De refurbished hardware markt is de laatste jaren exponentieel aan het groeien. De voorspelling is dat de mondiale markt voor refurbished smartphones in 2016 zelfs zal doorgroeien naar 120 miljoen devices. De totale verkoopwaarde zal daarmee op 17 miljard dollar liggen, omgerekend zo’n 140 dollar per verkocht refurbished device.

In 2015 waren er nog 80 miljoen verkochte refurbished smartphones, dat wil zeggen dat de markt met maar liefst 50% zal groeien. Dit blijkt uit een uitgebreid onderzoek van Deloitte.

Groei aanbieders refurbished smartphones

Er wordt ook gesteld dat de markt voor refurbished smartphones in 2016 vier tot vijf keer zo hard zal groeien als de totale smartphonemarkt. Omdat er in de praktijk steeds meer aanbieders zich focussen op het aanbieden van refurbished smartphones wordt er zelfs verwacht dat deze groei tot 2020 versneld zal worden.

Deloitte denkt zelfs dat 10 procent van de in 2016 verkochte premium-smartphones, (dit houdt in toestellen van 500 dollar of meer), minimaal drie eigenaars zal hebben gehad voordat deze definitief versleten is. De helft van deze tweedehands smartphones zal van een telecomaanbieder of smartphoneproducent af komen en de andere helft zal particulier (online) doorverkocht zijn.

Er wordt zelfs voorspeld dat er de komende jaren een gespecialiseerde sector ontwikkeld zal worden die zich focust op tweedehands smartphones. Wel is er een verschil tussen particuliere verkoop en inruilen van een smartphone. Sommige telecomaanbieders geven korting op een nieuw toestel wanneer de oude wordt ingeruild. Op deze manier wordt de aankoop van een nieuwe smartphone gestimuleerd.

Voordelen refurbished smartphones

Een groot voordeel van refurbished smartphones is onder meer dat de groep consumenten een stuk groter wordt. Ook voor consumenten die minder geld te besteden hebben worden moderne smartphones op deze manier toegankelijk. Consumenten zullen eerder kiezen voor een moderne smartphone met veel functies dan een goedkoop basic-toestel. Met de aankoop van een refurbished smartphone bespaar je dus veel geld, een groot voordeel.

Daar komt nog bij dat een refurbished smartphone een duurzame aankoop is. Bij de productie van een nieuwe smartphone komen onder meer gevaarlijk afval en broeikasgassen vrij. Om nog maar te zwijgen over de energie, het materiaal en toxische stoffen. Met de aankoop van een refurbished device is dit niet nodig en ben je dus duurzaam bezig!

Bij Forza Refurbished hebben we verschillende refurbished Apple devices in het assortiment. Zo kun je bij ons een refurbished iPhone, refurbished iPad en / of een refurbished MacBook kopen van de hoogste kwaliteit refurbished!