Wat is refurbished Apple?

Refurbished Apple-producten zijn gereviseerde Apple-producten. Meestal is er bij refurbished sprake van geretourneerde devices. Dit kan via een inruilprogramma zijn, vanuit verzekeraars, vanuit voorraad overschotten of vanwege een technisch mankement. Meestal is er bij refurbished sprake van eerder gebruikte toestellen, maar dit hoeft natuurlijk niet altijd zo te zijn. Een device kan bijvoorbeeld ook tentoongesteld zijn op een beurs. In dit geval is het toestel niet gebruikt, maar kan het ook niet meer als nieuw worden verkocht.

Welke Apple devices kun je als refurbished kopen?

Er zijn tal van leveranciers die refurbished Apple-devices verkopen. Wel varieert het productaanbod van leverancier tot leverancier. De meest voorkomende refurbished Apple-producten zijn iPhones, iPads en MacBooks.

Is refurbished Apple hetzelfde als tweedehands?

Nee, refurbished Apple is niet hetzelfde als tweedehands Apple-producten. Zoals eerder gezegd is er bij refurbished wel vaak sprake van eerder gebruikte producten, maar de kwaliteit tussen beiden verschilt enorm. Refurbished devices worden (bij Forza) vóór verkoop uiterst grondig gecontroleerd, indien nodig gerepareerd en tot slot professioneel gereinigd. Een technische controle bij Forza Refurbished bestaat uit een check op meer dan 50-punten, deze wordt uitgevoerd door speciale robots (bij iPhones) en door hoog opgeleide techniekers. Daarnaast krijg je ook nog eens garantie bij refurbished Apple. Bij een tweedehands aankoop van een particulier krijg je géén garantie, ook weet je niet wat de technische staat van het device is.

Waarom kiezen voor refurbished?

De meeste mensen kiezen voor refurbished vanwege de prijs. In vergelijking met de originele nieuwprijs kun je tot wel 60% minder besparen, makkelijk verdiend dus. Bijkomend voordeel is dat je ook nog eens een duurzame bijdrage levert aan het milieu door te kiezen voor refurbished. Je bespaart dus niet alleen in de portemonnee, maar je redt ook nog eens het milieu.

Daarnaast kun je kiezen uit verschillende product condities, waardoor je zelf bepaalt hoeveel je bespaart op een refurbished Apple device. Bij Forza Refurbished kun je bijvoorbeeld kiezen uit de onderstaande gradaties:

  • 1. A-grade: Zo goed als nieuw
  • 2. B-grade: Licht gebruikt
  • 3. C-grade: Zichtbare gebruikerssporen

Kies je bijvoorbeeld voor een iPhone met een A-grade? Dan ontvang je een toestel met geen tot maximale enkele lichte gebruikssporen, maar dan voor een zeer scherpe refurbished prijs. Wil je nog meer geld besparen? Kies dan voor een B- of C-grade iPhone. Bij deze toestellen bevinden er zich iets meer gebruikerssporen op de behuizing van het toestel, maar daarentegen profiteer je ook weer van een nóg scherpere prijs.

Wat zijn gebruikerssporen?

Bij gebruikerssporen moet je denken aan eventuele krasjes en of deukjes. Meestal bevinden zich deze op de behuizing van de Apple-devices en dus niet op het beeldscherm. Als je een beschermhoes koopt, dan zie je veelal niets meer terug van de gebruikerssporen. Op deze pagina lees je meer over onze product condities en gebruikerssporen.

Kan ik elk Apple device als refurbished kopen?

In principe wel, maar meestal duurt het een tijdje voordat het nieuwste Apple-device als refurbished beschikbaar komt. Dit komt omdat de meeste Apple devices afkomstig zijn van inruil programma's. Voordat het nieuwste Apple-device wordt uitgebracht, duurt het een tijd voor ze beschikbaar zijn als refurbished.

Hoe herken ik een betrouwbare refurbished leverancier?

Een scherpe prijs speelt een prominente rol bij de keuze voor refurbished, maar de betrouwbaarheid van een leverancier is minstens zo belangrijk. Dit voorkomt teleurstellingen achteraf. Wil je een refurbished leverancier toetsen op de mate van betrouwbaarheid? Check dan minimaal de onderstaande punten:

  • Hoeveel garantie krijg je bij aankoop?;
  • Het aantal (positieve) klantenreviews;
  • Aanwezige keurmerken (bijvoorbeeld het Thuiswinkel Waarborg);
  • Een niet goed, geld terug garantie;
  • Is er een klantenservice waarmee je contact op kunt nemen?
  • Wat is de levertijd van de producten?

Kan ik mijn (oude) Apple device ook verkopen?

Dat kan zeker! Je kunt jouw (oude) iPhone of iPad verkopen aan Forza. Je kunt tot wel € 500 terug krijgen voor je huidige Apple iPhone. Als je besluit om je device aan ons te verkopen, dan kun je kiezen voor ‘Forza tegoed’ of voor geld op je rekening. Als je kiest voor Forza tegoed, dan ontvang je tegoed, dat je kunt gebruiken als korting op een volgende aankoop in de webshop van Forza Refurbished.