Forza Premium Reseller Daan Dansen: “minder angst bij aankoop refurbished door Keurmerk”


Daan Dansen referentie Forza

De offline detailhandel heeft het niet altijd even makkelijk in dit digitale tijdperk. Desondanks zijn er veel mensen die de fysieke winkel verkiezen boven een webshop. Daan Dansen is hiervan het levende bewijs. Met zijn (gelijknamige) elektronicazaak in Tiel overtuigt hij bezoekers te kiezen voor refurbished. Weten hoe Daan dit doet? Lees dan verder!

Angst voor refurbished wegnemen

Wie op zoek is naar een smartphone kijkt éérst online, toch? Volgens de winkelier uit Tiel is dit niet per definitie waar. “Vandaag de dag kom je nog maar zelden losse telefoons in de winkel tegen. Toch is er een grote groep mensen die éérst een toestel wil zien en vasthouden voordat er gekocht wordt.” Persoonlijke service is volgens hem hét sleutelwoord. Daan: “Veel mensen vinden het fijn als iemand van vlees en bloed hem of haar te woord kan staan. Dat is toch iets wat een website niet kan bieden.”

Bij refurbished elektronica heeft het hebben van een fysieke winkel met tastbare producten nóg een ander belangrijk voordeel. Daan legt uit: “Je merkt dat er over refurbished een gebrek aan kennis is. De vraag ‘hoe ziet zo’n refurbished toestel er nou uit?’ krijgen wij hier ook vaak te horen. Dan is het ideaal om een refurbished iPhone en een gloednieuwe iPhone te kunnen laten zien”. Hij vult aan: “Het enige wat wij dan nog hoeven doen is om de angst weg te nemen. Dat doen we door middel van de controle van alle iPhones door robots, de garantie van 2 jaar én natuurlijk het Keurmerk”. Met name dit laatste brengt veel teweeg bij bezoekers van Daan Dansen.

Keurmerk Refurbished

Op 15 maart 2019 heeft Techniek Nederland het Keurmerk Refurbished uitgereikt aan onder andere Forza Refurbished. Hiermee weekt het bedrijf zich los van de negatieve associaties over refurbished. “Mensen denken vaak dat wij achter in de zaak met een lapje en schroevendraaier aan de haal gaan. In zeldzame gevallen wordt er zelfs verwezen naar achterhaalde onderzoeken over de kwaliteit van refurbished.” Inmiddels lijkt de onzekerheid over refurbished afgenomen. Volgens Daan heeft het Keurmerk daar een grote rol in gehad. “Het Keurmerk Refurbished is een soort Bovag-garantie”, verklaart hij. “Je weet misschien niet wat het inhoudt, maar je voelt dat het goed zit.”

Reseller van Forza Refurbished

Daan Dansen met producten Forza Refurbished

Sinds twee jaar is Daan Dansen reseller van Forza Refurbished. Hoewel niet elke winkel de stap durft te zetten richting gereviseerde elektronica, is Daan erg te spreken over de verkoop van refurbished Apple-producten. “Refurbished is een groeiende markt en de vraag neemt flink toe.” Als reseller staat Daan volledig achter de producten. ”Wij verkopen goede producten van een goed bedrijf. Met name het model en de werkwijze van Forza Refurbished spreekt me zo aan.”

Om te zorgen dat wederverkopers weten waar ze over praten, worden er door het jaar heen meerdere resellermeetings georganiseerd. Deze vinden intern plaats bij Forza Refurbished en zijn voor de winkelier ontzettend waardevol. “Doordat je met andere resellers om je heen zit weet je precies wat er speelt. Dit is ontzettend leerzaam.”, vertelt hij. “Daarnaast kom je alles te weten over het bedrijf én krijg je inzicht in marktcijfers en –trends.”

Meegaan met de tijd

Veel elektronica wordt online besteld en fysieke winkels nemen af in populariteit. Toch houdt Daan Dansen zich staande in de orkaan van de Nederlandse e-commerce. Hoe hij dat doet? Het heeft alles te maken met een persoonlijke aanpak en een toegankelijke winkel. Daan: “Wij vinden het belangrijk om klanten goed én vakkundig te helpen, of ze nu iets kopen of niet.”

Dat begint bij het voorzien van een passend advies. “Het team kent de producten en weet waar ze over praten. Daarnaast hebben we ook een hulplijn waar we dagelijks op te bereiken zijn.“ Daan Dansen staat dus volledig achter zijn product. “Elke euro die je bij ons uitgeeft, levert maximaal plezier op”, vertelt hij vol trots.

Over Daan Dansen

Al bijna een mensenleven is Daan Dansen actief in de detailhandel. Na zes jaar ervaring in consumentenelektronica nam Daan in 2001 de ‘Steenweg’ over. Deze ruime winkel, gelegen in de bruisende Waterstraat, is dé plek in Tiel voor beeld en geluid. Naast vakkundig en persoonlijk advies, staat Daan Dansen garant voor een vriendelijke sfeer. Kortom, een winkel die je niet zomaar voorbij loopt.

Wederverkoper worden van Forza Refurbished?

Refurbished van Forza is dus óók te bezichtigen in fysieke winkels. Niet alleen in Tiel, maar ook op veel andere plekken in Nederland en België. Klanten kunnen met eigen ogen het verschil zien tussen nieuw en refurbished. Daar word jij als winkeleigenaar toch blij van? Daarnaast zijn ook de uitstekende marges interessant voor iedere retailer. En als dat allemaal nog niet genoeg is, draag je óók nog eens bij aan een duurzamere wereld. 

Gelukkig sta je er niet alleen voor. Als reseller van Forza Refurbished krijg je hulp van een ervaren accountmanager. Het voordeel is dat je één vast aanspreekpunt hebt, die adviseert en informeert over onder andere voorraden, levertijden en prijswijzigingen. Weten wat Forza Refurbished voor jouw winkel kan betekenen? Neem dan contact op met:


Dave Ackermans

Dave Ackermans

Accountmanager Resellers

Email: dave.ackermans@forza-refurbished.nl

Telefoon: +31881447700


Forza Refurbished is één van de grootste refurbished Apple-partijen in de Benelux.Onze devices worden geleverd aan onder meer: KPN, Makro, Vanden Borre, Bol.com en Telfort.