22 april: De Dag van de Aarde

Vandaag (22 april) is het de Dag van de Aarde, in het Engels beter bekend als ‘Earth Day'. Het doel van de Dag van de Aarde is om mensen beter na te laten denken over hun massaconsumptie en de aanslag hiervan op de aarde. Vandaag wordt er op een positieve wijze aandacht besteed aan de natuur en de aarde, waarin milieu- en klimaatverandering centraal staan.

Dag van de Aarde

Producten verrijken ons leven, maar vernietigen de wereld

Smartphones, tablets en laptops hebben ons leven op allerlei gebieden verrijkt. We hebben makkelijker dan ooit tevoren contact met elkaar en zijn altijd ‘mobiel'. Zodoende zijn we flexibel genoeg om vanaf elke plek ter wereld te kunnen werken.

Keerzijde productie nieuwe devices

Helaas heeft de productie van nieuwe apparaten ook een enorm keerzijde voor het milieu. Het is namelijk enorm belastend voor het milieu. Voor de productie van slechts één iPhone is er minimaal 134 kilo erts, 190 liter water en 20,5 gram cyanide nodig. En dan te bedenken dat er jaarlijks wereldwijd bijna twee miljard mobiele devices worden geproduceerd. Dit vormt milieutechnisch een enorm zware aanslag op onze wereld.

Forza Refurbished zet zich in voor een duurzamere wereld

Bij Forza Refurbished geloven we in een betere wereld, één waarin we gezamenlijk streven naar duurzaamheid. Bij Forza dragen we bij aan dit ideaal door Apple-producten te reviseren. Hierdoor voorkomen we dat producten onnodig worden weggegooid en een tweede leven krijgen. Indien jij kiest voor een refurbished device van Forza, dan investeer jij in:

 • Energiebesparing;
 • Vermindering uitstoot broeikasgassen;
 • Materiaal besparing;
 • Minder gebruik schaarse delfstoffen, dus minder mijnbouw;
 • Vermindering gevaarlijk afval;
 • Vermindering toxische stoffen;
 • Kostenbesparing.

Oorsprong Dag van de Aarde

Sinds 1970 is de Dag van de Aarde - voornamelijk in de Verenigde Staten en in enkele Spaanstalige landen - een begrip geworden. De Boliviaanse president Evo Morales riep in 2009 22 april uit tot ‘Internationale Dag van Moeder Aarde'. Tijdens deze dag staat alles in het teken van harmonieus samenleven met de natuur en de aarde. Sindsdien besteden de meeste (Amerikaanse) televisiezenders aandacht aan deze duurzame dag. De periode van 22 april tot en met het einde van mei, wordt de ‘Maand van de Aarde' genoemd. Daarin staat 22 april centraal als Dag van de Aarde.

Door wie wordt de Dag van de Aarde gesteund?

Wereldwijd worden er duurzame activiteiten gecoördineerd door de Earth Day Association. In Nederland steunt de ‘Stichting Dag van de Aarde' de Earth Day Association, deze stichting vraagt aandacht voor de dag door middel van de ‘Krant van de Aarde’. De BBL (Bond Beter Leefmilieu) steunt deze dag in België.

Duurzame dingen die jij kunt doen (op de Dag van de Aarde):

 • Pak vaker de fiets pakken of reis met het openbaar vervoer in plaats van met de auto;
 • Draag bij aan een circulaire economie, doe bijvoorbeeld langer met je telefoon, geef deze eventueel door als hij het nog goed doet of overweeg de aanschaf van een refurbished telefoon;
 • Probeer je energieverbruik zoveel mogelijk te beperken, bijvoorbeeld door de verwarming na 21.00 ’s avonds uit te zetten;
 • Je kunt ook overwegen om energie te putten uit duurzamere bronnen, zoals bijvoorbeeld groene stroom.