Apple komt met 31.6-inch 6K mini-LED beeldscherm

19 April 2019 - 5 min read time
Apple komt met 31.6-inch 6K mini-LED beeldscherm

De afgelopen periode werd er volop gespeculeerd over een nieuw beeldscherm van Apple. Met een beelddiagonaal van maar liefst 31.6 inch én een 6K schermresolutie zou dit het grootste Apple-scherm óóit worden. Benieuwd wat er tot dusver bekend is over deze gigantische monitor? Lees hier alles wat er tot nu toe bekend is over de Apple Pro.

Grootste verwachtingen

In de basis is de Apple 31.6-inch 6K mini-LED een monitor die te gebruiken is door bijvoorbeeld je MacBook erop aan te sluiten. Het opmerkelijke aan dit apparaat is het formaat. Of het scherm beschikt over een ‘standaard’ 16:9 schermratio óf dat het onder de categorie ‘ultra wide’ zal vallen is nog onbekend. Een ding is zeker: je hebt er een groot bureau voor nodig.

Prachtig groot scherm met 6K resolutie

Het nieuwe 6K iMac display zal beschikken over een resolutie van 6240×2880 pixels. In principe is dit een 5K-scherm dat is verbreed tot een ultra-wide paneel maar waarbij de pixeldichtheid hetzelfde is gebleven. De extra pixels maken dat het 5K scherm de titel 6K krijgt. De monitor kan dus prima gebruikt worden in combinatie met de bestaande iMac en iMac Pro van Apple.

Geen OLED, maar Mini-LED

mini led display

Volgens Apple-analist Ming-Chi Kuo is het verwachte 6K-display uitgerust met mini-LED. Deze technologie maakt het mogelijk om zuiniger om te gaan met stroom, hetgeen bijdraagt aan de verduurzaming van Apple-producten. Daarnaast biedt mini-LED verbeterde contrasten en meer accurate zwarttinten dan de voorgaande LED-toestellen. Ook zijn de panelen van een mini-LED scherm relatief dunner dan andere Apple-schermen en is er géén kans op een ‘burn-in’. Dit zijn inbrandingen die voor kunnen komen bij OLED-displays.

Releasedatum 31,6-inch scherm

De nieuwe Apple-monitor brengt veel nieuws. De exacte datum van introductie is helaas nog onbekend. Wat wél zeker is, is dat het 31,6 inch-scherm voor dit jaar op de planning staat. De kans is groot dat tijdens het WWDC event in juni het display officieel aangekondigd zal worden

beeldscherm
← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?