Wat is refurbished Apple?

06 Augustus 2018 - 5 min read time
Wat is refurbished Apple?

Wat is refurbished Apple?

Letterlijk vertaalt betekent refurbished ‘gereviseerd’. Een refurbished iPhone, iPad of MacBook is een grondig gecontroleerde-, indien nodig gerepareerde- én professioneel gereinigde eerder gebruikt Apple product. Veel mensen kiezen voor refurbished vanwege de betaalbare prijs. In vergelijking met de originele nieuwprijs, kun je met refurbished Apple tot wel 60% goedkoper uit zijn! Ook is refurbished duurzaam voor het milieu, gebruikte apparaten krijgen namelijk een tweede leven na een grondige technische controle.



Video: uitleg wat is refurbished Apple?

Bekijk de onderstaande video om een nóg duidelijker beeld te krijgen van het begrip ‘refurbished Apple.’

Wat is het verschil tussen refurbished en tweedehands?

Het voornaamste verschil tussen refurbished Apple en tweedehands Apple producten schuilt zich in de productkwaliteit. Voordat een tweedehands Apple iPhone een ‘refurbished iPhone’ genoemd mag worden, dient deze een strenge technische controle te doorstaan. Daarnaast krijg je bij refurbished producten ook garantie op het product.

Nadeel van tweedehands producten

Een tweedehands Apple product van een particulier wordt vaak alleen aan de buitenkant gereinigd. Ondanks dat het apparaat er aan de buitenkant fantastisch uit kan zien, kan een tweedehands product inhoudelijk wél beschadigd zijn. Helaas merk je dit vaak pas te laat. Indien je een kat in de zak koopt, kun je bij tweedehands producten van een particulier géén aanspraak maken op de garantie.

Waarom refurbished Apple dé uitkomst is

Wees verstandig en kies voor een betrouwbaar refurbished Apple product, welke óók nog eens zeer betaalbaar is. Het voordeel van refurbished Apple - ten opzichte van tweedehands - is dat deze producten wél grondig gecontroleerd worden. Daarnaast krijg je bij Forza Refurbished drie jaar garantie (sinds 1 juni 2023) én gratis nieuwe accessoires meegeleverd.

Voordelen van refurbished Apple

Nog niet overtuigd van de kwaliteit van (Forza) refurbished Apple? Onderstaand hebben we een aantal redenen waarom mensen kiezen voor refurbished Apple, in plaats van nieuwe- of tweedehands Apple producten:

  • Refurbished Apple is tot wel 60% goedkoper dan de originele nieuwprijs;
  • Met refurbished zit je niet vast aan een duur telefoonabonnement;
  • Je krijgt gratis nieuwe accessoires meegeleverd;
  • Al onze refurbished Apple producten hebben drie jaar garantie (sinds 1 juni 2023);
  • Onze refurbished iPhones zijn door speciale robots op méér dan 50 punten getest;
  • De hoogwaardige kwaliteit van onze producten blijkt uit een gemiddelde klanttevredenheid van een 9,0 op basis van meer dan 3.500 reviews.

Hoe worden refurbished devices bij Forza Refurbished gecontroleerd?

Direct na binnenkomst wordt elk Apple product grondig gecontroleerd. Onze iPhones worden zelfs op méér dan 50 technische aspecten gecontroleerd door speciale robots. Indien een onderdeel niet naar behoren functioneert, vervangen wij deze door een volledig nieuw onderdeel. Vervolgens wordt nogmaals getoetst of alle defecte verholpen zijn. Tot slot worden de devices professioneel gereinigd, zowel inhoudelijk (met een schone OS-installatie) als een fysieke reinigingsbeurt.

Video: Robots controleren iPhones

Hoe herken je een betrouwbare leverancier?

Door de toenemende vraag naar refurbished Apple, verschijnen er steeds meer refurbished leveranciers op de markt. Voor aankoop is het belangrijk om een leverancier te controleren op de mate van betrouwbaarheid. Niet elke aanbieder levert namelijk dezelfde hoogwaardige productkwaliteit. De onderstaande vragen kunnen helpen je bij het vinden van een betrouwbare refurbished leverancier:

  • Hoeveel (positieve) klantwaarderingen heeft het bedrijf?;
  • Biedt het bedrijf garantie aan (en hoeveel jaar) en wat valt er binnen de garantie? De accu valt vaak niet onder de garantie.;
  • Heeft de aanbieder keurmerken zoals BeCommerce?;
  • Is er een ‘niet goed, geld terug’-garantieregeling?;
  • Is het mogelijk om producten gratis te retourneren?;
  • Is de klantenservice makkelijk bereikbaar (en hoeveel uur op een dag)?;
  • Wat is de levertijd van de producten?

Populaire refurbished Apple producten

← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?