Referentie Frank Kuijper van Partou Kinderopvang

27 Februari 2019 - 5 min read time
Referentie Frank Kuijper van Partou Kinderopvang

Frank Kuijper (Partou Kinderopvang) : “Forza Refurbished draait volledig mee in ons IT-programma”


Goede communicatie is onmisbaar binnen (grote) organisaties. Desondanks wordt er onnodig veel geld uitgegeven aan gloednieuwe toestellen, die niet of nauwelijks gebruikt worden. Dat kan een stuk slimmer vindt Frank Kuijper, ICT manager van Partou Kinderopvang. Het fenomeen refurbished is voor hem bekend terrein.


ipad partou kinderopvang referentie


Met ruim 3.800 medewerkers en meer dan 400 vestigingen, is Partou een van de Nederlands grootste spelers op het gebied van dagopvang, peuteropvang en buitenschoolse opvang. Samen met zijn team verzorgt Frank Kuijper alle aspecten van IT binnen de organisatie. Denk hierbij aan de computer op een kinderdagverblijf of de mobiele telefoon van een vestigingsmanager. Alles met oog op de zorg van het kind. Frank legt uit: “De kwaliteit van onze kinderopvang hangt in die zin af van goede communicatie. Aan mij de taak om te zorgen dat iedereen zich kan focussen op zijn of haar primaire taak en zijn of haar werk goed kan uitvoeren.”

Problemen in de kinderopvang

Tussen 2012 en 2016 heeft de kinderopvang in Nederland het zwaar te verduren gehad. Focus op kosten is dan van groot belang. Als bedrijf ga je dan kijken naar bespaarposten. Refurbished kan hierin een belangrijke rol spelen. Frank geeft aan: “Als IT-manager is refurbished voor mij bekend terrein. Het leek me dus een mooi moment om als bedrijf refurbished mee te nemen in het IT-programma.” Zodoende is Frank gaan kijken naar een passende refurbished-partij voor de devices die door medewerkers en managers van Partou Kinderopvang gebruikt worden.

Forza Refurbished als preferred vendor

Na een bezoek aan de werkplaats in Breda, is Frank vol lof over de kwaliteit van Forza Refurbished.  “Je krijgt te zien waar een refurbished device aan moet voldoen vóór dat het klaar is voor de verkoop. Die hoge standaard merk je gewoon”, aldus Frank. Ook de medewerkers van Partou zijn te spreken over de kwaliteit van de toestellen. “We hebben tot nu toe 0 klachten gehad. Collega’s merken eigenlijk geen verschil tussen nieuw en refurbished”, laat Frank tevreden weten.

Naast de kwaliteit is de ICT-man vooral te spreken over de koop- en verkoopprocedure van Forza’s zakelijke tak. Frank: “Waar spullen intensief worden gebruikt, gaat er wel eens iets kapot”, waarna hij vervolgt: “Deze toestellen wil je als bedrijf zijnde graag recyclen op een efficiënte manier.” Ook toestellen die nog wél functioneren levert Partou in bij Forza. Het tegoed dat het bedrijf hiermee opbouwt, wordt gebruikt voor een nieuwe order. “Het kan zo zijn dat toestellen nog gebruikt kunnen worden, maar dat ze niet aan de bedrijfsnormen voldoen”, laat Frank weten. Hij concludeert: “Door de devices in te leveren raak je ze op een nuttige en effectieve manier kwijt én kun je er iemand anders blij mee maken.”

Een veilige (elektronische) omgeving

ipad partou kinderopvang app in klas
ipad partou appp kinderopvang

Binnen Partou draait alles om het kind. De iPads van Forza Refurbished worden dan ook voornamelijk gebruikt voor sociale oudercommunicatie. “Denk hierbij aan het afmelden van kinderen of het delen van leuke foto’s van de belevenissen van hun kind. Daarnaast wordt er wekelijks door medewerkers een paar uur besteed aan een PC. “Om bijvoorbeeld boodschappen te bestellen of iets op te zoeken”, legt Frank uit. Een nieuwe, dure computer is volgens hem dan ook niet nodig. “Sterker nog, een splinternieuwe PC of iMac is alleen maar diefstalgevoelig.”

Waarom kiezen voor Forza?

Refurbished heeft inmiddels haar plekje gevonden in de werkwijze van Partou. Door het hele land zijn er diverse devices ingezet om de werkzaamheden zo soepel mogelijk te laten verlopen. Het vertrouwen om te kopen maakt dat Frank het zakelijk inkopen van Forza Refurbished-toestellen zonder twijfel zou aanraden voor andere organisaties. 

Omdat Forza Refurbished graag de tijd neemt voor zakelijke relaties, worden de lijntjes kort gehouden. Zo is er altijd één vast aanspreekpunt die adviseert en informeert over prijswijzigingen, voorraden en de bestelprocedure. Voor Partou Kinderopvang is dat Femke van den Brand.

Ook benieuwd naar de mogelijkheden van refurbished? Dan helpt Femke je graag verder.


Femke van den Brand

Femke van den Brand

Accountmanager Forza Refurbished Zakelijk

Email: femke.vandenbrand@forza-refurbished.nl

Telefoon: +31881447700


Forza Refurbished is één van de grootste refurbished Apple-partijen in de Benelux.Onze devices worden geleverd aan onder meer: KPN, Makro, Vanden Borre, Bol.com en Telfort.

← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?