Nederlandse iPhone gebruikers blijven trouw aan Apple


Hoewel Apple-fans minder vaak voor de winkels liggen om het nieuwste toestel te bemachtigen, liegen de cijfers er niet om: Apple heeft de meest trouwe achterban. Uit recentelijk onderzoek van Telecompaper is namelijk gebleken dat iPhone gebruikers in Nederland niet snel zullen kiezen voor een ander smartphonemerk. Maar liefst 87 procent van iPhone bezitters in Nederland geeft namelijk aan opnieuw te kiezen voor een iPhone, als het huidige toestel vervangen moet worden. Na Apple is het Samsung die een nummer twee-positie pakt met 85%, gevolgd door Huawei (76%).

forza iphones refurbished

Op het gebied van brand loyalty doet Apple dus toch íéts goed. Sterker nog, het aantal merktrouwe gebruikers van Apple blijft toenemen. Waar voorheen nog vaak werd overgestapt, besluit nog slechts 19% van de Nederlandse iPhone bezitters over te stappen op een ander merk. Samsung daarentegen, kampt met een overstappercentage van 29 procent. Merktrouw richting Huawei was minder significant. Voor een groot deel (75%) van de Huawei-gebruikers is dit de eerste keer dat ze kozen voor het Chinese telecom-merk.


Kiezen voor Apple is kiezen voor duurzaam

Het aantal Huawei-eigenaren in Nederland bestaat voor 47% uit gebruikers die hun toestel hebben aangeschaft in de afgelopen 12 maanden. Met andere woorden is Huawei in Nederland nog relatief ‘nieuw’. Zeker wanneer je bedenkt dat slechts een vierde van Huawei-gebruikend Nederland bekend is met de Chinese toestellen. Ook Apple ligt met 42% boven het gemiddelde aantal gebruikers (39%) dat in de afgelopen 12 maanden een toestel heeft aangeschaft. Dit lijkt misschien tegenstrijdig, maar duidt juist op een sterke merkloyaliteit van Apple-fans.

Het feit dat een iPhone gemiddeld sneller wordt vervangen, dan bijvoorbeeld een Samsung (35%), heeft alles te maken met het ‘upgraden’ van een toestel. Een Apple-gebruiker schaft vaak een ander toestel aan vanwege de extra functionaliteiten, niet door defecten of verouderde hardware. Een gegeven dat goed aansluit bij de stijgende populariteit van refurbished.

Refurbished-gebruikers kiezen voor Forza

Toestellen van Apple worden vooral ingeruild omdat er wordt gekozen voor ‘nieuw’. In onze optiek zonde, want veel van deze devices werken nog uitstekend. Gelukkig wordt er steeds bewuster omgegaan met elektronica en kiest men vaker voor duurzamere alternatieven, zoals refurbished.

Refurbished toestellen die ingeruild worden, via bijvoorbeeld cashback acties of recycle-programma’s, worden bij binnenkomst op ruim 50 punten gecontroleerd door de robots van Forza Refurbished. Vervolgens worden er eventuele reparaties uitgevoerd en het toestel wordt professioneel schoongemaakt. Kortom, een tweede leven voor toestellen die nog jarenlang gebruikt kunnen worden.