Apple Ecosysteem: haal alles uit je Apple-device!

Heb jij je ooit wel eens afgevraagd waarom een Apple-gebruiker zo trouw is aan het merk en niet snel overstapt naar een Android-device? Je wist waarschijnlijk al wel dat Apple hoogwaardige, gebruiksvriendelijke hardware heeft die bij veel mensen in de smaak valt. Er zit alleen meer achter dan dat: Apple’s Ecosysteem. Wat is dat? En wat zijn de voordelen van Apple Ecosysteem? We leggen het je uit.

Wat is Apple Ecosysteem?

Apple Ecosysteem houdt in dat meerdere Apple-apparaten een gezamenlijk netwerk vormen, waardoor ze goed met elkaar kunnen samenwerken. Als je één Apple-product bezit, dan werken namelijk niet alle functies. Je hebt een ander product nodig zodat je van alle handige functies gebruik kunt maken. De kans is dus groot dat als iemand een iPhone bezit, diegene ook in het bezit is van een MacBook, een Apple Watch of een ander device. Apple Ecosysteem is dus de term voor het nauw met elkaar samenwerken van de verschillende devices. Dit werkt voor zowel nieuwe- als refurbished Apple-devices. En of je jouw apparaten nu privé of zakelijk gebruikt; met meerdere devices kun je effectiever en gebruiksvriendelijker werken. We geven je een paar handige voorbeelden die je dagelijks veel kunt gebruiken.

Verder gaan waar je gebleven bent met Handoff

Als je meerdere Apple-apparaten in je bezit hebt, maakt het niet uit op welk device je werkt. Als je bijvoorbeeld aan een tekstbestand op de MacBook Air refurbished begint, kun je deze taak op een ander moment op je iPhone X refurbished afmaken, of omgekeerd. Dit kun je moeiteloos doen als je de functie Handoff inschakelt. Hiervoor moeten je apparaten op hetzelfde wifi-netwerk zitten én ingelogd zijn op hetzelfde iCloud account. Handoff werkt voor veel verschillende apps, dus je zult er gegarandeerd veel gebruik van maken.

naadloze samenwerking dankzij Apple Ecosysteem

Universeel klembord voor kopiëren en plakken

Met de functie universeel klembord kun je stukken tekst, afbeeldingen, foto’s en video’s kopiëren op het ene, en plakken op het andere Apple-apparaat. Als je een stuk tekst of een afbeelding op een ander device nodig hebt, hoef je het niet eerst naar jezelf te mailen of het over te typen. Je kopieert en plakt het eenvoudig van bijvoorbeeld je refurbished iPad 2019 naar je iPhone X, zodat je direct verder kunt met werken. Dat bespaart een hoop tijd en gedoe. Om gebruik te kunnen maken van deze functie moeten op beide apparaten bluetooth en wifi ingeschakeld zijn. Ook moeten ze verbonden zijn met dezelfde Apple ID.

Bestanden uitwisselen via AirDrop

Als je een foto of video met je iPhone maakt, wil je deze wellicht ook op je MacBook of iPad hebben. Met AirDrop kun je supersnel bestanden naar een ander Apple-apparaat versturen zonder wifi- of dataverbinding. Je hebt alleen bluetooth nodig. Via AirDrop kun je ook bestanden van anderen ontvangen. Die ene toffe foto die iemand zojuist heeft gemaakt, staat op jouw iPhone voordat je het doorhebt.

Automatisch verbinden

Als je op een plek komt waar je nog nooit bent geweest, heb je de wifi-code nodig om gratis te kunnen internetten. Dankzij automatische verbindingen hoef je niet op al jouw apparaten de wifi-code in te voeren. Vul je het wachtwoord op je iPhone in en zijn jouw iPad en MacBook op hetzelfde Apple-account ingelogd? Dan worden de wachtwoorden op deze apparaten automatisch ingevuld. Je kunt dankzij Apple Ecosysteem dus snel aan de slag.

Bellen via de iPad

Bellen met je iPad of MacBook

We weten allemaal dat je kunt bellen met een iPhone, maar kun je dit ook met een iPad of MacBook? Dankzij Apple Ecosysteem wel! Als je in het bezit bent van een iPhone, kun je via de internetbrowser Safari een telefoonnummer zoeken en meteen bellen. Dat kan, ook zakelijk, erg handig zijn.

Apple DEP: snel aan de slag op de manier hoe jij dat wilt

Met meerdere devices kun je dankzij Apple Ecosysteem effectiever en gebruiksvriendelijker werken. Voordat het zover is, moeten je devices wel klaargemaakt worden voor zakelijk gebruik. Je kunt dit per device handmatig doen, of gebruikmaken van het Apple Device Enrollment Program (DEP). Zo kun je snel en veilig aan de slag met je Apple-devices en profiteren van alle voordelen die Apple Ecosysteem je biedt.

Werk snel dankzij Apple Ecosysteem

Voordelig gebruikmaken van Apple Ecosysteem

Apple Ecosysteem is alleen van toepassing als je meerdere apparaten in je bezit hebt. Al deze apparaten nieuw aanschaffen is alleen wel aan de prijzige kant. Forza heeft de oplossing: refurbished Apple. Gereviseerd is nét zo goed als nieuw, maar dan tot 60% voordeliger. Daarnaast krijg je maar liefst 2 jaar garantie en gratis laadaccessoires, zodat je direct met je device aan de slag kunt. Forza beschikt als één van de weinigen over het Keurmerk Refurbished. Mede hierdoor is refurbished een verstandige keuze.