Nederlandse overheid werkt aan refurbished keurmerk

02 Mei 2018 - 5 min read time
Nederlandse overheid werkt aan refurbished keurmerk

Nederlandse overheid werkt aan refurbished keurmerk

De vraag naar refurbished smartphones neemt alsmaar toe, dit zorgt er ook voor dat er steeds meer refurbished aanbieders op de markt verschijnen. Omdat niet iedere refurbished leverancier dezelfde hoogwaardige kwaliteit aanbiedt, is het belangrijk dat er een onafhankelijk keurmerk vanuit de overheid komt.


Refurbished keurmerk op komst

Forza Refurbished en vijf andere grote refurbished leveranciers gaan binnenkort samen met het Ministerie van Economische Zaken en UNETO (ondernemersorganisatie van de technische detailhandel) aan tafel zitten. Het doel van dit gesprek is om de verdere professionalisering van de refurbished markt te bespreken.

Overheid ziet kansen in refurbished markt

De overheid ziet veel kansen in de duurzame aspecten die de refurbished markt te bieden heeft. Eerder gebruikte smartphones worden volledig opgeknapt, en kunnen hierdoor opnieuw worden gebruikt. Dit zorgt ervoor dat ‘oudere’ telefoons niet onnodig op de stortplaats belanden, maar een tweede leven krijgen.

Doel onafhankelijk keurmerk overheid

Vrijwel elke refurbished leverancier hanteert momenteel hun eigen keurmerken en kwaliteitsregels. Op zich is hier niets mis mee, maar voor consumenten wordt het lastig om de kwaliteit tussen de verschillende leveranciers met elkaar te kunnen vergelijken. Zo kan een ‘als nieuwe’ iPhone er bij de ene partij beter uitzien dan bij de andere partij.

Het onafhankelijk keurmerk van de overheid moet hier verandering in gaan brengen. Door één onafhankelijk keurmerk te maken, moet het voor consumenten inzichtelijker worden wat de staat van een refurbished product is. Daarnaast kan een onafhankelijk keurmerk refurbished leveranciers ook bepaalde verplichtingen op leggen. Bijvoorbeeld op welke punten een refurbished toestel gecontroleerd moet worden, en aan welke garantievoorwaarden een leverancier moet voldoen.

Waarom een refurbished iPhone kopen?

Naast het feit dat refurbished flink in de portemonnee scheelt, ben je bij Forza Refurbished 100% zeker van een betrouwbare aankoop. Onze refurbished iPhones worden namelijk objectief gecontroleerd door speciale robots. Eventuele defecte onderdelen worden vervangen door onze technici.

Nieuwprijs en refurbished

Voor een nieuwe iPhone 8 64GB betaal je bij Apple € 810,45. Daarentegen is een refurbished iPhone 8 bij ons Forza al verkrijgbaar vanaf € 629. Dit scheelt maar liefst € 181,45! En, bij aankoop krijg je ook nog eens gratis nieuw accessoires én drie jaar garantie (sinds 1 juni 2023)!

← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?