Consument kiest massaal voor refurbished smartphone mét Keurmerk

17 April 2019 - 5 min read time
Consument kiest massaal voor refurbished smartphone mét Keurmerk

Het Keurmerk Refurbished gaat alle verwachtingen te boven. Een maand na introductie groeide de omzet in refurbished iPhones met maar liefst 22%. De kwaliteitsgarantie, uitgereikt door Techniek Nederland, maakt hét verschil in de markt van refurbished smartphones. Voor Forza Refurbished komt dat niet als een verrassing.

Niet voor verrassingen staan

Met de introductie van het Keurmerk Refurbished krijgt de consument meer zekerheid bij de aanschaf van een gerenoveerde (refurbished) smartphone. Smartphones met het Keurmerk Refurbished zijn altijd op minstens vijftig punten gecontroleerd. Onder meer de accu en het scherm worden grondig gekeurd en waar nodig vervangen. Als een van de initiatiefnemers wil Forza Refurbished op deze manier refurbished smartphones aantrekkelijker maken voor het grote publiek.

En dat lijkt te werken. Jan-Willem van Dijk, CEO van Forza Refurbished, is positief verrast: “Wij waren uiteraard al overtuigd van de kracht van het Keurmerk, maar deze omzetstijging overtreft onze verwachtingen.” Eind vorig jaar verscheen een groot onderzoek van Big Spark, waaruit bleek dat refurbished dé trend is in smartphoneland. Van Dijk: “Het draait allemaal om vertrouwen. Een Keurmerk zou mensen helpen om de stap richting refurbished te zetten. Dat blijkt dus ook zo te zijn.”

Refurbished is duurzaamheid

Hoewel klanten met name kiezen voor refurbished vanwege de besparing op kosten, is óók duurzaamheid een belangrijke overweging. Met refurbished bespaar je op kosten, maar voorkom je óók de uitstoot van schadelijke stoffen. “Voor de productie van één nieuwe iPhone is 27 kilo CO2 nodig én 190 liter water. Daar heb je met refurbished geen last van. Kortom, een win-winsituatie”, aldus de voorman van Forza Refurbished.

 

Doekle reikt certificaat uit

Drie jaar garantie (sinds 1 juni 2023)

Als voorzitter van Techniek Nederland reikte Doekle Terpstra op 15 maart de eerste certificaten uit aan onder meer Forza Refurbished. Ook hij is erg te spreken over het snelle succes van het Keurmerk én de garantie waar de consumenten van genieten: “De garantieperiode gaat verder dan die op nieuwe toestellen. Een iPhone mét Keurmerk geniet namelijk van 36 maanden garantie (sinds 1 juni 2023). Je vraagt jezelf dus af waarom je dan nog een nieuwe nodig hebt. Blijkbaar doet de consument dat ook.”

← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?