Goedkope MacBook kopen? Apple-laptops van Forza Refurbished

19 September 2019 - 5 min read time
Goedkope MacBook kopen? Apple-laptops van Forza Refurbished

De zomer zit erop, studenten gaan weer op kamers en werkend Nederland is weer van start gegaan. Maar wat nou als jouw trouwe MacBook, die al jaren goed heeft gepresteerd, aan vervanging toe is? De kans is groot dat je bankrekening het nu net even niet toelaat om een gloednieuwe MacBook te kopen. Gelukkig hoeft de aanschaf van een goede MacBook niet duur te zijn. Goedkoop een MacBook kopen, dat doe je bij Forza Refurbished.

Welke MacBooks zijn er?

Op dit moment heeft Apple twee series binnen de MacBook productlijn: MacBook Air en MacBook Pro. Beide uitvoeringen hebben een unieke uitstraling en andere specificaties. Dit zijn de belangrijkste kenmerken van de verschillende Apple-laptops:

MacBook Air

De lichte en compacte MacBook Air is de laptop alledaags gebruik. Hij is ideaal voor studenten die flexibel willen werken. Huishoudens die optimaal gebruik willen maken van de basisfuncties van een laptop zweren ook bij MacBook Air. Het lichte gewicht zorgt ervoor dat de MacBook Air ook onderweg eenvoudig is in gebruik. De Macbook Air is uitgerust met een schitterend Retina-display met True Tone technologie, Touch ID, het allernieuwste toetsenbord en een Force Touch-trackpad. Hij is verkrijgbaar in zilver, spacegrijs en goud. De accu gaat tot 12 uur mee, waardoor je er ook onderweg op kunt vertrouwen. Zwaardere grafische programm's zijn meestal minder geschikt om op een MacBook Air te draaien.

MacBook Pro

Wanneer je wél gebruik wilt maken van zware programma’s, zoals IT software of beeldbewerkingssoftware, is een MacBook Pro dé laptop bij uitstek. Met een Retina-scherm en krachtige processor is deze laptop ideaal voor professioneel gebruik. Zoals Apple zelf zegt; meer power, meer prestaties, meer pro. De prijs van een MacBook Pro ligt echter duidelijk hoger dan die van een MacBook Air. Voor dat geld extra krijg je dan wel weer meer kracht terug

Kiezen voor een goedkope MacBook

Het is belangrijk om, bij het kiezen van een nieuwe MacBook, in kaart te brengen wat het doel is van de laptop. Stel jezelf daarom de vraag: ‘waar ga ik de MacBook voor gebruiken?’. Het grote verschil tussen de MacBook Air en Macbook is voornamelijk de processor en het werkgeheugen. De processor wordt ook wel het brein genoemd en zorgt ervoor dat je programma's kunt gebruiken. Het wordt ook wel omschreven als het rekenbrein dat berekeningen maakt om programma's mee uit te kunnen voeren. Wanneer je dus zwaardere programma’s snel wilt gebruiken, is de MacBook Pro de juiste keuze. Hier hangt echter wel een prijskaartje aan. Afhankelijk van je gebruik, kan dit dus een goede investering zijn. Wanneer je de laptop ook zakelijk wilt gebruiken, wordt vaak al snel aangeraden om te kiezen voor een MacBook Pro. Deze krachtige laptop heeft specificaties om vrijwel alle bewerkingssoftware (Photoshop, After Effects) optimaal te benutten. Grafisch is MacBook Pro ook ideaal om mee te werken. Zeker omdat de toestellen tegenwoordig allemaal over een Retina-scherm beschikken van 13 of 15 inch. Ideaal om bestanden tot in de details te kunnen bewerken.

13 inch vs 15 inch

Door de jaren heen is de 17 inch MacBook afgevallen en zijn de 13 en 15 inch modellen overgebleven. Beiden zijn door hun compactheid makkelijk mee te nemen. De 13 en 15 inch hebben veel overeenkomsten, maar er zijn ook een aantal belangrijke verschillen. Beide modellen hebben in ieder geval een lichtsensor (slim scherm), een Force Touch Trackpad (geavanceerde muis) en topbatterij. De 13 inch is met een halve kilo iets lichter dan de 15 inch. Naast de afmetingen is er een verschil in werkgeheugen. Dit werkgeheugen dient te worden ondersteund door de processor. De 13 inch heeft standaard een i5 processor en de 15 inch is altijd een i7. Gebruik je de laptop zakelijk en wil je zwaardere programma’s soepel kunnen gebruiken, is het aan te raden om voor de 15 inch (i7) te kiezen.

De videokaart is belangrijk voor videobewerking, grafische processen en beeldbewerking. Dus hoe sterker de videokaart is, des te beter animaties, videobestanden en grote projecten zullen werken. De MacBook Pro heeft standaard een zwaardere videokaart. Afhankelijk van hoe je de MacBook gaat gebruiken kun je hier rekening mee houden in je keuze voor de 13 of 15 inch. De Macbook Pro beschikt over een dikkere behuizing en hogere snelheden. Bij Forza Refurbished kun je kiezen tussen een 13 inch of 15 inch toestel met én zonder Retina-display. Bekijk voor meer info ook eens de MacBook keuzehulp.

Prijs/kwaliteit van een MacBook

Je hebt inmiddels besloten welk type laptop het beste bij jou past. Nu is het tijd om de verschillende modellen met elkaar te vergelijken op prijs en kwaliteit. De kosten van een nieuwe MacBook kunnen al snel oplopen tot in de duizenden euro’s. Een behoorlijk bedrag om in één keer te betalen. Zeker wanneer je MacBook Pro uitgerust moet zijn met een 15-inch scherm en i7-core processor. Concessies doen is een optie, maar eigenlijk wil je een MacBook die aan al je eisen voldoet én die binnen het budget valt. Gelukkig is er een goedkoper alternatief waarvoor je niet hoeft in te leveren op functionaliteit en prestaties.

Een refurbished MacBook kopen, is een slimme keuze

Ga je het volledige bedrag betalen of wil je het liefst zoveel mogelijk geld besparen? Je kunt op zoek gaan naar een aanbieding, maar de kans dat je voordeliger uit bent is klein. Om geld te besparen op een nieuwe Apple laptop biedt refurbished de uitkomst. Een refurbished MacBook neemt namelijk het probleem weg van een hoge prijs, zónder in te leveren op kwaliteit.

Refurbished (gereviseerd) staat voor het opfrissen en renoveren van een product. MacBooks die binnen 14 dagen zijn teruggestuurd of ingeruild bij een reseller, kunnen niet meer als nieuw worden verkocht. In plaats daarvan worden ze onder de loep genomen en verkocht voor een gereduceerd tarief. Kapotte onderdelen worden vervangen en het toestel werkt weer als nieuw, maar voor een verlaagde prijs.

Refurbished MacBook bij Forza Refurbished

Bij Forza Refurbished zijn de MacBooks scherp geprijsd én van de hoogste kwaliteit. In tegenstelling tot andere refurbished-aanbieders biedt Forza drie jaar garantie op het toestel (sinds 1 juni 2023). Zo weet je zeker dat je probleemloos aan de slag kunt met je nieuwe laptop. Mocht het toestel niet naar wens zijn, dan retourneer je kosteloos binnen 14 dagen. Daarnaast draag je met een refurbished MacBook bij aan een circulaire dus meer duurzamere wereld. Alleen maar voordeel dus!

← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?