honderden euro’s te besparen. Zo is de iPhone 8 bij ons al verkrijgbaar vanaf € 439 en de iPhone X vanaf € 729. Beiden worden geleverd met twee jaar garantie, gratis accessoires en de kwaliteit is gewaarborgd door onder meer controles door robots én het onafhankelijke Keurmerk Refurbished.