Waarom de refurbished smartphone zo’n succes is

27 Juli 2017 - 5 min read time
Waarom de refurbished smartphone zo’n succes is

Wanneer je de nieuwste iPhone wil kopen ben je al snel zo’n € 800 kwijt. Verrassend genoeg zijn er genoeg mensen die dit er voor over hebben. Veel mensen staan zelfs uren in de rij om één van de eerste exemplaren te bemachtigen en betalen hier dus grof geld voor. Echter, er zijn steeds meer mensen die niet langer niet een dergelijk bedrag willen uitgeven aan de nieuwste smartphone.


Groeiende markt

De kwaliteit van smartphones is de laatste jaren sterk verbeterd. Hierdoor kiezen steeds meer mensen ervoor om hun smartphone langer te gebruiken. Anderen kiezen bewust voor een hergebruikte -ook wel refurbished- smartphone en besparen hierdoor veel geld. Het succes van de refurbished smartphone is de afgelopen jaren dan ook gigantisch toegenomen. Uit uitgebreid onderzoek van Deloitte blijkt dat er in 2015 80 miljoen refurbished devices zijn verkocht. De verwachtingen is dat dit aantal in 2016 zelfs zal doorgroeien naar 120 miljoen devices.

In 2015 heeft Deloitte de telefoonmarkt onderzocht en voorspelde toen dat refurbished telefoons 5% van de totale markt zullen uitmaken in 2016. In een rapport van dit jaar, heeft Deloitte dit percentage inmiddels bijgesteld naar 7%. Volgens Deloitte is de markt van de refurbished telefoons inmiddels 17 miljard dollar groot.

Succes

De markt voor refurbished smartphones ontwikkelt zich erg snel. Dit wordt onder andere gestimuleerd door mensen die steeds prijs- én milieubewuster worden. Maar ook andere factoren spelen een grote rol bij het ontwikkelen van de refurbished markt.

De wetgeving voor telefoonabonnementen is de laatste jaren flink veranderd. Zo is het sinds 2014 bijvoorbeeld niet meer toegestaan om een ‘gratis’ telefoon te verstrekken bij het afsluiten van een mobiel abonnement. De Hoge Raad heeft destijds besloten dat dit niet meer toegestaan is en dat het toestel als een lening moet worden gezien.

Het succes wat betreft de verkoop van refurbished devices is andere bedrijven niet onopgemerkt gebleven. Zo kondigde Samsung onlangs aan dat ook zij willen starten met een refurbish-programma.

← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?